Fotoğrafçılık Forumları
Umre Ve Hac 'da Fotoğraf Ve Diğer
Allah nasip etti ve geçen ay umre ziyareti yapabildim.
Buradan yaşadığım tecrübeyi paylaşarak, yeni gitmeyi düşünenlere birazcık olsun yardımcı olabilmeyi istedim.
a) Öncelikle fotoğraf çekimi:
Hepimizin duyduğu (en azından ben bu bilgiyle gitmiştim) kabede fotoğraf çekimi yasak ve üzeriniz aranarak kabeye giriyorsunuz.
Bu bilgi tamamen doru değil. Kabenin bütün kapılarında görevliler sadece şüphelendikleri kişilerin çantalarına bakıyorlar. Sadece Çantaların büyük gözlerine.. Benim cantamın içine sadece birkaç kez bakıldı küçük gözüne hiç kimse bakmadı.
Üzeriniz zaten aranmıyor. cebinizde istediğiniz makinayı getirebilirsiniz... anladığım kadarıyla baktıkları en önemli şey yiyecek sokmamak...
çekim yaparken yakalanan sadece 3 kişiyi gördüm bunlarda video kamera kullanıyorlardı.
compact makinaya pek müdahale etmiyorlar. ben çekim yaparken iki kez asker yanımdan geçti ve bana hiçbirşey söylemedi... bir askerde çekim yapma dercesine bir işaret yaptı.
Kısacası SLR sorun çıkartabilir ama kaliteli bir compact ile zorlanmazsınız.
yüksek zoomlu tz5 gibi bir compact çok işinize yarayacaktır. özellikle ailenizle gidiyorsanız fotoğraf ilerisi için çok değerli oluyor.
Yinede her ihtimale karşı 3 hafıza kartını dönüşümlü kullanın, aksi bir memura belki rastlayıp bir kartınızı kaybederseniz diğer kartlarınız yeterli olsun
b) nasıl gitmeliyim.. şirketler güvenilrmi..?
Öncelikle şirketin geçmişini iyi araştırın. malesef çok problemli firmalar mevcut. Uçak bileti ucuza malolsun diye çarter seferlere bilet alıyorlar ve bir kaç güne varan aksamalar söz konusu olabiliyor.
soracağınız ilk şey uçak tarifeli bir uçakmı ?
daha sonra Hangi otelde kalacağız : Otel önemli çünkü kabe'ye ne kadar uzak olursanız o oranda çok kıymetli zamanınız yolda geçecek demektir. enerjinizi yolda harcayacaksınız demektir. şirketin söyleyeceği uzaklığa itimat etmeyip, Otelin ismini öğrenin google den araştırın mekke haritası üzerinde konumunu bulun. Yanında yaşlı kimseler götürecek olanların otelin düz bir yetde olduğundan emin olması gerekir. Sanıldığının aksine mekke tepelerle dolu...
Otelde Yemek hususuna fazla takılmayın, yiyecek yer oldukça çok ve süpermarketlerde herşey mevcut. Bizim açık büfe menümüz vardı ama sabahları tereyağ bal ve kiri peyniri dışında birşey pek yemek içimizden gelmiyordu. Ancak çocuklu aileler için düzenli yemek önem kazanabilir.
Önemli olan lüks değil ancak nekadar az başka işlerle uğraşırsanız asıl amacınız için bolca vakit kalır.
Benim gittiğim şirket (İspa) bizi fazlasıyla memnun etti.
c) Alışveriş:
Erkekler için böyle bir sorun yok.. ama bayanlar nedense alışverişe zaman ayırıyorlar. mutlaka birilerine hediye almak istiyorlar. Tavsiyem alışverişi Medine'de bitirin. Hem esnaf daha güvenilir, kazık yemezsiniz, hemde daha bol çeşit ve ucuzluk var. Medinede kalacağınız ilk birkaç günde alışverişi tamamlayın.. Mekkede vaktinizi tamamen ibadete ayırın.
d) HUrma ve zemzem:
Kesinlikle kargoya vermeyin, zemzemi zaten şirketiniz kişi başı 10 kg verecektir. isterseniz daha fazlasınıda verir. kargoların yarısı ya hiç gelmiyor veya çok geç geliyor. kargo ile gelen zemzem de güvenilirmi kimsenin günahını almayayım ama bende hala soru işareti...
taşıyabildiğiniz kadarını yanınıza alın ve getirin... uçaklar fazla ağırlık nedeniyle sorun çıkartmıyor...
e) Giysi:
Yanınıza çok fazla giysi almayın. birkaç gömlek ve iki keten pantalon ve bolca çamaşır.
çorap kullanmayacaksınız devamlı terlikle gezeceksiniz.
kuru temizleme çok ucuz kirlenen gömlek ve pantolonunuz için yaklaşık 1- 1,5 YTl..
spor ayakkabı da unutmayın, dağlara çıkarken hayat kurtarır...
f) Medinede pazarlığa pek gerek yok mekkede pazarlık yapın. ayrı gideceğiniz yer için taksi genellikle 10 riyal en fazla 15 riyali kabul eder 15 riyal=5YTL
g) Söylenenlerin aksine giderken boşuna Türkiye'den riyal almaya uğraşmayın, orada daha uygun bozuyorlar. Dolarla gitmenizede gerek yok YTL yi orada bozdurmak dolardan daha kazançlı..
Sohbet anlamında konu içinde laf lafı açıyor şeklinde başka bir yönde söze devam etsem sakıncası varmı ?
feridun bey eğer mahsuru var ise mesajımı edit yoluyla değiştirim özürlerimi peşinen sunarım..
Dikkat ettiniz mi?
Dünyanın sıcak coğrafyalarında yaşayanlar ile soğuk iklim koşullarında yaşayanlar arasında "temizlik alışkanlıkları" bakımından farklılıklar var.
İslam gerektiği gibi yaşandığında aslında gayet güzel bir temizlik alışkanlığını öngörüyor.
Ancak Dinden bağımsız olarak toplumlara baktığımızda, bu sıcak-soğuk farkının temizliğe, insan nefsinin tersi yönünde etki ettiğini görüyoruz.
Asya ve Afrika ve hatta Güney Amerika gibi sıcak yerlerde yaşayan toplumların hijyene ve temizliğe gerektiği özeni göstermediğini pek çok örnekten anlayabiliriz. Buna karşın kuzey bölgelerde, iskandinav ülkelerinde ve nispeten soğuk yerlerde yaşayan insanlar bu konuya biraz daha fazla duyarlı.
Sıcak bölgelerde yaşayan insanlar suyla haşır neşir oluşları, soğuk yerlerde yaşayanlara göre daha az.
Temizlik maddelerinin ve kimyasalların maddiyatla direk bağlantısı olduğu için kıstas olarak görmeyi doğru bulmuyorum.
yoksa ben mi yanlış gözlemliyorum
Allah isteyen herkese nasip etsin , değerli bilgiler için çok teşekkürler...
ALLAH razı olsun ferudun bey güzel bir hizmet yapmışsınız muhabbetle
Hac ve umre programlarına katılırken ibadetinizi gerçekleştirmek için başvurduğunuz firmaların yetkili olup olmadığına emin olmanız gerekir.
Nasıl emin olursunuz ?
* Hac ve umre organizasyonu gerçekleştiren firmaların tursab uyesi olmaları gerekmektedir yani tursabdan onaylanmış A sınıfı seyahat acentası olmaları gereklidir.
* IATA belegesi sahibi olmaları gerekmektedir.
bu belegelere sahip olmayan firmalar hac ve umre organizasyonu yapmaya yetkili değillerdir. Üzülerek söylüyorum ülkemizde kendini yetkili gösteren kişiler ve hatta firmalar vardır,insanların dini duygularını kullanarak belki dişinden tırnağından arttırarak biriktirdiği parayı hac ve umreye götürme vaadiyle alarak ortdan kaybolan kişilere dikkat edilmeli.
Diğer bir husus da Hac ve umre programı düzenlemeye yetkili firmaların vaad ettiği şekilde hizmet vermemeleri örneğin belirttiği otellere götürmemesi, götürdüğü otellerin harem avlusuna bir hayli uzak olması yürüme mesafesinde denilen otellerin araçsız gidilemeyecek kadar uzak olması, 24 saat servis hizmetinden bahsedip günde birkaç kez servis yapılması, rehberlik hizmetinin yeterli olmaması, profosyenel rehberlik hizmeti beklerken akşamdan akşama otele şöyle bi üstünkörü uğrayan öğrenci veyahut orada ikamet bir kişiye rastlayabilirsiniz.Bu durumda otel dışına çıktığınızda nereye gideceğinizi bilemeyeceğiniz için ve görmeniz gereken eşsiz güzelliklere sahip bir çok yeri görmeden geriye dönebilirsiniz. Bütün bunlara dikkat etmenizi öneririm.
http://www.hacvumre.com
#hacvumre' tarafından 25.06.2014 09:43:33 tarihinde düzenlendi.
#hacvumre' tarafından 25.06.2014 09:43:58 tarihinde düzenlendi.
#hacvumre' tarafından 25.06.2014 09:44:20 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
02826 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
020808 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
023002 Eki. 2024, 18:47
prodersler -
Podcast - Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası
04 Eyl. 2024, 12:59 miratcenk
049904 Eyl. 2024, 12:59
miratcenk -
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112795611 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
Sedat Pekcanattı Fotoğraf Hibesi 2024
03 Mar. 2024, 10:36 miratcenk
282315 Tem. 2024, 14:02
miratcenk -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2105928 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -