dogubar
dogubar (üye)
Çanakkale / Amatör

Çözünürlükle Optik Zoomu Arttırmak

herkese merhabalar
canon a610 sahibiyim.forumda bazı yerlerde çözünürlüğü düşürerek optik zoomun arttırılabildiğini gördüm.forumda aradım ama nasıl yapıldığını bulamadım.ayrıca her makina ile yapılabiliyormu bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.herkese iyi çalışmalar

Tarih: 26 Haziran 2006, 11:35 - İp: 85.***.**2.242
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Sanıyorum sen yanlış anladın çünkü böyle bir şey söz konusu değil. Optik zoomu arttırmanın tek yolu telezoom lens almak.

Sanıyorum sen şununla karıştırdın. Dijital zoom kullanarak çekim yapmaya hazırlandığında ekrandaki görüntü baya bir bozuluyor, fakat çekimden hemen sonra makine görüntüyü düzeltiyor. Tabi fotoyu yakınlaştırınca durum belli oluyor... Kısacası digital zoom kullanılarak çekilen fotolarda, foto başta optik zoom kullanılmış gibi iyi gözükebiliyor(o kadar da değil gerçi), fakat fotoya zoom yaptığın an görüntü kalitesi düşmeye başlıyor...

Bu arada şimdi aklıma geldi, dediğin olay şu ve yine yukarıda söylediğimle aynı mantık aslında. Forumda konuşulmuştu bir ara A620 nin A610 a göre ne artısı olabilir diye. PC üzerinden crop yaptığında 1X optik zoom ayarında bir yakınlaştırma olabilir bir yere kadar. Sanıyorum senin aklında kalan da buydu...

#cangulay' tarafyndan 27.06.2006 02:20:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2006, 02:05 - İp: 85.***.**7.196
dogubar
dogubar (üye)
Çanakkale / Amatör

ilginize teşekkür ederim.
benim demek istediğim mesela 6 mplik makineyi 3mp e düşürerek optik zoomun arttırıldığı şeklinde birşey okudum.
ama herhalde yanlış anladım.çok teşekkürler

Tarih: 28 Haziran 2006, 01:23 - İp: 85.***.**2.219
  • 1