ahmedo
ahmedo (üye)
Hatay / Amatör

Canon A610-lütfen Yardım

Arkadaşlar bu gün Canon A610 aldım.Ama kullanamıyorrum.Çok acemiyim.Nerden başlamam gerekiyor.auto çekim haricinde kendim ayar yaparak çekim yapmak istiyorum ama olmuyor.makro hiç çekemedim mesela.yakın objeleri bir türlü netleştiremiyorum.lütfen yardım edin

Tarih: 16 Mart 2006, 01:31 - İp: yok
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

İlk önce kullanma klavuzunu bir güzel oku baştan sona kadar? Terimlerin ne anlama geldiğini anla..Anlamadıgın terimleri işaretleri rakamları burada sorabilirsin..Direk makro cekim yapamıyorum deme? Önce bir güzel temel sağla kendine..Kullanma klavuzu cok geniş bilgiler vermez ama okumanı tavsiye ederim

Tarih: 16 Mart 2006, 15:52 - İp: 62.***.**1.55
h.a.k.a.n
h.a.k.a.n (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de yeni bir A610 kullanıcısıyım. Çok klasik olacak ama diğer arkadaş(lar)ın dediği gibi kullanma kılavuzu çok işinize yarayacaktır.
Genellikle insanlar makineyi ellerine aldıklarında sabırsızlanıp tüm işlevlerini hemen kullanmak veya tek tuşla her şeyi halletmek istiyor. Bu, hemen olmasa da o bilgilere göz gezdirip, belirtilen şeyleri bir kaç çekimde uygulayarak kısa sürede öğrenilebilecek bir konu. Tavsiyem diğer arkadaşınkiyle aynı; kılavuzu alıp ilk sayfadan itibaren tek tek belirtilenleri uygulamak.
Makro konusuna gelirsek, MF moduna geçtikten sonra deklaşöre yarım basarsanız makine kendi kendine cismi netleştirecektir. Veya bu netleştirmeyi kendiniz yapmak isterseniz tekrar MF simgesine basarak elle odaklama konumuna getirebilirsiniz.

Tarih: 16 Mart 2006, 20:18 - İp: 81.***.**8.127
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Makro modu için en basit şekilde kadranı P çekim moduna getir. Böylece Enstantane ve Diyafram ayarlarını makine otomatik yapacak. Daha sonra Aşağı yön tuşuna basarsan aşağıda bir çiçek simgesi(makro) belirecek. Şimdi deklanşöre yarım basınca makinenin netleme yaptığını ve cismin netleştiğini göreceksin. Son olarak deklanşöre tam basıp çekimi tamamlayabilirsin. Eğer çiçek simgesi belirdikten hemen sonra tekrar aşağı tuşuna basarsan MF simgesi belirir, bu ayarda netlemeyi manuel yapma imkanı doğar. Sol ve sağa giderek uzaklık/netlemeyi ayarlaman gerekir bu durumda. MF nokta zoom ayarı açık ise ekranın ortasında büyüteç misali bir karede netlemeyi yapabilrsin rahat olması açısından. Poz telafi olayı var bir de ama sen önce bir çekim yapmayı dene, ona sonra bakarsın. Bu arada yukarıda arkadaşların dedikleri en doğrusu, önce kılavuzu ye, bitir. Mesela bir bölümü okuduktan hemen sonra test et yazanları. Ondan sonra kafana takılanları buradaki arkadaşlara iletebilrisin. Hayırlı olsun tekrardan...

Tarih: 16 Mart 2006, 20:36 - İp: 88.***.**8.223
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

bencede kılavuzu oku önce. Sonra makro çekim sırasında en geniş açıda olursa objeye daha çok yaklaşabilirsin yoksa ufak bir zum da dahi 15-20 cmye uzaklaşmak gerekebiliyor.

Tarih: 18 Mart 2006, 17:04 - İp: 85.***.**6.248
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar bende bugün bir canon a610 aldım. Kullanım kılavuzunu okuduktan sonra artık sorularımı sormaya başlayacağım kısmetse.... yardımlarınızı bekliyorum.. [>:D

Tarih: 19 Mart 2006, 00:29 - İp: 85.***.**5.251
  • 1