revolucion
revolucion (üye)
Ankara / Amatör

A530 A540 Tan Daha Mı Kalieli Çeker

Arkadaşlar melih özbek sitesinden verilmiş bi linkte okuduğum metni yorumladığıma göre aynı mp de sensörü büyük olan daha kaliteli çekiyor.A530 ve A540ın sensör büyüklükleri aynı(1/2.5) olduğuna ve A530un daha düşük mpli çekim yapmasında göre değerlendirirsek A530 da birimn alana düşen piksel sayısı azalır.Bu daha kaliteli çekim anlamın mı gelir

Tarih: 28 Şubat 2007, 17:23 - İp: 193.***.**1.2
mardinly
mardinly (üye)
Mardin / Amatör

Konumuza dönecek olursak revolucion arkadaşıma bir öneride bulunmak isterim.Canon A630 diye bir ürün var,LCD ekranı hareketli,8 MP ,1/1.7",macro 1 cm,4xoptik,4x digital zoom,bir de buradaki tecrubeli arkadaşlar değerlendirse sevinirim.Ürün webdenal.com sitesinde 500 YTL,hepsiburada da 647 (ilginç bir durum) ben a 540 ı hepsiburada dan 437 ye aldım,webdenal sitesindeki A630 u görünce( 500 ytl) tam bir hayalkırıklığı yaşıyorum.

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:50 - İp: 85.***.**0.174
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

evet mardinli zamanında tıpkı aynısını A430 ile A530 arasında ben yaşadım, şimdi ucuza bir A630 düşürürsem rövanşını alacağım sen de öyle düşün. senin makinaya ödediğini değil de makinanın sana kattıklarını düşün.

ya revolucion, arkadaşım ben kafayı yicem biri bize şu konuyu anlatsa da ben de seninle birlikte rahata ersem. ben de bunların ağabeyleri için A610-A620 ve A630 için piksel-sensör tereddütündeyim ama çok tutarlı bir teorim var, her yere yazıyorum, zaten herkes de bunu soruyor, tek istediğim bir bilenin bunu bize açıklaması. arkadaşlar şimdi A610 5mp A630 ise 8mp, ama sensörler aynı. şimdi ben diyorum ki, eğer sensör boyutları, kalitesi çalışma şekli vs. herşeyi aynı olduğuna göre ve tek problemimiz mp olarak fazla kaçıp kaliteyi aşağı çekmesi ise o zaman A630'un foto boyutunu 5mp olarak ayarlayıp çekim yaparsak(en büyük formatın bir ya da iki küçüğü buna denk gelir) ve A610'u da max çözünürlük olan 5mp'e ayarlayıp çekim yaparsak bu taktirde sensöre düşen ışık miktarı aynı olup A630'da veya A540'da düşük mp'li modellere göre kalite düşüşü yaşanmaması gerekir değil mi. bu doğru mudur. lütfen biri yanıtlasın bunu millet bu sorunun böyle bir yanıtı olabileceğini düşünmediği için en küçük mp en kaliteli deyip dalıyor en düşük modele. oysa 8mp alırız kırk yılda bir işimiz düşer poster baskısı yaparız, bizi mahcup etmez o zaman. bu makinalar bizi dslr sınırına kadar taşıyacak arkadaşlar, çok yönlü düşünmeliyiz. kaldı ki ben o yaşanabilecek kalite düşüşünün de nadir yaşanacağını sanıyorum. loş çekimler, çok yüksek iso gece çekimleri gibi. yoksa akşam güneşini çekerkenki gibi kör edercesine ışıkta herhalde sensöre yeterli ışık gelmeyip de düşük mp modellerden daha kötü foto vereceğini hiç sanmıyorum. dediğim istisnai fotoları da zaten kimse 8mp çekmez.

kısaca yukarıdaki olayı açıklayabilecek birini arıyorum. mp boyutunu düşürürsek mesela canon A630'u 5mp yaparsak ve birebir aynı fotoyu A610 ile 5mp olarak çekersek bu iki fotoda o herkesin ağzındaki "aynı sensör boyutunda düşük mp daha iyidir" kuralı ortadan kalkmaz mı, çünkü artık iki makina da 1/1.8 sensör ve iki makina da 5mp. lütfen cevap gelsin. teşekkürler.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 01:16 - İp: 88.***.**7.146
balim_su
balim_su (üye)
Bursa / Amatör

Merhaba arkadaşlar
digital fotograf mak. almak istiyorum ama bu konuda bilgim yok.ortalama 500 ytl civarı bir mak. almayı düşünüyorum.
Panasonix FX1 tavsiye edildi.titreşim önleme özelliği(optic ımage stabilisation),kırmızı göz önlene özelliği ve leica lens kullanması ..gibi nedenlerle.

panasonic kullanan var mı.memnun kalınabilecek bir mak. mı dır.
ayrıca sizlerin önerebileceği başka marka ve model var mı..

şimdiden tşk ederim arkadaşlar.yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 6 Mayıs 2007, 13:35 - İp: 85.***.**4.225
mardinly
mardinly (üye)
Mardin / Amatör

Arkadaşlar;
Pil sorunumu çözdüm
Sorun pillerde değil kullandığım fi tarihinden kalma şarj cihazındaymış,NiMH pilleri şarj etme özelliği yokmuş
ATABA AT 508 model bir şarj cihazı aldım,2 de GP 2500
ayrıca 4 adet 1800 mAh duracell,hepsiyle test yaptım
İşte Sonuçlar :

GP 2500 : 290 foto,5 dk video kaydı ,saatlerce LCD+flaş

C.F.L.2600 : 280 foto, " , "

Duracell 1800 : 150 foto, " , "

Tarih: 6 Mayıs 2007, 15:05 - İp: 85.***.**4.53
erassmuss
erassmuss (üye)
Ankara / Meraklı

zaten hemen hemen aynı makineler sadece piksel farkı var pek bi farkları yok

Tarih: 15 Mayıs 2007, 18:35 - İp: 88.***.**6.255