bahattinakkaya
bahattinakkaya (üye)
Ankara / Meraklı

Pazarbey Hakkında Bir Kaç Soru

Merhabalar arkadaşlar

forumu okuyorum fotoğrafları izlerken yorumlara bakıyorum pazarbey inde affına sığınarak sormak istedim neden herkes pazarbey e namı diğer pazar emmiye sardırıyor merak ettim.
Kesinlikle sevildiğinden de kimisi portlerine kimisi giydiği kıyafetle çekim yapmasına kimisi makrolara kimisi araba aramasına)

nedir forumun pazarbey le alıp veremediği) merak ettim valla

Tarih: 11 Ekim 2010, 16:03 - İp: 88.***.**0.246
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Çivicilerde vardı, rıııtııııtıııtııııı diye geniş omuzlu adam çevirir idi,iri elleri ile, sende misli olana koyardın,belki aşağıda peddal var veya yok, şansına kalmıştı ameli fiilin orada..Adamın ayakkb ları da iri olurdu hep..

Şarkıfilek gibi çivvi oyunu idi..

Tarih: 5 Kasım 2010, 23:38 - İp: 78.***.**4.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

evet emmi ondan da çok oynamış idim.
lakin altta pedal varmı idi hepşüphe eder idik.

Tarih: 5 Kasım 2010, 23:41 - İp: 88.***.**0.120
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ee o işi yapanlar sırları ile gitmişlerdir beri tarafa artık..

Zencirler vardı emmi, sekkolin yani, mokosen ayyakkb giymiş olan zencirlere çıkanın ayakb ları fırlar aşağıdaki çay bahçesine düşerdi aniden..Eteklerde uçardı keza,o devirlerde gızlar ettek giyerdi, şimdiki gibi pantul giymezler, giyseler çok ayıp idi..

Bir de o dönen zencirlerin altında bir basitvari oda oda yerler vardı, bir lira atarsan 8 mmlik film seyretderdin rahatça, yok 2,5 lira atarsan daha uzun uzadıya filmi rahatça birtek sen beynine algılıyaraktan seyrederdin, bireysel yoldan..

Kalmadı eyle şiyler, ülüm drenine bir emmi pinmiş idi çok eskiden yeni kurulunca, nerden bilsin cahillik, sen kalk ayağa dren raylarda haaavvzzzıt diye hızla giderken ayağa kalkınca, üstteki demire gafayı çarpıp koparan vardı, eskiden gazatalarda yazmış idi, bkz hurrty arşivlerine , internn değil, kağıt gazatalardan..Gömülmüştü herhal o emmi, dönemdeki gelen yerinde tespit eden Svcı nezaretinde zapıtlı mabıtlı..

Tarih: 5 Kasım 2010, 23:50 - İp: 78.***.**4.8
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Ben biliyom emmi o günleri Bayram yeri gurulur idi turgutluda. Keza para galmayınca Bisikleti kiraya verir idim.

Tarih: 6 Kasım 2010, 00:00 - İp: 78.***.**2.19
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

avzuna [ağzına] hateş sokan emmilerde vardı, gulaklarında şingene küpeleri olan..Sorardık nedir bu hateşi coşturan şiy diye, allkol derdi emmi..Hüfleyince de hateş çıkarırdı,, faarrr faarr diye, piribacalarındaki balonları kaldırma işine ön hazırlık yapan ısıtan alevler gibi idi..

Tarih: 6 Kasım 2010, 00:12 - İp: 78.***.**4.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmiler siz beni ne sanmakta isiniz.KEza ben hımbılsal bir çocuk deyil idim. Çıta gibi idim. Okul kalecisi idim ben. Keza forward ların korkulu rüyası idim. Bana gol atmak ne memkün efendim.
okyanus koyun güderken biz stadlarda maç yapar idik.

Tarih: 6 Kasım 2010, 14:02 - İp: 78.***.**1.180
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Okyanus emmide goyun gütmüşmü. Çoban mukabili

Tarih: 6 Kasım 2010, 18:30 - İp: 78.***.**2.19
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus yarın seni güdecek pzremmi,kaçma da biryere İst da..

Tarih: 6 Kasım 2010, 18:55 - İp: 88.***.**7.103
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

meeee

Tarih: 6 Kasım 2010, 21:47 - İp: 88.***.**0.242
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Öğlende oraya gelecek idi, mokosen ayakkb ile ..

Tarih: 6 Kasım 2010, 21:59 - İp: 85.***.**7.21