kaanakman
kaanakman (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A520 Ve Ben

Merhaba arkadaşlar, Bir süredir forumu takip ediyordum uzun süredir fotoğraf çekmek isteği beni kamçılıyordu. Sonunda bugün gittim Canon A520 aldım. birde GP Powerbank ve 4 adet Gp2500 pil aldım (aslında 2600alacaktım forumlarda öyle geçiyor ama bulamadım hiçbiryerde)...Neyse eve geldim açtım makinayı şıkırt şıkırt ne varsa çektim. Sonra daha önce burada okuduklarıma özendim. Manuel moda aldım ve orda daha tam nedir bilmediğim enstantanesiyle diyafram yarıyla flashın gücüyle oynadım yani kısaca ne varsa karıştırdım. Ama sonra düzelttim. Ama şimdi bir durlü aydınlık fotoğraf çekemiyorum saatlerdir. Çektiklerim hep çok karanlık çıkıyor. Fabrika ayarlarına geri dön diye bir menu aradım ama onu da bulamadım. Diyeceksinizki neden kurcaladın?Çok özendim sizin çektiğiniz fotoğrafları görünce bende çekebilirim diye düşünmüştüm ama çuvalladım. Napabilirim şimdi bu ayarları orjinal değerlerine nasıl çevirebilirim? Birde fotoğrafçılığı öğrenmek için nerden başlamalıyım. Bir kitap dergi vs vs tavsiyeniz var mı? 19Mayısta kelebekler vadisine gideceğim büyük ihtimalle. Çok süper fotoğraflar çekmeyi planlıyorum da

Saygı ve sevgilerimle.

Not: İzmirde önerebileceğiniz bir fotoğrafçılık kursu var mı?

Tarih: 6 Nisan 2006, 23:58 - İp: yok
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sana...Biraz çekim için acele etmişsin. Öncelikle kullanma klavuzunu iyice okumanı tavsiye ederim.Orada temel bilgileri görürsün,ne işe yarar niye nerde kullanılır diye...Biraz daha kurcalamaya devam edersin kullanma klavuzu eşliğinde. Bir yandan da kaynak indirmeye çalış bilgisayarına.(e-book) tarzında...Zamanında açılmış bir e-book başlığımız var.

e-book konusu

tıklarsan göreceksin zaten.Burdan faydalanmaya çalış.Diğer bir tavsiyem de bir adet temel bilgi veren (tam kapsamlı) bir kitap alman olucak.elinin altında her zaman durabilecek.Eskiden bulmak zordu şimdidaha lkolay olur hale geldi.

En azından başlangıç seviyesi olarak biraz daha önün açılır hale gelir.Ama bu işler 1 - 2 saatte olacak işler değil.

Saygılar...

Not:ACELE etme yeter ki....

Tarih: 7 Nisan 2006, 11:03 - İp: 85.***.**6.205
  • 1