okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

gidelim emmi. para müyim deyil. keza tanımadığımız görmediğimiz adama bilem göndermişiz ikibinlik makinayı. bilinen adama niye vermeyim.

matruşka emrinizde emmiler.

Tarih: 28 Eylül 2010, 00:54 - İp: 78.***.**7.250
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ver sen alatı okyanusa, paran kalmaz da,, he hee..

Tarih: 28 Eylül 2010, 01:31 - İp: 78.***.**7.164
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tıp tıp tııpsss diye elleyerek bakılır garpıza aslında..

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:15 - İp: 85.***.**0.158
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi parası kalmaz da lakin ben o kadar büyük borcun altına giremem minicik yani şey kadar makine için.

matruşkayla nere gidiyoruz emmiler. varmısınız sivas a gidelim içimizde ukde kalmasın. çifte minareli medreseyi gezeriz hem. dönüştede kontrast iskender ısmarlar bize.

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:20 - İp: 88.***.**6.229
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

sivas ellerinde sazım çalınır geliverdi aklıma....güzel bir fikir..trenlede olabilir..bu sefer yakıt "imece" usulü olsun ama....hüseyin e uğrasak ne sevinir..

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:26 - İp: 85.***.**7.169
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gitmek kolay, hazırım deyin yeter..

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:27 - İp: 85.***.**0.158
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmiler mazot parasını öleşme mukabili gidip gelem. yemekler alaman işi. döner kontrastan.

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:38 - İp: 88.***.**3.109
okyanus.
okyanus. (üye)

tamam emmiler ben varım.
yakıt parasının 1/4 ünün 5 tl si ile de çay içeriz.
gelene kadar kaç liramız kaldı onu hesap eder dururuz.

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:46 - İp: 88.***.**6.229
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

azıklarımızı alıp gidelim. okyanus sen yımırta gaynattır yengeye. ben pate gaynattırem.

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:47 - İp: 88.***.**3.109
okyanus.
okyanus. (üye)

tamam emmi omega3 lü yumurtamı olsun sademi ?

birazda lavaş ekmeği yeşil soğan alırım.
arabanın arkasına mangalda al emmi.
yolda sahipsiz koyun kuzu denk gelebilir.

Tarih: 28 Eylül 2010, 20:49 - İp: 88.***.**6.229