ademdar
ademdar (üye)
Ankara / Amatör

Canon S2 Hakkında

iyi günler arkadaslar
gecen hafta aldıgım canon s2'yi öğrenme çabalarken bir sorunla karşılaştım. bu arada fotoğrafçılığa yeni başlayan biriyim.
sorunum, ekranda ışık sanki titriyormuş gibi geliyor bana. videosuna da yansıyan bir titreme bu. bu konuda ne yapabilirim? yapmam gereken bir ayarlama mı var?
yada ekranın normal hali mi bu?
yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 1 Ekim 2006, 03:53 - İp: 144.***.**2.217
nazmergn
nazmergn (üye)
Ankara / Meraklı

BUNUN OLMASININ TEK BİR SEBEBİ YOK...

OLASILIKLAR ŞUNLAR

BÜTÜN EKRANLARIN BİR (FRAME RİTE) DEĞERLERİ VARDIR
BUNUN ANLAMI SANİYEDE EKRANA GELEN KARE SAYISI
KALİTELİ DEĞER OLARAK 30 FPS DİR..15 FPS VE ALTINDA EKRAN TİTREMEYE BAŞLAR YANİ GÖZLE BELİRGİN BİR ŞEKİLDE ANLAŞILIR
SİZİN CANON S2 NİN EKRANINDAKİ SORUN EĞER FABRİKA CIKIŞ SORUNU DEĞİLSE Kİ SANMIYORUM BÖYLE Bİ HATA OLACAĞINI MAKİNANIN..

BANA KALIRSA EKRAN AYARLARINDA SORUN...TÜRKÇE KULLANIM KİTAPCIĞINI İSTE ELİNDEKİ GARANTİ BELGESİNİN ERKAYALAR SATIŞ BAYİSİNE GİDİPTE OZAMAN ÜÇRETSİZ ALABİLİRSİN TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZUNU...ONUN DIŞINDA 20 YTL YE VERİYORLAR ELİNDE BELGEN YOKSA..

EN MANTIKLISI TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU EDİNİP AYARLARINI YAP..

Tarih: 1 Ekim 2006, 08:34 - İp: 85.***.**8.11
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Çekim anındaki ışık şartları nasıl ? Aydınlık bir yerde de aynı sorun oluyor mu ?

Tarih: 1 Ekim 2006, 14:54 - İp: 85.***.**2.21
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

LCD ekranından bahsediyorsan , bende de var diyecem.Ama ben de yanıp sönüyor. Mesela topluluk çekiyorsun (arka zanim düz beyaz duvar düşün) ve bir alan beyaz kalıyor.Direk yanıp sönmeye başlıyor.Bana göre normal ama bilemiyorum.Belki de değil.

Tarih: 1 Ekim 2006, 20:28 - İp: 85.***.**9.137
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu titreme bende de var ama bunun SWİNG in dediği gibi bir arıza olduğunu düşünmüyorum..Ama ustalar daha iyi bilir.özellikle beyaz duvarda ve florasan ışıkta bu t.treme çok bariz.Acaba florasan ışığından kaynaklanabilir mi?

Tarih: 1 Ekim 2006, 21:47 - İp: 85.***.**9.137
ademdar
ademdar (üye)
Ankara / Amatör

şimdilik dediğinizi yapıp kullanma kılavuzunu ayrıntılı bir şekilde inceleyecegim. yardımlarınız için teşekkürler

Tarih: 1 Ekim 2006, 22:47 - İp: 144.***.**2.217
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Bence de bir bak. Haberlerini bekliyoruz...

Tarih: 1 Ekim 2006, 22:54 - İp: 85.***.**9.123
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Bendede S2 var ama bahsettiğin şeyle hiç karşılaşmadım yada dikkatimi çekmedi.

Arkadaşların önerdiği gibi bende kullanma kılavuzunu iyice okumanı hatta okurken uygulamaları yapmanı önerebiliyorum nacizane.

Zannedersem sadece videoda değil sorunun ama eğer video ise 15fps den olabilir diye düşünüyorum ama fotoğraf çekerkende oluyorsa bence normal değil gibi.

Tarih: 2 Ekim 2006, 02:21 - İp: 81.***.**9.152
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Image stability açık durumda mı, önce onu kontrol edin.
Titreme derken ekrandaki ışık şiddeti değişimini mi kastediyorsunuz? Karanlık yere bakarken ekran yavaş yavaş aydınlanır, aydınlık yere çevirdiğinizde yavaş yavaş aydınlık azalır. Bu, fotoğrafın ışığını ayarlamak için gereklidir. Kastettiğiniz bu mu?

Tarih: 6 Ekim 2006, 12:06 - İp: 85.***.**2.158
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Benim de böyle bir şey dikkatimi çekti ama endişelenecek birşey yok.Florasan ışıkta oluyor.Beyaz dengesi ayarlarına dikkat etmeye çalış belki üstesinden gelirsin

Tarih: 7 Mayıs 2007, 16:44 - İp: 144.***.**2.110
  • 1