Fotoğrafçılık Forumları
Yönetmenlik Okulu
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle forumda yeni olduğumu belirtmek isterim. Umarım doğru yere açıyorumdur bu konuyu. Hemen sadede geliyorum. Yönetmen olmak istiyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım. İstanbul Film Akademi'nin uygulamalı yönetmenlik okuluna gitmeyi düşünüyorum. Genel anlamda giden herkes memnun gözüküyor ama bu forumda acaba bu okulu deneyimlemiş kimse var mıdır sormak isterim.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Foruma hoşgeldiniz...
Açıkçası; kendim için isteyeceğimi, sizin için istersem inandırıcı olabilirim.. Altyapınızı bilmeden, o kursu önermem çok isabetli olmayacak.. Belki forumda yenisiniz, fakat çok iyi video ve fotoğraflarınız olabilir.. Daha bir paragraf oldu ve bayağı muallakta ifadeler kullanmaya başladım. Kısaca; siz tanımadan yorum yazmak istemem. Ancak bazı arkadaşlarımı tarif edebilirim, onları ve beni siz değerlendirirsiniz.. Kendinizi çok farklı bir yere koysanız da, en azından fikir verecektir..
Freelance olarak tarif edilebilirim.. Aile mesleği olarak, fotoğrafçılığa ömrümün yarısını verdim. İdari işler vs.. pozisyonlarda robotikten tutun hizmet sektörüne, değişik alanlarda çalışmaya devam ediyorum.. Bir yandan firmalara tanıtım filmi ve daha uzman kimselere taşören olarak drone ve diğer video çekim hizmeti sağlıyorum.. Şahsen yaptığım işleri ailemin firmasından fatura ediyorum.. YouTube kanalım; buraya tıklarsanız ulaşılır..
Çalıştığım firmalar, görüntülerini referans olarak herhangi bir yerde yayınlamamı istemediği için, belgesel tarzı çekimler yapıp yayınlamaya çalışıyorum.
Bahsettiğiniz atölyeyi araştırınca, 4 aylık 5800TL haftada iki gün bilisine ulaşılıyor.. Güzelsanatlar Sinema TV bölümüne girmeye çalıştığım zaman (19 yaşındaydım) o rakama denk bir tutarı, bu konudaki bir hazırlık kursuna vermiştim.. (sizi aynı şeye teşvik etmek istemiyorum ama, çok uçuk rakam olmadığını düşünüyorum)
Örnek olması açısından; bir arkadaşlarımdan bahsetmeliyim.. X arkadaşımla sohbette, bana bir meslektaşın videolarını gösterdi ve o gibi yapımlara yönelmek istediğini söyledi.. Örnek alınan fotoğrafçıyı ismen belirtmeliyim: Alihan Kutlu youtube kanalı için buraya tıklayabilirsiniz...
X arkadaşıma soruyordum, starwars'ı izledin mi.. cevabı pek olumlu değildi.. 450 gb'lık arşivimden seçme filmleri ona verdim.. aralarında Rezervuar köpekleri, deadpool .. anlayacağınız çok çeşitli yelpazede yapımlar vardı... Uzun yoldan anlatmamı mazur görün; iyi izleyici değiseniz, ufak çapta bir yapımcı - yönetmen dahi olamazsınız...
Dağarcığını hiç bilmediğim kimse hakkında değil, kendi şahit olduğum meseleler hakkında konuşmam daha doğrudur..
Aradan bir ay geçtikten sonra X arkadaşıma; "-deadpool'u izledinmi, kurgu ve efektleri tamamen adobe premiere'de yapılmış" cevap; "-hayır" (yorum yapmıyım artık)
Bir yönetmenin senaryo yazma hakkında birşeyler bilmemesi bile kabul edilemez. (bence)
Bir senaristin de, "Kafka" veya "Borges" gibi yazarların eserlerini okumamış olması ise hiç kabul edilemez.. (bence ifadesini can sıkıcı şekilde tekrar edeceğim)
Piyasada yer edinmek.. Kariyerini o yönde geliştirmek.. Maddi fayda olmasada, sanat edinmek.. vs. vs.. . Ne maksatla olursa olsun, o gibi kursların - atölyelerin faydasını inkar edemem.. Ancak yeterli altyapınız yoksa beyhude olacaktır..
Adobe premiere, after effect gibi yazılımlarla oturup kalkar oldum.. İnternet ortamına bakıyorum, sanki başka gezegende yaşıyormuş hissediyorum... Kısa film prodüksiyonu vs. olmadığı gibi, en basit sinematografi öğelerini bilmeyen, kimseler kendisini yönetmen olarak tanıtıyor.. Kankileri, "Üstad" yakıştırmalarıyla şişiriyor...
Birde youtube fenomenleri var.. Çekim planı - kadraj nasıl olmamalı sorusuna en güzel yanıtları arıyor olmalılar...
O atölyeye gidin veya gitmeyin.. ama kendinizi geliştirmek için birçok kaynak, tam önünüzde...
İki farklı atölye ve bir okul görünüyor..
http://www.istanbulfilmakademi.com/courses/temel-yonetmenlik-atolyesi/
http://www.istanbulfilmakademi.com/courses/film-yapim-ve-yonetmenlik-atolyesi/
http://www.istanbulfilmakademi.com/courses/film-yapim-ve-yonetmenlik-okulu/
Hocam kusuruma bakmayın, cevabınızı yeni gördüm.
Kesinlikle çok haklısınız, kendini geliştirmek isteyen her şekilde geliştirir. Yönetmen olmak için çok izlemek, çok okumak, çok dinlemek gerekiyor. Bunu br sürü üstat dile getirdi danışmak için konuşmaya gittiğimde. Ama bir yandan da yol gösteren, birilerine ihtiyacım var. Bu atölyeye yazılmak o anlamda iyi gelecek bana diye düşünüyorum.
Okul mevzusu aklıma yattı, gittim gördüm, hocalarla da tanışma imkanım oldu, güzel bir yere benziyor. Dediğiniz gibi hem kendi çabamla hem de bu okulun yardımıyla belki hayallerime bir adım daha yaklaşabilirim... Ara ara bilgilendiririm sizleri neler yapıyorum nasıl gidiyor vs.
Şu videoyu görünce, bu başlık altında paylaşmadan yapamadım..
https://youtu.be/j-C7N2DdiRw
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
18 Ara. 2018, 22:41 nazimzengi
1209325 Şub. 2019, 12:12
fotoalbumleri -
Kreş Ve Anaokulu Fotoğraf Çerçeveleri
05 Eyl. 2016, 10:23 prodersler
0207105 Eyl. 2016, 10:24
zbkdygn -
Anaokulu Çocukları Resim Çerçeveleri- Ps
25 Nis. 2014, 20:51 prodersler
2243826 Nis. 2014, 14:48
zbkdygn -
-
National Geo. İnt. Fotoğraf Okulu 4 Cd
27 Mar. 2013, 17:49 tastepe044
81029201 Mar. 2014, 11:24
ozturkmtn -
National Geographic Fotoğraf Okulu -set-
05 Şub. 2011, 15:42 csmx
1426506 Şub. 2011, 21:51
ozay_kabak -
National Geographic Fotograf Okulu Dvd
24 Kas. 2010, 21:01 biyodik
4472825 Kas. 2010, 13:06
0utlaw -