Fotoğrafçılık Forumları
Saat Alma Sorunsalı
Emmiler kendime bir tane kol saati (kimse konuyu sağa sola çekip sulandırmaya kalkmasın) almayı düşünüyorum. Lakin saat sektöründe faliyet yürüten onlarca marka ve bu markalarında onlarca modeli olduğunu dikkate alırsak bunların arasından tercih yapmanın pek kolay olmadığını tahmin edersiniz. İlk tercih olarak seıko dan yana olmasına rağmen görüştüğüm bir iki saatçinin seıko nun bugünkü üretim kalitesinin düştüğünü söylemesi farklı markaları düşünmeye zorladı. Sizce hangi markayı ve hangi özelliklerde bir saati tercih etmeliyim?
#mechul75' tarafından 12.09.2011 12:09:52 tarihinde düzenlendi.
fonksiyon+kalite/fiyat
olarak bakıldığında
bence en yüksek oran kasiyoda.
reklam olmasın..
görece bir durum
kasiyo iyidir. klasik mi alcen alektironikmi. ucuzumu pahalımı. bütçe ne gıda. eğer 300-400 aralığında isen citizenler çok iyi. titanyım ve safir camlı al. hem hafif hemde camı cizilmiyo.
hangi markanın optik görüntü sarsııntıcısı az ise ve megapikseli çok ise onu al emmi
Ben de yaklaşık 1 senedir saat bakıyorum..Tıpkı üç vakte kadar almayı düşündüğüm hayatımın ilk dslr sinde olduğu gibi- daha doğrusu almayı düşündüğüm hemen her elektronik cihazda olduğu gibi- çok araştırdım ve çok gezdim..Aldımmı? Hayır ve sanırım almayacağım da, çünkü saate ve 1 senelik dijitürke vereceğim paraları dslr ye vermeye kararlıyım..Ancak Bu güne değin saat konusunda öğrendiklerimi aktarmak isterim sana:
1-) Bu konuda; fiyat/marka/model/çalışma mantığı/malzeme konusunda çeşit inanılmaz fazla ve tercih de zorlaşıyor elbette.Önce vereceğin para nedir bu konuda?? Bu temel tercih kriteri..
2-) Üzerinde "swiss made" yazması şartmı? Bu önemli, çünkü sadece bu ibareyi bulunduran saatler, dünyadaki saat konusunda verilen tüm ölçütlere, istenilen tüm kalite standartlarına uyan saatlerdir.Ha, yazmayanların hepsi tu-kaka mı? Elbette değil..
3-) Bu 2 konuda bir karar verilmişse eğer, benim sıralamam şu şekilde olacak: (Bu sıralamada elbette rolex gibi extrem markaları ve işi gerçekte saat olmayan diğer markaları (armani, tchibo, fossil vb) kategori dışında tutuyorum.
4-) Ayrıca her markanın, farklı kişilere hitap eden çok çeşitli modelleri var..Ve bunların bir çoğu ki ne kadar pahalı olurlarsa olsunlar, örneğin bana üste para verselerde koluma takmam.Takıp da "ne kadar zevksizmiş" dedirtmem.Bu kişisel bir tercih elbette..
a-Tag Heuer
b-Raymond Weil
c-Maurice Lacroix
d-Tissot
e-Bulova
f-Seiko
Gelir durumunuzu bilmem, zevkinizi de.Ancak orta karar bir fiyata (1000-1500 TL.) oldukça zevkli saatler almak isterseniz önce tissot sonra da bulova ya bakmanızı öneririm..
MAlahan arkadaşımız meçulu yanlış tanımış. MEçhulün baktığı sahatlar bunlar değil. Bakınız alahan arkadaşın sahatlarından birisinin fiyat linki.
http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=23886&product=Raymond-Weil-7800-TI-05607
Meçulun alacağı , alabileceği şu fiyat aralığındaki şeyler.
http://www.cimri.com/casio-f-91w-1dg-erkek-kol-saati
Emmiler analog bir saat düşünüyorum. Ağır olmalı icabında kafa kırmalı. Bir önceki saatim bu yüzden pert oldu. Fiyat olarak 500 TL yi geçmemeli pert olan saatim safir camlı idi onca sene çizilmedi lakin kırıldı.
Hacci emmi Allah biliyorki sabah nette saatleri incelerken vermiş olduğun ilk linkteki saate gözüm ilişti. Lakin kocccca gemileri, yatları ve katları görmezden gelen birileri benim kolumdaki 8 binlik saati bahane edip mali soruşturma başlatır ardındanda esaslı bir kol saati hediye etmeye kalkar dedim. Bu tayfaya fırsat vermek adına ikinci linkteki saati tercih ederim kapalı alanlara geçirmekte sıkıntı olmaz ama gramaj olarak hafif kafa kırma ihtimali zayıf
c asiyonun ucuz lakin ağır çelik sahatleri var. lakin safir cam değil. idare eder. linkini bulup ekleyem ben.
Emmi kasiyo iyidir bak türkiyede en etkin de o zaten..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1164831 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098812 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-
Tiktok Ucuz Jeton Alma Ucuz Jeton Nasıl Alınır