murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S2’ye Teleconverter-pazarbeye

Ozellikle sayın Pazarbeye sorucam ama bilgisi olan diğer arkadaslar da cevap verebilir. Pazarbey, Canon s2 için telekonverter kullandığınızı biliyorum, ama bir mesajınızda "pek tavsiye etmem" demişsiniz. neden,goruntude bozulma filan mı var?
yok eğer memnunsanız, hangi telekonverteri tavsiye edersiniz?

Tarih: 14 Şubat 2006, 22:16 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

benimki canon un orijinal 1.5x olanı.Ama kenarlarda biraz bozulma oluyor.Yani çok çok iyi bir performansı yok.Bence alanması çokta gerekli değil.
Ama çok ürkek kuş vs şeyleri çekeceğim diyorsan al derim. Kenarlardaki bozulma haricinde iyi bir görüntü veriyor.
Eğer illaki alacağım diyorsan ben sana benimkimi aldığım fiyata vereyim. Bana maliyeti 110 euro + 10 euro kargo.

Tarih: 14 Şubat 2006, 23:16 - İp: 85.***.**2.19
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlattığın için çok sağol hocam. Bütçem bu ara sıkışık olduğu için şimdi alamıycam, ama ileride düşünüyorum.
Bu konvertör sadece S2'ye mi takılabiliyor? Hangi isimle geçiyor?

Tarih: 15 Şubat 2006, 00:01 - İp: 85.***.**3.77
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Internette araştırıp buldum. Telekonvertörün adı:
Canon TC-DC58B 58mm 1.5x Teleconverter Lens for Powershot S2 IS Digital Camera. Başka makinada herhalde kullanılamıyordur, diye tahmin ediyorum. Aslında 12x zoomu 18x zooma cıkarmak çok cazip görünüyor. kenarlarda bazen bozulma olsa bile çekecegimiz kuşu veya hayvanı ortalarsak kabul edilebilir sonuç alabiliriz belki de..
3x zoom konvertör de gördüm, ama kenarda çok bozulma olacaktır herhalde.
bir sorum daha olacak:
image stability için 3 opsiyon görünüyor: always, shoot only, panning. is'i her zaman mı yoksa sadece deklanşöre basarken aktif etme opsiyonunu seçmek daha iyi?

Tarih: 15 Şubat 2006, 21:32 - İp: 85.***.**0.121
melyaturi
melyaturi (üye)
Sakarya / Amatör

Merhaba murgur.

Bilmiyorum ama geç yazıyor olabilirim çünkü konunu hada yeni okudum.Bende S2 için teleconverter aldım. En düşük zoomda (1.5x) ile yaklaşık 4.5x arasında tam ekran görüntü alamıyorsun. Pazarbeyin dediği gibi kenarlara doğru aberasyonlar var. Uzun lafın kısası bence gerek yok. Ona verceğin parayla başka şeyler mesela 1GB Sd Ultra 2 (Extreme III e gerek yok makineye göre fazla hızlı) gibi hafıza kartı alabilirsin.

Tarih: 21 Mayıs 2006, 20:57 - İp: 85.***.**8.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Murgur
fuji test etmem için bana raynox 2.2x telekonverter gönderdi. Bana canonun lensinden daha iyi gibi geldi. bekle biraz sanırım canonada uyuyor. neticede 58 mm adaptörü var.
18x olacağına 26x olmuş olur.

Tarih: 21 Mayıs 2006, 23:42 - İp: 85.***.**1.106
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sagol Pazarbey. Bu mesajı 15 şubatta göndermiştim, melyaturi biraz geç görmüş, yine de sağolsun.
Ben hala TC almadım. Internetten yaptığım araştırmalar sonunda, S2 için en iyi telekonvertörün Raynox DCR-1540Pro 1.54x olduğuna karar verdim. Raynox 2.2x S2 için pek tavsiye edilmiyor, ama yine de Pazarbeyin test sonuçlarını bekliyorum. Fuji keşke Raynox 1.5x de getirseydi..

Tarih: 22 Mayıs 2006, 00:17 - İp: 85.***.**6.42
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

valla bana canon 1.5 tan daha iyi gibi geldi açıkçası

Tarih: 22 Mayıs 2006, 01:07 - İp: 85.***.**1.106
  • 1