Fotoğrafçılık Forumları
Canon A630 - A 710 Is - A570 Is.. ??
arkadaşlar,
bu üç makinadan birini almak istiyorum...hatta belki bunlara a620 de eklenebilir...galiba 600 serisi 4 pilliymiş..o biraz kafamı karıştırdı ama çok methediliyo...işin özü şu..7 mp veya üzeri...canon..ve mümkünse 650 den az bir makina istiyorum..bunlar arasında kaldım..lütfen fikir ve öneri yazarsanız çok sevinirim...
Şimdi öyleyse ben kendi izlenimlerimi yazayım fakat kimse için bağlayıcı olmasın.
Bana sorarsanız foto kalitesi olarak en iyisi A610. Sıra 620-630-640 diye devam ediyor. Yazının ileriki kısımlarında karsılastırma kolay olsun diye puan vereceğim 10 uzerinden.
Özellikle 610 ve 620 arasında fotograf kalitesi olarak gözle görülür fark yok gunduz cekimlerinde bence. MEsela gunduz cekimlerinde A610 un puanı 10 olsun. A620 nin ise 9.75. Aradaki fark bu kadar az yani. Hatta cok ısıklı bir ortam falan ise 620 nin puanı 0.10 artar bile. Ama gece cekimlerinde durum ve ısık kosullarına gore A610 daha iyi yani gozle gorulur bir ufak avantaj saglayabilir. özellikle gren konusunda. Bunun yanında fark yaratsa da A610 yine cok bir ciddi fark olmaz bence. Puan olarak A610 10p alır ise A620 9.5 alır. Bu arada ama oldukca karanlık ise zaten sonuc olarak iki fotoda da bol gren olacagından 620 de daha cok gren olsa da iki foto da aynıymıs gibi gozukebilir cok dikkat edilmedikce.
Gelelim 630-640'a. Bana sorarsanız bu iki makine ile diger serinin ilk ikisi 610*620 olmak uzere 4 makine arasında da yine cok bariz fark yok gündüz cekimlerinde. Bunu bir tarafa koyduktan sonra sunu sdoyleyelim, onceki paragrafta bahsettiğim 610-620 arasındaki minik fark iliskisi 630 ve 640 arasında var.
Gunduz cekimlerinde 4 makine arasında da cok fark olmayacagını bir kez daha hatırlattıktan sonra gece cekimlerinde bu kez A610 ve 640 ı kıyasladıgınızda (en buyuk ucurum bu oldugu icin) fark olacagını dusunuyorum.
Simdi gelelim suna A610 en iyi mi yani ?
Simdi maddeler halinde sunları soyleyeyim.
*Bu 4 makinede DIGIC 2 kullanıyor yani aynı islemciyi. Dolayısıyla fotograf aynı sekilde isleniyor. O zaman renkleri haliyle A610 daha iyi veriyor. Ne kadar daha iyi veriyor bunu yukarıda acıkladım. Zaten eger ozellikle gunduz fotograflarında bir kalite farkı olacaksa da fark buradan gelir. Gece bunun cok onemli olacagını sanmıyorum, renklerin yani. gece kalite farkını Gren konusu verecektir bence.
* MP fazla olması avantaj saglıyor zaman zaman. Herkes poster boyutunda baskı alacaksan yukske MP ise yarar desede, ki bende diyorum ama su da var; cektiginiz fotodan belli bir kısmı Crop yaparken de yuksek MP avantaj saglar.
Bana sorarsanız durum bu. Makinelerin hepsi birbirine cok yakın. Yalnız bu dört makine arasındaki fiyat iliskisi benimde kafamı bulandırsada söyle örnekleyeyim, Mesela belkide A610-620 bir magazaya 1 sene onceden 600 ytl den satısa sunulmussa ve ellerinde hala kalmıssa bu mallardan, hala aynı fiyattan satılıyor olabilir. Yani onlar mal aman satılmadı, stok bitmedi ucuzluk yapalım demedikleri icin keyfiyen. Hala o zamanki liste fiyatından satısta olabilir. Tabi sonraki donem 630-640 makineler daha makul fiyatlarla bu magzanın eline gectiyse manzara bu olabilir. Bunu arastırmadım tabi ben sadece bir tahmin ülkemiz icin. Yurt dısı piyasasını arastırırsak belki cevabı bulabiliriz ama.
Sonuc olarak bana sorarsanız, ki forumda da gordum 610 mu 620 mi daha iyi yoksa 630 mu vs diye. Ben olsam simdi A620 derdim(kisiye gore A610 da olabilir, asagıda acıkladım). Ama kimseyi yanlıs yonlendirmek istemiyorum o yuzden kesin bir dille soylemiyorum baska yerde. Normalinde tum makineleri alıp uzun uzun kullanıp karar vermek lazım belki de. Tabi imkanımız yok boyle bir...
Sonucta elimde resmi veriler yok. E peki neden ben KENDİM icin A610 değil de A620 istedim diyenlere de sunu soyleyeyim. Evet belki de A610 daha iyi cekiyor, ama arada oyle ciddiye alıncak bir fark yok. OYleyse 7 MP olsun bari, cunku ben Sıkca Crop yapıyorum. Soyle soyleyeyim A610 A4 baskıda 620 ile aynı sonucu veriyor. ben A4 ten buyuk baskı almıyorum, ama 7mp istegim A4 ten daha buyuk baskı almak istedigimden degil, daha buyuk baskıyı kullanmıyorum ama Crop olunca ve cropladıgınız yerden A4 baskı isteyince 7 MP olan makine daha iyi sonuc verebilir. Bu yuzden kullanıma gore ben eski olsada A610 ve 620 diyorum. Eger sizin cropla A3 baskıyla falan isiniz yoksa bence A610 tercihi
cangulay tamamen dediğiniz crop olayı yüzünden farkettiğiniz gibi 630'da ayak diriyorum. böylece yüksek zum dezavantajı yokedilebiliyor. ama 5mp makinada büyük bir crop yapıp baskıya verince grenler net belli olur, ps bunu net gösteriyor zaten. o yüzden 8mp diye ayak diriyorum kendi kendime, çünkü 620 ile arada 1mp bile yok. 0.9mp fark var üstelik çekim modlarında bazı ilaveleri ve 0.5 inç lcd üstünlüğü var. aslında lcd filan hiç takmam. A430'un kibrit kutusu kadar LCD'si bile işimi görüyor, o zaten işin görmemişlik boyutu. keşke iyice ufaltsalar lcd'yi de sensörü büyütseler. ama ben belki yazılım veya foto işleme basamaklarındaki olası geliştirme ile 630'un daha bile iyi sonuç verebileceği ihtimalini gözönünde bulunduruyorum.
bir de hani koyduğum karanlık 640 fotosu örneği için yorum yapmıştınız ya. aslında o verdiğim linkte bir sürü böyle foto olduğu için birini alıp koydum. yani 640 ciddi olarak yetersiz kalmakta. tam olarak dediğiniz mp çılgınlığını doyurmak için canon'a yakıştıramadığım bir ürün olmuş, hatta sırf bu yüzden 630 için de ciddi kuşkularım başgösterdi. şu an bunun araştırması içindeyim. bu arada 640 için görüşler benim değildi. yabancı kullanıcıların birinin yorumu üzerine konunun üzerine gittim, şöyle diyorlar 640 için;
"Unfortunately, due to the small sensor size and high megapixel count it doesn't perform very well in low light. Not nearly as well as I had hoped from the pictures on here. Noise increases a whole lot at an ISO setting higher than 80. The high ISO setting produces images that are almost unusable"
"Another noisy digicam with too many pixels on a small sensor."
"I have the a610 5 mpix and the quality is clearly better: TOO MUCH NOISE!!! And when compared to the 8 mpix a 630, the cheaper a 630 wins!
I advice you to buy, if you can find it, the a610 or the a620, you really won't see a difference in quality, except maybe for the stronger noise!"
TÜM BUNLARIN IŞIĞINDA YENİ ALACAKLARA 640 YERİNE MUTLAKA SERİNİN DAHA ALT MODELLERİNİ ALMALARINI TAVSİYE EDECEĞİM. CİDDİ OLARAK FİYATTAN TASARRUF EDİP DE DAHA KALİTELİ FOTOLAR ÇEKEBİLECEK OLMAK İSE MAALESEF PAZARI YANILTMAK ADINA VE TECRÜBESİZ AMATÖRLERİ ÖRÜMCEK AĞINA ÇEKMEK YÖNÜNDEN BÜYÜK TALİHSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM.
juniorx dostum,
aslında yorum ve fikirlerden sonra iyice karıştı kafam.sipariş vermek üzereydim..630 için..ancak ısrarla mümkünse 620 hatta daha mümkünse 610 eğilimi var ...fikirler çoğaldıkça karmaşıklaştım aslında gönlüm 620den yana ama ISO800 için 630 diyesim geliyo..lcd de falan da değilim çözünürlükte de..ama gece çekimlerinde özellikle flaşsız zifiri çekimlerde işime yarayabileceğini senin fotoda gördüm..crop falan da yapmayacağımı(en azından şimdilik) ve baskıda a4 ü fazka aşma ihtiyacı duymayacağımı düşünürsen yine de 630 dermiydin...parayı bi kenara bıraktım kesinlikle..ancak dediğim gibi çözünürlük çok problem değil..baskı işine fazla girmicem ve crop da bi kenarda dursun..kaliteli çekim ve gece çekimlerinde özellikle az noise..sence nedir??? bu arada bişe daha a510 la gece bi çekim yaptım..baya karanlıktı ortam..15sn,2,6 f ve iso400..baya gren vardı..ancak flash kullanmadım..flaş kullanmalı mı ve isoyu 200 mü yapmalıyım??saol...
Demekki iyi fotograf cekebiliyorsak A610 en iyisi biraz crop payı icinse A620 derim ben yine de
Bu arada eger 630 ile 640 arasında dedigin gizi karanlık cıkma gibi bir fark varsa, iki makinenide aynı donem uretim oldugunu da goz onunde bulundurursak ben yine 620 one cıkıyor diyorum.
Bu arada flaslı cekim yapıyorsanız ISO gren falan atın bir kenara bence :D Tripod kullanıyoranız ve sabit bir konu cekiyorsanız flassız ISO 50-100 bile gorur isinizi duruma gore...
Bİr de ISO 800 secim kriteri olmasın derim...
#cangulay' tarafından 07.05.2007 00:41:30 tarihinde düzenlendi.
#cangulay' tarafından 07.05.2007 00:44:51 tarihinde düzenlendi.
#cangulay' tarafından 07.05.2007 00:46:16 tarihinde düzenlendi.
önce tüm yorumlar için hepinize teşekkürler arkadaşlar.ancak bu yorumların bana geniş düşünebilme artıları katması kadar bir de kafa karışıklığı gibi olumsuz bi etki kattı.internette fiyat analizi yaptım..genel eğilim fiyat pahalıdan ucuza dooru şööle...620-630-610..hatta neredeyse 630 en ucuzu.dolayısıyla karmaşık bir hal aldı bu seçim dönemim.kesinlikle 640 değil.onu biliyorum.gerek yok çünkü.ama 630 a kesin gerek yok diyemiyorum..iso800,2,5 lcd,harici flaş..beni ikilemde bırakan artıları..çözünürlüğü geçtim...620 ye de kesin yok diyemiyorum..çünkü en azından almışken 6 mp olsun diyorum..tamam belki şimdilik a4 ten büyük baskı almayacağım.ama 2007 mayıs ayında ve halihazırda 3,2 mp bi kamera kullanırken 5 mp ile yetinmek de istemiyorum..dolayısıyla benim şahsi eğilimim 630 ve sonra 620...nihai fikir olarak ne dersiniz..
siz a 630 alın keyfinize bakın,geçen hafta aldım,çok memnunum 4 pilli olması sizin için avantaj pilleri tam şarj edip 480 fotoğraf ve 10'a yakın video çektim piller ancak bitti.kolay gelsin...
arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir a 620 kullanıyorum.çok memnunum.pataral ın dediği gibi 4 pil olması çok büyük avantaj.açıkçası 630 ve 640 ı çok iyi tanımıyorum ama cangulay arkadaşımız yeterince açıklayıcı bilgiler vermiş.karar sizin.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
05830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
03728 Oca. 2025, 13:53
prodersler -
Motorlu Taşıtlar Vergisi Mtv Ödeme Telefondan
27 Oca. 2025, 16:24 prodersler
06727 Oca. 2025, 16:24
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
239325 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
Motorlu Taşıtlar Vergisi Mtv Ödeme Dijital Vergi Dairesi
24 Oca. 2025, 17:22 prodersler
06524 Oca. 2025, 17:22
prodersler -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
020224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Bilgisayardan Wifi Şifresi Öğrenme