Fotoğrafçılık Forumları
Canon A520 İçin Teknik Yardım
Selam Arkadaşlar,
Sonunda bugün cihazı aldım. Çözmeye çalışıyorum. Kutusunda CD si çıkmadığımdan Canon Camera TWAIN programını internetten indirdim ve kurdum. Gayet düzgün bir şekilde çalıştı.
AMA Resmimlerin üzerine çift tıklattığımda bir resim editorü çıkıyor karşıma save as yaptığımda seçenekler arasında tif ve bmp çıkıyor. Neden jpeg formatı yok?
Bmp olaraktan kaydedip sonra tekrardan acdsee den açıp jpeg e çeviriyorum. Epey uzun iş. Hatta cihazın özelliklerinde resim formatı jpeg diye yazıyor.Bir bilen varsa bana yardımcı olmanızı bekliyorum
Fotoğrafların orjinal formatı zaten JPEG. JPEGi açıp, BMP olarak kaydedip daha sonra tekrar JPEGe çevirmenin mantığını anlayamadım. Fotoğrafları bilgisayarınıza aktardıktan sonra direkt olarak (çift tıklamadan) ACDSee ile (Open yaparak) açamıyormusunuz?
Jpeg problemini bir şekilde hallettim. (Denetim masasından , tarayıcılar kameradan imaging'i disabile yaptım. Şimdi Acdsee den jpg olaktan dosyalarımı alabiliyorum.
Şimdi ise başka bir problem var. Acdsee den çektiğim videoları alamıyorum!!??
Ben senin anlatmak istediğni anladım. cihazı usb porta taktığımda verilere herhangi bir klasör içinden ulaşamıyorum. Ben windows 98 se kullanıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım valla. Şuan saat 3 oldu hala uğraşıyorum
Yardım edin lütfen
İlk yapmanız gereken makineyi bilgisayara bağladıktan sonra, fotoğraflarınızı ve/veya videolarınızı bilgisayarınıza aktarmak olsun. Makinenin kartının üzerindeki verilerle oynamayın. Aktarılan veriler üzerinde daha sonra ne yapacaksanız yapın.
güzel söylüyorsun ama resimleri aktarabiliyorum ama video yu hiç okumuyor bile uyarı mesajı veriyor sadece resim gibi bir uyarı
Sadece resim diyen program, demek ki videoları desteklemiyor.
Canon A520 nin driver'ını internetten indirmiştim. Şimdi ise orjinal sürücüsünü cihazı aldığım yerden aldım. Onu kurdum. Şimdi hem resimleri hemde videoları bilgisayarıma aktarabiliyorum. Hatta söz konusu program ile cihaza resim ve efenkleri aktarabiliyorum. Çok güzel. Ama benim merak ettiğim bir konu var. Cihazı bilgisayara bağlı iken fotograf çekip hafızayı bilgisayar olaraktan kullanabiliniyor. Cihazı WEBCAM olaraktan kullanabilir misim?
Eğer kullanabiliniyorsa nasıl yapılıyor? Var mı bir bilen?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
021213 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-