Fotoğrafçılık Forumları
Netleyemiyorum
sormak için bir fotoğraf aradım ama bulamadım. bununla anlatmaya çalışıcam
http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=220594
ben bu durumda otomatikte çekersem çerçeveye değil hilali netliyorum.
çerçeveye netlemek için sanırsam objektifi otomatikten manuele almak gerekiyor.
fakat o zamanda netlemeyi çözemiyorum.
yani
birazcık sağa çevirince obje birden çok yaklaşıyor birazcık sola çevirince bir anda uzağa gidiyor ama netleme nası olcak çözemedim hala
bu işin kolay bir formülü varmı acaba?
beninkisi sony F707
ekrandaki görüntüye aldanmamayı zamanla öğrendim
f değerinin değişikliğe sebep olduğunu kabul ediyorum ama benim beklediğim değişiklik değil. o sadece net olan mesafeyi uzatıyor. mesela iki tane satranç taşı var ard arda duran
f küçükken birisi net
f büyüyünce ikisi net oluyo. ışık yoksa enstantaneyi uzatıp onuda hallediyorum
ancak benim çözmeye çalıştığım birazcık daha frklı
yaprakların arkasında duruyosun mesela sadece seni netlemek istiyorum. senin dışındaki herşey blur çıksın istiyorum
makara aslında olayı çözmüşsün bi yerde..
şu satranç taşları olayı.. olay o başka bişey değil..
f değerini düşürüp sadece yüze netleme yap eğer yapmıyorsa yaprakları görmeden sadece yüzü yani biraz yukarı doğrultup deklanşöre yarım bas sonra kadrajı yani makineyi biraz daha aşşağı indirip yapraklarıda kadraja alıp tam basıp fotoğrafı çek..
daha olmadı biraz daha zorlayım bu hadiseyi dersen.
pc ye poşotopu kur.. bilmiyorsan öğren ondan sonra path ve dekupe olaylarını öğren sonra path edilmiş yani dekupe edilmiş alanı blur yapmayı öğren sonra iki layeri birleştirmeyi öğren
yok bunlarda bana zor gelir diyosan çizgili pijamayı giy, kumandayı al eline aç sabah programlarını izle seda sayanı gününü gün et, ne işin var fotoğrafla makinayla..
tamam seda sayanı açıcam dikkatle izlicem
eğer aradığımı bulamassam geri geliceeem
zaten dediğini yapıyorum önce yarım bas sonra yerini al çek.
fakat bu cereme her zaman mümkün olmuyor durduğun yer bu imkanları her seferinde vermez
objektif üzerindeki oynamalarla yapılabilmesi lazım
sanırsam
yani ben makine üreten bi firma olsam öyle yapardım
tabi canım.. hatta objektif üreten bi firma olsan objektiften yolunmuş tavuk çıkartma sorununuda çözebilirsin..
bende önümdeki kuşu çekerken arkamda kalan ve 5 km uzaktaki arıyı netlemek istiyorum bunu çözemiyorum.
sende al bunu çöz..
herşeyi devletten bekleme
tatarbey diye bi müesssese var
Sevgili maqara bunlar beyhude çabalar
Gel ben sana f:8 vereyim anlaşalım
daha aşağısı olmaz
valla bana gelişi bu...
benim makinanın da f8 i var
O da bir şeymi benim klavyede bile f8 var
şaka bir yana neyşınılın sidileri işe yarıyor maqara
makinan ne mağara. nasıl netleyemizmişsin yav.
makara sanoırsam bunlar seni makaraya almaa çalışıyorlar..Bu tarafa bak sen istersen..
Bu sorununu ben de çok yaşadım ve sonunda çözümü elle netlemede buldum..Gerçek diyorum MF ile -İMF değil- bu iş halloluyor..
Önce zum halkasından kadrajı ayarla sonra netleme halkasını çevirmeye başla..Her çevirişde netlik bölgesi değşişecektir..Yaprakların arkasındakiler - yoksa sen paparizza fotoları mı çekmeye hevesledin - netleştiğinde çevirme işini iptal et.Ve deklanşöre bas..
Oldu mu?