Fotoğrafçılık Forumları
Ne Yapabilirim?
Arkadaşlar bundan bir yıl önce aracı bir firma benden belgesel film yapmamı istedi.Biz de sadece belgeselin sonunda emeğimizin karşılığı olarak adımızın yayınlanmasını maddi olarak herhangi bir beklentimizin olmayacağını söyledik ve nihayet belgeseli yaptık.Ancak ortaya çıkan cd elime geçtiğinde gördüm ki adamlar ne adımı yazmışlar ne de bir teşekkür etmişler..
Şimdi ne yapmalıyım?
1-Filmde kullandığım görüntülerin orjinalleri ben de ..Elimdeki görüntülrei izinsiz kullandılar diye hak iddia edebilir miyim?
2-Telif hakları yasası bir şahsın kendisine ait her hangi bir eserin -şiir, hikaye, karikatür, fotograf, ham görüntü...vs- tüm kullanma hakkını da kendisine mi vermiştir?
3-Bu hakkımızı kullanmamız için eserimizi noterden tasdikli kendimize ait olduğunu belgelendirmemiz mi gerekir?
Saygı ve sevgilerimle
Hocam biraz araştırayım.Bakalım ne yapabiliriz.
pazarbey el attıysa korkmaya gerek yok..
yılın eniyi gaz vereni gaijin gururla sunar..
Çıkar çıkar sevgili pazarbey..
bana yazdıgın ıcın tesekkur ederım ayrıca fotgrafı koymayı basardım tek anlatan sızsınız tekrar tsekkur ederım
lazut sen adreslerini ver bakalım sunların.siz net foto olarak pretesto edin.bende konuyu bir başka yönlerden protesto etmek için düşüneyim.
Bu topik te nerden çıktı? Her şeyi unutmuştuk ya..
Sevgili eskidost madem öyle sonucu öyleyeyim..Hukusal yollara başvurmadım..Ancak yaptığım etkili görüşmeler neticesinde filme adımı yazdıramadım ama onun bir nebze karşılığı olan hakkımı da ladım.Böylece meseleyi kapattık..
lazut hocam alkış yapasım geldi kusura bakma tutamadım kendimi oh be rahatladım
Sağolasın acemkızı..Szxilerin desteğiyle oldu ne olduysa tabii..
Panctom'um babası da "Mihrabım Diyerek" şarkısını yapmış,ama başkası adına o eser şimdi yaaa.
Protokolü baştan sağlam yapın.
Geçmiş olsun Sefer.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
011716 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
-
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024