hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

Ben Yeniyim Ve Yardım İstiyorum

NETLEME ARALIĞI
MAKRO ÇEKİM
ODAK UZAKLIĞI
yukarıdaki özellikler ne demek ve ideal değerleri ne olmalıdır.iyi bir dfm de
yardım bekliyorum
ben cahilim cahiiiiiiil
herkese şimdiden teşekkürler

Tarih: 18 Mayıs 2005, 12:09 - İp: yok
mudakkik
mudakkik (üye)
Uşak / Amatör

http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm

Bu sayfa bir bak, belki sorularına cevap bulabilirsin.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 00:11 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

öncelikle teşekkürler.dediğiniz sayfaya baktım ama sanırım aradığımı bulamadım.ben benim seviyeme inip anlatabilecek birilerini arıyorum.

Tarih: 24 Mayıs 2005, 09:21 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

hascancan cahil olduğunu her yerde bas bas bağırıyosun. Ne kadar zamandır burdasın bilmiyorum ama şimdiye kadar bu terimleri öğrenmediysen korkarım hep cahil kalacaksın.

Tarih: 24 Mayıs 2005, 13:53 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

sevgili kardeşim sen bu terimleri ananın karnındamı öğrendin.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.ben öğrenmek için çaba sarfediyorum.öğretecek birşeyin varsa anlat ,yoksa sus.
teşekkürler

Tarih: 25 Mayıs 2005, 09:04 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.bodrumhaber.com/default.asp adresinde Erhan Tezer'in yazıları arasında belki ihtiyacınıza cevap verebilecek bir yazı var.Bir göz atın.

Tarih: 25 Mayıs 2005, 15:46 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

NETLEME ARALIĞI = Makinanın çekecek olduğunuz konuyu arka plandan ayırarak netleyeceği aralık. Benim makinada 4 cm ile 5 m. arasında bir aralık. 5 m'den sonra sonsuza alıyor netlemeyi . Her makinada ve objektifte değişkendir. Netlemeyi sonsuza aldığında en basit anlatımla tercih ettiğin diyaframa göre objektifin önünden itirbaen (Canon s1'e göre, kullanılan objektif veya makinaya göre değişiyor):
f/2.8=238,5 cm.
f/3.2=212,5 cm.
f/4=168,8 cm.
f/4.5=150,4 cm.
f/5.6=119 cm.
f/7.1=95 cm.
f/8 =84,7 cm.' den sonra her yer net çıkar.

MAKRO ÇEKİM= Yakın çekim demek. Daha detaylı bilgi için BURAYA ve
BURAYA ve
BURAYA tıklayınız.

ODAK UZAKLIĞI =
BURAYA ve

BURAYA tıklayınız.

Tarih: 26 Mayıs 2005, 17:33 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Örnekler:
Makro mesafesi benim makinada 4 cm. . Yani en yakın net çekeceği mesafe 4 cm. Zoom yapınca en yakın çekeceği mesafe 80 cm. DSLR'in haricindeki makinalarda makro tuşu vardır. Bu tuşa basınca en yakın 1-2-3-4-5-10 cm gibi mesafeden yakın çekim yaparlar.
A95 'te mesela :

Normal AF: 45 cm (1.5 ft.) - infinity = Demek makro tuşuna basmadan normal çekimde 45 cm'den sonsuza net çekim yapabilirsin. 45 cm'den aşağı bulanık çıkacaktır.

Macro AF: 5 - 45 cm (2.0 in. - 1.5 ft.) (W)/ = Makro tuşuna basılıyken zoom yapmadan 5-45 cm yakınlıktaki konuyu net çekebilirsin.45 cm uzakklıktan den itibaren fotoğraf bulanacaktır.

Makro 25 - 45 cm (9.8 in. - 1.5 ft.) (T) =Makro tuşuna basılıyken zoom yaparsan konuya en az 25 cm uzak olmalısın. Maximum zoom (Yakınlaştırma) 'da 45 cm. den konuya yakın olrsan konu net çıkmayacaktır. 45 cm-90 cm arası konuları net çıkarabilirsin.

Odak uzaklığı benim makinanın odak uzaklığı 38-380 mm. 38 mm.'de yani hiç zoom (yakınlaştırmazsan) yapmazsan , yani geniş açıda makinaya giren yani çekeceğin alan çok fazladır. Eğer 380 mm.'ye maximum yakınlaştırma yaparsan yani tele'de 38 mm.'ye göre çekceğin alanı 10 kat daha yaklaştırmış olursun.

Mesela yine 18-200 mm.'lik bir objektifte 18 mm.'de yani hiç zoom yapmadan çekersen 38 mm.' lik bir objektife göre çekceğin alan daha fazladır. Daha fazla geniş açı demektir. 200 mm.'de 380 mm'ye göre daha az yakınlaştırma sağlar.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

#suysal1' tarafından 26.05.2005 17:57:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mayıs 2005, 18:00 - İp: yok
virales
virales (üye)
Tokat / Amatör

merhabalar
insanlara kızmana anlam veremedim... bende senin gibi bu terimleri bilmiyordum ama inatla forumların hemen hemen hepsine baktım ve çok forumda açıklamaları, örnekleri yada yararlanabileceğin siteler var... benden sana tavsiye konu açmadan önce forumlara dikkatlice bak

Tarih: 27 Mayıs 2005, 01:58 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

buradan başta suysal1 kardeşim olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum.suysal1 kardeşin açıklamaları sayesinde artık daha çok bilgi sahibiyim.
teşekkürler

Tarih: 27 Mayıs 2005, 11:30 - İp: yok
  • 1