mustij
mustij (üye)
Amasya / Meraklı

Canon Powershot S2 Is

arkadaşlar makineden aslına bakılırsa memnunum fakat bazı ayarları kullanma konusunda sıkıntı çekiyorum bu makine ile ilgisi olan varsa bana biraz pratik bilgiler aktarabilirmi acaba diye düşündüm. ayrıca bu makinede özellikle öğrenmek istediğim şey hareketli ve seri çekim modlarının nasıl kullanıldığı ve iyi sonuçlar alındığı . cevap verecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 14 Haziran 2007, 19:33 - İp: 88.***.**3.250
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Selam ben de S2 kullanıyorum.Pratik bilgi ile ne kastettiğini anlayamadım.Eğer çekim modlarını merak ediyorsan kullanma kılavuzu gayet ayrıntılı bilgi vermekte.

Hareketli - seri moda gelince, deklanşörün arkasında bir kısayol tuşu var basınca timer olması-sürekli çekmesi gibi özellikleri seçebiliyorsun.Deklanşöre basılı tutunca da oldukça hızlı bir şekilde makina çekim imkanı tanımış oluyor.Ama ben bu özelliği kullanmadığım için fazla ayrıntılı bilgilendiremeyeceğim.Neden kullanmıyorum çünkü ardarda çekerken makine hiç zorlanmıyor ve usanmadan sıkılmadan sürekli çekiyor bana mısın demiyor! S2 nin en önemli performansı da bu zaten,çekim yapmak kolay ve hızlı.

Ama bu ardarda çekim modunda daha çok şey bilen varsa açıklarsa daha iyi olur ...Başka ne tür şeyler öğrenmek istiyorsun?=

Tarih: 14 Haziran 2007, 21:34 - İp: 85.***.**0.20
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merak ettiklerinizi direkt sorarsanız daha iyi yardımcı olunabılır sanırım..

Tarih: 15 Haziran 2007, 00:46 - İp: 88.***.**9.109
mustij
mustij (üye)
Amasya / Meraklı

o halde soryu şu şekilde sorayım bu makine ile bir defada aç poz çekebilirim. yani bir basmada ve bunu nasıl yaparım
ayrıca cevaplar için teşekkür ederim

Tarih: 15 Haziran 2007, 22:29 - İp: 88.***.**5.71
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Ben denedim,rakamları direkt aktarıyorum sana :

Deklanşöre bas çek yapmadan tek basışta : Large Superfine da en az 36 kareyi basılı tutunca arkarkaya çekti pozlam 1/20 deydi.Mod manueldeydi.Ararda çekim için daha önce de bahsettiğim o kısayol tuşuna bastım.

Sonra dedim allah allah
Ben ilk aldığım günlerde tek bir kere basıp basılı tutmadan 3 kare arka arkaya çekme gibi birşey vardı yapabiliyordum,ama şimdi nasıl yapıyordum hatırlayamadım Sizin asıl dediğiniz de bu mod galiba ama,seri çekimlerde HIZLI bir hafıza kartı ile sizi sınırlayacak bir şey olabileceğini sanmıyorum.

Dekalnşörün hemen arkasında açma kapama düğmesinin önünde gördüğünüz tuşa iki defa basın odur sizin istediğiniz

Tarih: 15 Haziran 2007, 23:59 - İp: 85.***.**0.20
mustij
mustij (üye)
Amasya / Meraklı

çok teşekkür ederim mavi izci çok yardımcı oldun bana

Tarih: 16 Haziran 2007, 11:03 - İp: 88.***.**0.19
  • 1