bedirhan
bedirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot S2 Is

Makinayı almış olmama rağmen henüz fotoğraf çekecek vakit bulabildiğim söylenemez.ağustos ayını bekliyorum tatile çıktığımda bol vaktim olacak.O zaman fotoğraflerı sizlerle paylaşağım.
Ama şimdilik internetten bul duğum S2 ile çekilmiş fotoğraf galerisini sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.pbase.com/percival/canon_powershot_s2_is

#bedirhan' tarafından 20.07.2005 10:16:14 tarihinde düzenlendi.

#bedirhan' tarafından 20.07.2005 10:16:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Temmuz 2005, 10:13 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yuh eylül başımı .Napıyor bunlar yav.Valla s2 ile h1 arasında kalan arkadaşlara tavsiyem h1 alın geçin boşu boşuna beklemeyin.

Tarih: 6 Ağustos 2005, 12:38 - İp: yok
maydin
maydin (üye)
İzmir / Amatör

arkadaslar merhaba,
internetten kamera arastirirken cikti site karsima.. dijital kamera alicamda canon s1 mi yok sa s2 i mi alsam karar veremiyorum. canon S1 sahibi arkadasim pikseli disinda cok fark olmadigini soyluyor. Ben S1 almayi dusunuyorum. S2 deki piksel farki icin okadar para vermeye degermi. Yardimci olursaniz sevinirim. S1 kullananlar memnunmu aceba. Tesekkurler

Tarih: 15 Ağustos 2005, 20:37 - İp: yok
korkmaz53
korkmaz53 (üye)
Antalya / Amatör

Canon s1 ile s2 arasında çok önemli farklar var.Sadece piksel farkı demekle arkadaşınız sizi yanlış bilgilendirmiş.Bir kere her makinada bulunmayan 12 optik zoom var s2 de.Ayrıca makro 0 cm.Video çekim süper..640X320 ÇÖZÜNÜRLÜKTE VİDEO ÇEKİYOR..Bu özelliği bence önemsenecek bir özellik.Daha bilemediğim farklı ayrıntıları var.Bu makinanın ustası diyebileceğim kişi Beytullah Bey'dir.Onun ayrıca sitesi de var.İncelerseniz makinayı daha iyi tanıyacaksınız.Bence sakın s1' e para vermeyin yazık edersiniz.Pişman olursunuz.Bir de ne tür fotoğraf çekeceğiniz önemli.Ona göre bir makina almanızda yarar var diye düşünüyorum.

Tarih: 15 Eylül 2005, 20:35 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

bence s2 çıktıktan sonra s1 almak çok mantıksız

Tarih: 16 Eylül 2005, 14:45 - İp: yok
emrah_ks
emrah_ks (üye)
Kocaeli / Meraklı

bende Canon S2 almayı düşünüyorum, özellikle fotoğraf kalitesi mükemmel ve de video inanılmaz kaliteli bir arkadaşım futbol maçından bir gol videosu çekmiş ayrıca video çekerken zoom yapabiliyorsunuz. buda önemli bir etken benim için tani ara sıra video çekeceğim fakat fotoğraflarda mükemmel 12 x optik zoomu etkileyici bir faktör yalnız 8 dakika çekime 1 gb hafıza harcıyormuş acaba videoyu 640*480 çözünürlüğünden daha düşük şekilde kayıt etme şansımız varmı böylece daha az yer kaplamış olur tek kafamı karıştıran nokta bu ben web sitesinde downlada sunacağım videoları felan o nedenle bu kadar büyük boyuttaki videoyu kimse indirmez

#emrah_ks' tarafyndan 17.09.2005 09:48:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Eylül 2005, 09:39 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar videolar çok yer kaplıyor ama azaltılabiliyor.
Mesela
1-Ses kalitesini 44 khz den 11 khz ye düşürünce 2 dk kazanıyorsunuz.
2-640x480 de 30 yerine 15 fsb olursa 16 dk kayıt yapabiliyorsunuz.
3-320x240 da 15 fsbde tam yarım saat kayıt yapabiliyorsunuz 1gb kart ile.
Ayrıca video çekerken aynı anda fotoğrafta çekmeniz mümkün. Fakat flaşı kullanamıyorsunuz. Belki kullanmanın bir yolu vardır.Video da bu çekim anları şrak diye bir ses ile belli oluyor.İsteyenr versa örnek video gönderebilirim.
Galeride yılan ve kurbağa fotoğrafım var.Bu fotoğrafların bazıları vedeo çekerken çekildi.Bu anı kaçıramazdım.
Ayrıca s2 nin movi makeri var.ÇEktiğiniiz videoları makinada iken kesip biçebiliyorsunuz. Bunu ben başka bir makinada görmedim.Çok iyi bence.
Korkmaz abimede teşekkür ediyorum.
sorusu ve örnek video isteyenler [email protected] dan ulaşabilirler.messengerden gönderebilirim.

Tarih: 17 Eylül 2005, 10:29 - İp: yok
ozgurc
ozgurc (üye)
Aydın / Amatör

Sevgili forum üyeleri canon s2'nin Türkiyedeki akibeti ile ilgili birkac sorum olacak yardım alma mahiyetinde.

3 gün önce s2 yi izmirli bir firmadan internet üzerinden aldım.Daha sonra s2 nin Türkiyede henuz satılmadığı bilgisini aldım bir başka sanal mağza dan.
1. sorum su anda Türkiye de s2 satılıyormu ( yasal distributorunden yani )
2. Sorum aldıgım kameranın lcd ekranı üzerinde karuyucu bir band yoktu ve daha kotusu kullanma kılavuzu bile yoktu.( satıcı bana turkce kılavuz gondereceği icin ingilizce kılavuzu gondermediğini soyledi)

tum bu yukardaki faktorler 2. el bir makınamı aldım sorusunu aklıma getirdi.

3. sorum ise makina ile ilgili; Makinayı fotoğraf cekim modunda aşagı ve yukarı 90 derece acıyla dondurduğumde zoom yaparken lenslerden gelen ses benzer bir ses geliyor bu normal mi?
aynı sekilde kamerayı asagı ve yukarı dondurduğumde makına bazen kapanıyor , bu normalmidir ?
ve view finder dan hic bir sey gozukmuyor. kullanma kılavuzu olmadıgı icin nasıl aktif hale geldiğini bilmiyorum( yada aktif olmasına gerek varmı )
Yardımlarınızı bekliyorum
Tşk.
Ozgur

Tarih: 18 Eylül 2005, 17:56 - İp: yok