Fotoğrafçılık Forumları
Canon Zoom’da Geride Kaldı
Olymus SP-550 ve Panasonic FZ-18 ile 18x optik zoomlu makineleri piyasaya sürdü, Sony H7 ve H9 ile Samsung ise Pro815 modeli ile 15X optik zooma geçti ama Canon S2, S3 ve S5 serilerinde hala 12X zoom kullanıyor. Heralde Canon 15X zooma geçtiğinde Panasonic 21X zooma ulaşmış olur
#ulusalcı' tarafından 25.07.2007 14:44:13 tarihinde düzenlendi.
Zoom herşey demek değildir. Bu makinelerin çoğu görüntü kalitesi açısından bi önceki modelden daha geride kaldılar maalesef.
Ben de katılıyorum zoom herşey değil aslında hiçbirşeye yakın bir eğilim gösteriyor.Zaten yüksek zooma getirdiğinizde aksiyon çekimleri yapmanız bu tarz makinelerde çok zor.Canon S serisine gelirsek bence en büyük yanlışları hep küçük sensörlerle makina üretmeleri.
#mavi_izci' tarafından 25.07.2007 14:40:02 tarihinde düzenlendi.
bilinçsiz kullanıcıları da işte 15 18x ile cezbetmeye çalışıyorlar..
Niye biliçsiz kullanıcı olsun? Tercih meselesi bu. Sırf optik zooma bakıp makine alanlar var, piyasadaki talepleri görmezden gelemezsiniz.
Zaten piyasadaki talepleri karşılayarak bir şekilde kaba tabiriyle düdüklüyor markalar Bizi de düdüklediler ki konusuyoruz değil mi
Şimdi ulusalcı alıyorsun bir dslr-like tam zoom a getiriyorsun ki bu Canonda hızlı ama ötekilerinde o kadar hızlı değil.Sonra lcd den ya da elektronik vizörden bakıyorsun çekmeye hazırlanıyorsun ,deklanşöre yarım basıp odaklamayı yapıyorsun ama o da nesi yaklaşık 15 saniye harcamışsın ve kuş,kelebek uçup gitmiş.Çocuk ağlamasını durdurmuş,köpek kaçmış,bulut ayı kapamış vs. vs. bir dolu enstanteneyi daha sayabilriim sana.Demek istediğim aslında makine 18x e geldiğinde sen doğru ve oturmuş bir görüntü elde edemeyeceksin.Çekeceğin şeyin durağan olması gerekiyor.
Piyasadaki talep isosu iyi olsun,optik zoomu bol olsun,megapikseli çok olsun.İsterseniz size 10 mp iso 6400 21x lik makine üretilmesini sağlayayım bakalım beğenecek misiniz?
Sony R1 diye bir makine duydunuz mu hiç ya da s9600 ?
Tüketici ne kadar bilinçli olursa satıcı da o kadar kaliteli üretim yapar ve rekabet güçlenir.Zaten kapitalizm dediğin serbest piyasanın ideolojik olarak tek güzel yönü kanımca budur.
Biraz fazla şey yazdım ama anlamışsınızdır umarım beni
sırf optik zum olsun diyen bilinçli bir kullanıcı görmedim henüz ben...
mavi izci'nin anlattıklarına katılarak sırf optik zum istyen ve araştıran birisi o kadar para verdikten sonra dslr almak her yönüyle daha mantıklı..
Ben de zamanında çok hata yaptım kendi ihtiyaçlarımı anlayamamışım.S2 yerine geniş açılı S9500 S6500 ya da Is i olan Fz30 Fz50 alabilirdim ama sağlık olsun aramı iyi tutmaya çalışıyorum makinemle.
bilinçsiz kullanıcı avlama rehberi
300x optik, 500 x dijital zoom
50 megapiksel cozunurluk
10000 iso ısık hassasıyeti
bnları içeren bir makina cıksın,ustunde canon yazsın nıkon yazsın
dukkanların onunde kuyruk olmazsa bn bu işi bilmiyorum..
megapiksel hersey degildir..artması fotograf kalitesi artacak demek degildir..
optik zoomun cok olması kaliteden goturur,hele makine kompaktsa daha cok goturur..
isoda sensore baglı genel olarak
bunlar sadece pazarlama hilesi..
bende bir h1 kullanıyorum 12x optigiyle ama hiç 5-6 xten yukarısına ıhtıyac duymadım..yok zaten,ama onu aldım zamanında..
sony ve canon kucuk sensorleriyle megapikseli artırdıkca,sidik yarısı yapar gibi optik zoom artırırsa sonunda kendi imajlarını zedelerler baska bi işe yaramaz..
nohut kadar sensorleriyle bu haliyle bile iyi fotograf veremezken birde 20 x optik yapar,megapikseli 15 yapar ustune birde 5000 ıso koyarlarsa evet sidik yarısını kazanırlar ama neler kaybederler bilinmez..
Benzetmeler
Peki bir deşöle birşey diyelim.12x optik zooma kadar getirdim makinayı arkadaşı da biraz uzağa yolladım ve arkadaşımın portresini çektim yakında çektiğim bir portreye göre özellikle arka planıb flu çıkmasıyla doğru bir derinlik tutturmuş olmaz mıyım ? Yoksa yok öle birşey mi diceksiniz ?
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=167785
örnek fotoğrafım da linkte.
var oyle birşey mavi_izci..zaten asıl mesele bu etkyi vermek için kaliteden nekadar vazgecebilecegin???
hem sunuda soyleyeyım..
canon daha buyuk sensorlu bir makine uretse,bu gibi bir sorununda kalmaz
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0548606 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -