Fotoğrafçılık Forumları
Yurt Dışında Ölmek
bir çoğumuz yurt dışına çıkarız,hatta işi icabı bir çok arkadaşımız yurt dışında yaşar.çünkü meşgalemiz gereği bunu yaparız.ama hiç aklımıza geldimi birgün yurt dışına çıktuğımızda aklımıza hiç getirmediğimiz bir olayın başımıza geleceğini.
bir iş adamı olan kardeşim işi icabı yurt dışında yaşıyordu.eşi yabancı uyruklu ve küçük bir kız çocuğu var.çocuk ise türkiye vatandaşı.tatillerde türkiyeye gelirlerdi.
bundan birkaç hafta önce evimde otururken aldığım bir telofonla dünya başıma yıkıldı.arayan kardeşimin yakın bir arkadaşıydı.ve kardeşimin vefat ettiğini söylüyordu.muhakkak şaka olmalıydı bu.nasıl olurdiki.arayan oldukça ciddiydi.sonunda inanmak zorunda kaldık.
gereken neyse yapmak zorundaydık.bizden biri cenaze işlerini takip edip kardeşimi getirmek için hemen yanına gitti.ve thy uçağıyla vefat ettikten 4 gün sonra getirdi.eşi çok üzgündü.içlerinde en metanetli davranan bendim.uçak indikten 2,5 saat sonra kargodan cenazayi alabildik.
kardeşim yurt dışında yaşarken ölümüde düşünmüş.bize şöyle vasiyet etmişti.beni böyle bir olay olduğunda memlekete getirin.aynen vasiyetini yerine getirdik .annemin yakınına defn ettik.
şimdi yabancı uyruklu bir eş ve türkiye vatandaşı çocuğu geride kaldı.eşi bizim bütün dini vecibelerimize katıldı.ve ayrılıp ülkesine gittiğinde ona alışmıştık.inş.gene eskisi gibi yazları gelirler.
yurt dışından getirirken bayağı prosedür oluyor.birazda maddi bir olay.yaşadığı ülkeye göre 15 günde getiremeyen var.bence herkesin bir vasiyeti olmalı.ölüm çokda uzak değil.
emmiler boşverin bu emminin yazdıklarını kaale almamaktayım. boşverin sövüp siysin. kişinin içinde ne varsa onu verir dışına.
Aynen...
klavye faşizmi ...
bak bu terimi de ben uydurdum emmiler
Hay yaşa fujisel emmi.
başsağlığı dileyen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.
hayatımızda istemesekde hiç hesaba katmadığımız durumlar olabiliyor.bu durum bizim hukukumuz nedir anlayışını getiriyor.
burda bizim isteğimiz ölen kardeşimin 6 yaşındaki çocuğuyla iribatımızın kesilmemesi.anne yabancı bir ülkenin vatandaşı ve avukat bir arkadaşa sorduğum kadar çocuk üzerinde hiç bir vesayet yada hak sahibi olma imkanımız yok.isterse çocuk ilerde anne tarafından hıristiyan bile yapılabilir.kardeşimin çocuğu şu an türkiye vatantaşı fakat annesi ile konuştuğum kadar ilerde türk vatandaşlığından çıkarılacak.ve anne isterse ilerde çocuğu bize göstermeyebilir diye mantık üretiyoruz..biz ölen kardeşimin hanımı ile iyi ayrıldık kendisini yolcu ettik.ama ilerde neler olabilir zaman gösterecek.
basınız sagolsun, allah taksiratını affetsin
sağol gajin.
Medeni iliskilerde her sey yolunda gider merak etmeyin.Hangi ulkenin vatandasi diye sorsam?
Bizimde durum ayni ama ben olunce soyle olur,boyle olur diye hic dusunmedim.Hanima soyledim zaten ben olursem beni koyumun yagmurlarinda yikayin diye...
Kusura bakma olum acidir ama yasayanlar bir sekilde yola devam etmek zorundalar.Olumden bile espri cikartmak ve hayatin guzelliginin farkina varmak bence en iyisi... Sizinde cocukla olan iliskileriniz eger medeni insanlar iseniz gelecektede devam edecektir.Hristiyan olmasi veya olmamasi cokta onemli bir konu degil.Iyi bir insan olup sizleri sevsin saysin yeter...
sevgili ozansan kardeşim doğu blokunda çeşitli ülkelerde ticaret yaptı.rusya,kazakistan,ukrayna,azerbeycan.en son ukraynada ikamet ediyordu.türkiyeye mal getiriyordu.ve orda yaklaşık 10 seneyi geçgin ikamet ediyordu.
ben insanların tek dinde olduğuna inanan bir kimseyim.dinler yani hrıstiyanlık,yada musevilik yada müslümanlık diye dinler yoktur.tek din yani bütün peygamberlerin bildirdiği ortak bir din yani Allah a inanan kimselerin dini vardır.kim Allaha inanıyorsa bana göre müslümandır.geçen cüppeli buna karşı bir fetva yayınlamıştı.o kadızadeler ekolünden geldiği için öyle inanabilir.biz tassavuf ekolünü benimsiyoruz.bir lokma bir hırka ekolüne karşıyız.
ne demiş yunus emrem
Hakkı gerçek sevenlere cümle alem kardeş gelir.
Cümle yaradılmışa bir göz ile bakmayan
Halka müderris olsa hakikatte asidir.
aynı sözleri mevlanada söylemektedir.
Öncelikle başınız sağolsun . Ölüm kaçınılmaz yaş sınıf din dil farkı gözetmeksizin herkese uğrar.
Yurdışında yaşayanların bi çoğu cenaze fonlarına kayıtlı her yıl küçük bi miktar ödemek sartiylan , juni neye yarar diye soracak olursanız öldükten sonra en kısa zamanda cenazenizi vataniniza kolayliklan götürmek için .
Kardeşinizin çocuğunu görmeme gibi bi korkuya düşmeyin . Inanki düşündugunuz gibi olmayacak . Sadece onunlan her daim irtibat içinde olun o insanlar size göstermeme diye bi lükslari yoklar . Tabi iletişim kopukluğu ve önemseme olmadığı sürece. Kalbinizi ferah tutun.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Neşet Abalıoğlu Çalı Çırpı Yuva Kurdum Yad Ele [yurt Kokusu]
03 May. 2022, 19:12 prodersler
080403 May. 2022, 19:12
prodersler -
Yurtdışından 35mm Film Getirmek
02 Şub. 2021, 22:56 atakldrk
2289621 Nis. 2021, 21:26
mustafa_ozdag -