Fotoğrafçılık Forumları
Daha İyi Bir Çekim
daha iyi bir çekim için ne yapmalıyım.amacım fotograf çekmekten zevk almak.bana ne önerirsiniz.teşekkürler
farukkalimkara
fotografla ilgili kitaplari okumalisin en basta... sonra bulabildigin butun fotograflara bakmalisin; acaba fotografi ceken nasil dusunup de cekmis diye yorum yapmalisin.. sen olsaydin ne yapardin, nasil cekerdin.. fotograf cekerken nelere dikkat edilmeli ogrenmelisin.. forumda sorular sorarak ogrenebilirsin; mesela soyle bir durumda siz olsaydiniz ne yapardiniz gibilerinden.. ve en onemlisi bol bol gezmelisin.. farkli yerlerde bulundukca guzellikleri yakalama sansin artacak.. ayrica fotografi, fotograf olsun diye cekmelisin.. (yani herbirseyi sirf deklansore dokunmak icin cekmemelisin, birdaha gormekten zevk alacagin fotografi cekmelisin.. daha sonra yuzune bile bakmayacaksan ne onemi var ki?.. tabii bir yerde cok fotograf cekmekle makineni tanimis da oluyorsun..)..
simdilik bunlar aklima geliyor..
..
foruma hosgeldin.
dadanagast arkadaşımıza katılıyorum.
Bence öncelikle bir kursa yazıl ve kendine bir dslr yada slr makina al.Çünkü makinan slr olmazsa fotoğraf çekerken hiç zevk almıyorum.Ama herkes benim gibi düşünemeyebilir.Benim görüşüm böyle.Birde homer yayınlarını doğada fotoğrafçılık adlı kitabını al.
Arkadaşlarında bahsettiği gibi öncelikle kendine bi slr makine al ve daha sonra bol bol fotoğraf çek. neyi görürsen ne ilgini çekerse onu fotoğraf karene sığdır. Bi de ne kadar çok fotoğraf incelersen o kadar iyi çekim aypmaya başlarsın. sık sık netteki foto galerileri dolaş. Fotoğrafçılıkla ilgili iyi dergileri takip et. Mesela fotoğraf ve geniş açı dergileri. İşini iyi yapan ve fotoğrafçılıktan para kazanan bir arkadaş edin ve onu senle birlikte fotoğraf çekmesi için ikne et.
ceko ah be!! istanbulda olsaydim yanindan ayrilmamak icin herseyi yapardim herhalde.. bana bu isin sirlarini ogretirdin degil mi?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
087028 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz - Serdar Yıldırım
06 Haz. 2022, 18:27 serdar102
287506 Haz. 2022, 18:31
serdar102 -