Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Burada bazarlar ve aralarda bir felaket olsa yandı millet ve mahalle,gaz patlar,zelzele olur,, herşey olur keza sokak aralarına araba değil insanlar giremiyor geçemiyor,,heryer yollar kapalı bazarcılar tarafından..Böyle mantalite dünyanın neresinde var anlamam..
Açık serbest yol yok yani..Bunlara yer yapacan orada satacaklar öyle mahalle aralarında iş miş satış olmaz artık..
-bak Gz.Emirde ne güzel, bazarı meydan vari biryerde esnaf orada,dileyen gidip oradan alıyor alacağını, yollar kapalı değil zira..Helası var çayocağı var mescidi var filan..
Ellerin yıkanması gerek esnafın,,denetleyen yok hiç..
emme güzel bir yöre imiş,filmcilik adına da..neresi ki burası.
Emmi 7-8 yıllık foto bu. Konika minolta z2 ile çektiydim keza. En sevdiğim fotolarımdandır.
Burası AROG un çekildiği yerler. Üçlmer kayası mukabili. Gelirsen götüren senide urlara.
Götür elbette,eyi olur zati..,,fuleşydi ile de film felam çekeriz orada bari..Enstantaneler genelinde..
*pide yaptırdım üç dane, birer buçuk yoldan emmi yidik senin yerine de..
Bİzde kriz mertebesinde döner tavık yidik emmi.
Gel sen gideriz oralara. Pİknik mukabili. Okyanus gelirse başımızın üstünde yeri var. KAcaman gönüllü abimizinde.
Ne tarafa düşüyorki bu yer emmi,havadan zumlayıp bir bakam bari,izdüşümünü verde bana..
Böyle platolu yerleri severim,, ama o adamların filmlerini sevmem gali..
Totoda onüçartı biri tutturan bir eski ecnebi emmi vardı İtali tevelerinde,Toto Kutinyo idi namı adı..Yirmi yirmibeş sene evvel çıkardı tevelere, onun esbirileri daha iyi idi dil iz bilmesen de..Bunların da diyalokları o ecnebi gibi zira..
Anladın değil mi ,, .
kocaman gönüllüm kendinde bulunan hasleti bize yansıtarak davette bulunmuş....kısmet olsun yeterki geliriz elbette...candan gösterdiğiniz cansiperane gayret karşısında mahçupta olmuyoruz....o kadar samimiki..hiç bir endikasyonu yok..
Emmi sizlerede ayıp olmakta. Keza biz gelip göremedik sizi bir kere bilem. Lakin bekleriz genede.
Emmi afyon tarafında üçler kayası bak gogıl örtten.
Evet Flassv da bir ara demiş idi bizim buralarda var öyle yerler diye eskiden emmi..
Bakarım eörtten gali..
Sen eskiden ne güzel Kütahya NF çetesi ile toplanır gezerdin be emmi,ne oldu ki..Millet kayıplarda zira..
Okyanus sağ ama salim mi bilmiyorum zira..
Emmi arayıp sormaz o. Yok o adamda hiç böyle şeyler. Bi alem arkadaşlarını bilir o. Gerisi hikaye.
Yarın Afyondayım. Fiparın yanına gitcem. Hastaneye bide.
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057620 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052520 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler