amphioxus
amphioxus (üye)
Ankara / Meraklı

A85 İ Çözemedim Bi Türlü Yardım! :(

selamlar...

Yaklaşık 2 hafta önce A85 aldım, daha doğrusu abim Ukraynadaydı o getirdi... Deli olcam arkadaş arası 2 resim çekemedim bulanık çıkıp duruyo! Autoda, portrede onda bunda deneyip durdum bazen çok iyi bazen bulanık görüntüler alıyorum... Elimi azcık oynatırsam o resimden hayır gelmiyo yeter sıkıldım bu işten kullanma kılavuzu ingilizce okudum epey ama ööle çok işime yaramadı diyebilirim... Düzgün resim çekmek için illa manuel üstadı mı olmak gerekiyo manzara resmi çekeyim desem onda da sonuç aynı bi türlü beceremiyorum deli olcam... Flashlı resimler nispeten daha iyi oluyo onda bulanık görüntü alma şansım daha az... Alet mi bozuk acaba? Ukraynaya dandik makinalar gitmiş bana da onlardan biri mi geldi noldu anlamadım ki... Ciddi ciddi aletin bozuk olduğunu düşünmeye başladım hay ben bu şansa... Lütfen yardım edin arkadaşlar istediğim 2-3 düzgün resim onu da çekemeyeceksem napayım ben bu aleti... icq no'm: 111979415 yardım ederseniz çok sevincem aletin bozuk olup olmadığını nası anlarım?

Tarih: 22 Kasım 2004, 01:59 - İp: yok
tanersavas
tanersavas (üye)
İstanbul / Amatör

ya kardeş ben çok fazla anlamam ama: ) ben de A60 var, çok yoğun kullanmasam da anladığım şu..dijital makinelerde çekerken elini oynatmaman, titretmemen çok önemli bişey..ve karanlık ortamlarda, gece çekimlerinde süper sonuç elde etmek o kadar kolay değil..Ben elindeki makinenin bozuk olduğunu hiç zannetmiyorum..bi de şunu merak ettim, kaç paraya aldın ?

Tarih: 22 Kasım 2004, 11:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dur amphioxus sinirlenme hemen..

mutlaka bazi ayarlari yanlisdir o yuzden bulanik cekiyordur.. bulanik cekmesinin bir nedeni "shutter speed"'inin cok yavas olmasidir.. elle yapilan cekimlerde 1/60 sn'den daha hizli shutter speed'leri kullanmalisin..

fotograf cekerken dirsegini belinde sabitlemeye calis.. veya biryere yaslan ve o sekilde cek..

iso'yu da arttirabilirsin fakat tavsiye etmem.. bu sefer de net cikmaz fotograflarin..

oncelikle shutter speed'i hizlandir ve dene makineyi.. eger hala daha iyi fotograflar cekemiyorsan yeniden dusunuruz..

#dadanagast' tarafından 22.11.2004 13:12:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:13 - İp: yok
bandit600
bandit600 (üye)
İstanbul / Amatör

Af assist lamp veya ekranda focusladığına dair yeşil ışık daimi olarak yanmadan (ikaz verirken) resmi çekiyorsan bulanık çıkabilir dolayısıyle bu lamba veya ikazların okey verdiğini gördükten sonra bir kaç kez yarım şekilde shutter butonuna basarak çekmen gerekebilir nbence.Ya da makina arızalı

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yanlis focus sonucunda da fotograflarin net cikmayabilir tabii..
A85'de 9 noktali AIAF varmis..

ayrica photo effects'den neutral'i veya vivid color'i sec.. low sharpening'de oldugundan da bulanik gorunebilir..

bunlar benim aklima gelenler.. tabii ustatlara sormak gerekir, ben de senin gibi amatorum..

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:26 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon s1'de şimdiye kadar başbelasıydı netsizlik. Makinayı alaldan beri çözmeye çalışıyordum en sonunda çözdüm. Senin makinada bildiğim kadarıyla 9 noktadan netlik yapıyor. Bu dokuz noktanın birini seçmen gerekiyor.Manzara modunda diyaframı 8'e kıs ve netliği sonsuza al. Makinayı kesinlikle oynatma. Sürkeli netleme desteği varsa onu single'ye al. sürekli netlemede hata yapıyor makina. Bir de diyafram ne kadar düşükse ve netlediğin obje makinaya ne kadar yakınsa net alan derinliği azalacaktır. Diyaframı kısmayı dene yani. Bir de Makinayı bir yere koyup 2-10 saniye sonra çekmeyi dene Yani timer'i . Eğer netsizlil yaşarsan yine makinayı tamire gönder derim.

Tarih: 22 Kasım 2004, 13:40 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

internetten baktim; genelde yanlis focuslanma deniyor.. hareket eden nesnelere yanlis focuslaniyor olabilirmis.. AF asist lambasinin yanmasini beklemeliymissin, banditin dedigi gibi shutter batonuna yarim basmaliymissin ve focus yapmasini beklemeliymissin..

...

ama benim dusundugum sendeki problem "motion blur".. isigi az alan yerlerde hizli hareket eden nesneleri yakalamak icin makineyi hareket ettiriyorsun.. bu yuzden camera shake olusuyor.. o yuzden shutter speed'ini hizlandirirsan bence sorun bir poarca halledilmis olacak.. ayrica o gibi ortamlarda flash'i kullanmalisinki makine kolayca focus yapabilsin.. veya en genis aperture'dayken cek fotograflari; genelde fazla uzaktan cekmeye calisma ve otomatik ayarlardan spor'i sec..

#dadanagast' tarafından 22.11.2004 13:59:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Kasım 2004, 14:00 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

ISO'yu 50 ye ayarla, çekim modunu AUTO seç , AiAf ve AF-Assist Beam "on" durumunda seçili olsun (menüde), deklanşör'e önce hafif yarım bas 1-2 saniye dur (makina autofocus yapsın ) sonra parmağını kaldırmadan basmaya devam et.

Tarih: 22 Kasım 2004, 16:59 - İp: yok
  • 1