okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet emmi öyledir beli. ben bilmem .

Tarih: 5 Mayıs 2010, 00:01 - İp: 88.***.**4.10
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sen sakin ve kırsal yerdesin ya nerden bilecem emmi, binde bir gelecekler zati,,o da sana denk gelmez orada..
Yokmu gelen giden ayzonaya hâla..

Tarih: 5 Mayıs 2010, 00:09 - İp: 88.***.**1.219
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi kırsala turist gitse
bütün ahali ve çocuklar turistin arkasında yürür onu izler.

Tarih: 5 Mayıs 2010, 00:13 - İp: 85.***.**7.190
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bi minibüs zingin türist götüreyim mi diyorum emme,pazaremmi ne eder bilemem temsil ve ağırlama mertebesini orada..Bari ilçesine döviz bırakır giderlerdi gali..

Tarih: 5 Mayıs 2010, 00:15 - İp: 88.***.**1.219
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dövizmi almaya gittin pazaremmi,bozdurmaya mı gittin yoksam .

Tarih: 5 Mayıs 2010, 16:07 - İp: 88.***.**6.159
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi ben hep alırım. hiç bozdurmam. bannka ağzına kadar doldu oyrolarlaemmi.

Tarih: 5 Mayıs 2010, 19:40 - İp: 88.***.**9.191
batur_turk
batur_turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

pazar emmi bi aralar bizimde doluydu peder alkola başlamadan önce yedi içti parayı amman dikkat edesin kendine...

Tarih: 5 Mayıs 2010, 20:41 - İp: 88.***.**1.136
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sen onu okyanusa söyle. gerçi söylemesende olur. keza kendisinin parası yoktur. sadece alkol mukabilidir.

Tarih: 5 Mayıs 2010, 23:02 - İp: 88.***.**9.191
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi ben idareli adamım
bir şişe iki hafta yeter bana.
ama iki hafta boyunca kayınbilader hiç bize gelmezse.
keza o gelirse bir gün yetiyor.

Tarih: 6 Mayıs 2010, 00:22 - İp: 88.***.**3.127
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Afiyet olsun,pek güzel.. İçin bakam..

Bozdurma tabii pzremmi yatırım yap gali..

Tarih: 6 Mayıs 2010, 00:43 - İp: 88.***.**5.74