sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bir Önerim Ama.....

Arkadaşlar benim önerim bu dijital makinelerdeki denklanşör ile ilgili bilindiği üzere eski analog makinelerde denklanşör tuşu yaylı bir tuş ve buda çekimlerin hemen hemen hiçbirinde titreme olayı olmuyordu net çıkıyordu yani, ama gelgelelim bu yeni dijital makinelerde böyle bir tuş koymamışlar ve insanlar acemilerin acemileri diyelim bunlara çekim yaparken titreşim yaptırıyorlar daha doğrusu analog makinelerdeki gibi zannediyorlar. İlk zamanlar bende öyle idim ve bütün çekimlerde fotoğraflar titrek çıkıyordu ve aldığıma pişman olmuştum ama kitapçıkta canonun kitapçığında fotoğraflarınızın titrek çıkmaması için timeri 2 sn yeye ayarlayın diyordu ve onu uyguladıktan sonra güzel çekmeye başladım.

Diyeceğim bu dijital makinelerede yaylı bir denklanşör olmaz mı? IS kullanacakları yerde ondan çok daha güzel bir sistem tuş yaylı olduğu için tuşa uyguladığınız baskıyı emiyor ve makine titremiyor. Üreticilere mailler atsak hep bir ağızdan acaba nasıl olur bir mail metni ingilizce olarak herkez göndersin nasıl olur sizce

Burada yazdıkların sadece bu işeten anlayan bizler için değil ben herkes için söylüyorum. Örnek bana iş yerinde bende almak istiyorum diyor ama tamam alalım ama iki gün sonra bana gelecek yaaa gökhan fotoğraflar berbat hepsi titrek makineye .ok atacak anlat bu durumu hadi bakalım adamlar o kadar kültürlü insanlar değil biraz zor anlatrısın.

Kısacası önerim genele hitap eder mail atmak ile bir şey kaybetmeyiz bence ilk etapta bir cevap bile gelmeyebilir ama belki ileride bu sistemi getirebilirler haaa belki düşündülerde olmaz olsun en azından neden olmaz onu öğreniriz.

Cevap/yorumlarını bekliyorum

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

Tarih: 28 Şubat 2006, 00:56 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şu ana kadar kullandığım dijital makinalarda böyle bir olayla karşılaşmadım. Titreşim olayı makinaya hakimiyetsizlikten kaynaklanır. Yaylı sistemden bahsetmişsiniz ama dijital makinaların deklanşörü daha hassas ve daha az baskıyla çekim yapmakta, bazı analoglarda ise baskı daha sert gerçekleşmekte ve kitapçığındada bu baskıdan dolayı oluşabilecek titreşimle ilgili bilgi vermekte.
Bu arada titreşimin fotoğrafda hissedilmesi için düşük enstantane değerlerinde kullanıyor olmanız gerekir yoksa 1/125 veya üstünde hissetmek için makinayı komple sallamak lazım. Hatta 1/25e kadar bile iyi bir kavrama ile titreşimsiz çekim yapılabiliyor yeterki makinayı doğru destekle tutalım. Düşük enstantane değerlerindede tripod yardımcı olmakta. Oda yoksa yanımızda self timer moduyla çekimi sarsıntısız gerçekleştirebiliriz.

Tarih: 28 Şubat 2006, 10:41 - İp: 85.***.**9.220
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

ben de bir compact dfm kullanıcısı olarak aynı sorunu yaşadığımı söyleyebilirim; özellikle 1/80 in üstündeki enstantane sürelerinde bu sorun olabiliyor gerçekten; ama ben 2 sn bekleme olayını çabuk keşfettim neyseki

Tarih: 28 Şubat 2006, 11:55 - İp: 144.***.**0.29
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

ya arkadaşım insanlar klavyede bir tuşla basar gibi deklanşöre basmaya kalkıyor.sonra da makine güzel değil böyle makinemi olur bu nasıl teknoloji diye laflar söylüyorlar.kulaklarımla duydum o bakımdan (sanki insan başka bir yerinden duyuyor;benimki de laf işte) bu yazdıklarım da burdakilere değil,buradaki herkesin az çok anladığını biliyorum.benim kızdığım şey adam daha eline hiç makine almamış sonra bu makine iyi değil falan deme hakkını bile kendilerinde buluyorlar.yani sarucabey düşüncelerini destekliyorum.bilmem practica bilmem kaç varmış benim makinadan daha iyiymiş falan filan......

Tarih: 28 Şubat 2006, 18:57 - İp: 85.***.**3.129
  • 1