pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Lcd Li, Led Mi , Plazma Mı?

Uzun zamandan beri bu sorun kafamı kurcalamakta. HErkez farklı şeyler söylüyor.
Plazmalırın görüntü kalitesi süper diyorlar ama bir müddet sonra sönmeye başlıyormuş. Ayrıca logolar iz yapıyormuş. Zararlı gaz yayıyormuş.
Lcd ler iyiymiş ama kontrası falan düşükmüş. YAvaşmış ve görüntü kalitesi düşükmüş. Famak hep aynı kalıyormuş.
LEdler süpermiş.Fakat yeni teknoloji imiş bu sebeple oturmasını beklemek lazımmış.
LEdled diğerlerinin en az yarısı kadar az yakıyor. Plazmalar çok yakıyor. İnsannın kafası iyice karışıyor.
300 Watt yakan bir plazma 10 yılda günde 10 saatlik kullanım ile 3000 lira yakıyor.
200 watt yakan bir lcd ise 10 yılda günde 10 saatlik kullanım ile 2000 lira yakıyor
100 watt yakan bir led ise 10 yılda günlük 10 saat kullanım ile 1000 lira yakıyor.
Misal olarak aşağıdaki lenklerini verdiğim 50 inç LG veya 42 inç Panasonic plazma alırsam 3000 lirada elektrik yakmış olacağım. 50 inç için makul sayılabilir ama 42 için çok fazla gibi bu tüketim.
Bakın bakalım şu 5 tv ye ve özelliklerine. TIklayınız.

1- 50 İnç lg plazma 2.000.000./1 kontras 291 waat tüketim 100 bin saat ömür 600 hertz 2970 Tl
2-40 inç samsung led. 2.000.000./ 1 kontras 116 watt tüketim 100 hertz 2.847. Tl
3-42 inç philips lcd .80.000/1 kontras, 205 waat tüketim, 100 hertz, 2.277 tl
4-42 inç panasonc 2.000.000./1 kontras ,400 hertz, 300 watt tüketim, 100. bin saat ömür, 2.277 Tl
5-46 inç panasonic 2.000.000/1 Kontras, 100 bin saat ömür, 400 hertz, 355 waat tüketim 2,921 tl .

Tarih: 13 Ağustos 2009, 21:40 - İp: 88.***.**8.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Arka tarafta bulaşık yıkattırırlar emmi,ne olcek ki..Şimdi bu yerlerin adına bar mar deyyup dururlar zati..

Tarih: 24 Mart 2010, 02:16 - İp: 88.***.**5.207
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi iki bin liralık hesap bulaşığını da keza 5 ayda ancak yıkayabilir.
zira emmi bunlar kaçak bulaşıkçı çalıştırmakta zati aylık 500-TL mayış artı pril mukabilinde.

Tarih: 24 Mart 2010, 14:29 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Doğrudur okyanus,, nisan ortasında emmi bir gelip gidecek,sende biryere kaybolma da,,ajandana bak not düş en iyisimi..

Aldınmı yeni mahsûl badem, sen gene..

Tarih: 24 Mart 2010, 16:08 - İp: 88.***.**1.238
okyanus.
okyanus. (üye)

almadım emmi.
sen yazınca aklımda kalmış az önce şişli adliyesinin karşısındaki tansaşa uğradım keza.
netekim badem yok idi. ısrarla arayınız mukabili sordum genede yok idi.
karam ve tellibağ şaraplarında büyük iskonto var idi.
bende 3 şişe şarap aldım temkin tedarik mukabili. biri sana biri bana biri kırsalboy a.

Tarih: 24 Mart 2010, 18:17 - İp: 85.***.**9.121
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

okyanus,"havaililerin kımızı" dediğin meret yüksek iskonto mertebelerine baliğ olursa,temin-tedarik cihetine gitmeyi düşünürsün herhalde....bu kadar ucu açık ve geniş teklif...olamayacağına ergi mukabili oldu ya....neyse..

Tarih: 24 Mart 2010, 20:10 - İp: 88.***.**0.91
okyanus.
okyanus. (üye)

şabanemmi sen piyangoyu kaçırdın netekim.
keza benim bacanak bir ara bilimum gavur ve ecnebi putperest kımızlarının ankara havalisi bayisi idi.
keza kendisi zırnık içmez. öğrenci iken çok içer imiş.
keza bu aralar tekila kımızının takibindeyim. iskontoya baliğ olsun bekliyorum emmi.

Tarih: 24 Mart 2010, 20:46 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bende pazirtisi günü aldım şişe bazında,lakin mantardan mı ne tirbüşon kırıldı,,gittim yeni türbişon aldım mecburen,,dıımmp diye açılsın diye..

İnd var evet bu aralar bazı şeylerde,, mikirostan aldım keza..Arkadaş bir büyük mağz md oldu da,,ziyaret tic hesabı oldu zati..

Kondisiyon velespiti alcem alcem der bu pzremmi,, yakıt yakmaz ceryan çekmez,alsın bakam..110 kilo oldu zati..

Tarih: 24 Mart 2010, 20:48 - İp: 78.***.**0.146
okyanus.
okyanus. (üye)

tabi emmi yakın ark. mikrosa müdür olursa gidip o mikrostan alışveriş edip siftah parası atmak farzdır.

geçende de emmileriyle beraber kalecik te şarap fab. olan bir arkadaş bizi ailecek yemekteyiz e davet etmiş idi cts. akşam.

onun da tirbüşonu kırılmış. bana demiş idi evde varsa tirbişon getir diye.

keza bizde evdeki kıymetli tirbişonu götürmüş idik. unutup gelmişiz o kafa ile orda.

şimdi tornavida mukabiliyle şişe mantarını içine göçertiyorum emmi.
sende daha püf noktalı tarif vardır netekim.

Tarih: 24 Mart 2010, 20:56 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Var var ama değişik taktikler, emme yanlış iş yaparsan açarkene yer gök bordo olur habarın olsun derim..Sonram bütün gün silmekle geçer zaman,, eski rumlarda güzel açacaklar vardı,, gezersen denk gelirse oonlardan al sağlam ve kırılmıyor hiç..

Yaz biterkene de O seller zamanı,, adam ta şarköylerden üzüm getirmiş idi,kilo iki lira,,dolu dolu almış idim,,hemen yemek için,,tadıda vardı tuzuda..

Pazarlarda ve manavvari yerlerde kilosu üçbuçuk idi o günler arasında,,demekki yerinde bedava neredeyse,tam da şaraplık üzümlerdi,,acaip kan yaptı tabiki,,o lezzetli iki liraya satılan iri kara üzümler..

Şap şaplamı bağlanıyorsun internete sen hâla evde..!! O da kazık beyav..

Tarih: 24 Mart 2010, 21:04 - İp: 78.***.**0.146
okyanus.
okyanus. (üye)

haklısın emmi eski rumlarda sanat eseri mahiyetinde tirbişonlar varmış.
keza cihangir camisinin karşısındaki ihtiyar tekelci de de ahşap vidalamalı sistem değişik karmaşık bir antika tirbişon var idi ve sattığı mamüllerin mantarını o türboşon ile açardı.
emmi bunu bana sat dedim. keza dedi çok kişi almak istedi bunu.
emmi benim bir diğer yöntem de uzun bir vidayı mantara vidalayıp sonra vidayı kerpeten ile çekmek. yahut vidanın başını anahtar deliğine takıp şişeyi geri asılmak şeklinde mülahazalar.

Tarih: 24 Mart 2010, 21:13 - İp: 85.***.**9.121