Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Yav kasa ilem satılıyor haraçmezat hâl de..,zabahnenney erkenden..
Böl kasayı onbeşe yap hesabını..
Sardelya kilo 4 lira idi bugün.
PLMT tane 5- 6 lira iri..
İstavritleme 10~12 kilo..
Karrides kilo 4~5 lira .
nesi pahalı ki.
emmi bana pahalı.
Araba da bahalı ama,onda hiç sesin çıkmıyor.., acaip zarardasın araba alım satımında sen..
Sen kırsaldaki bazarından ithal noriveç uskumrusu alıp yidiğinden ,bunlar sana pahalı gelir..Sen onu orada bir liraya alıyorsun,bayat mayat olaraktan..
emmi sende hemen kızmaktasın gali. Allah ALlah.
Pazar emmi Manisaya gelirsen İRİ sazan yiriz. 3dört kiloluk olanından. Emmi sazanın pulunu gabığını soyyolar bıçanan İçini dışını yıkayıp unluyolar sona balıgı dilim dilim diliyolar kopartmadan Kılcıkları etinden ayrılsın deyyi. Sona bi kazan kaynar yağın içine salıveryolar Balık önce yağın dibine çöküyo sona piştikçene yağın üstüne çıkıyoki nar gibide gızarıyo mubarek. Yanında bolcana ilimonlan marul saltası Acıcıkda bakla pavası eğşili Yanında bide 35lik of of of . Emmi o ithal palamutlar yinmez Şoklama soklama mukabili
Yav bahalı değil, kasa ile alınca tükana götürünce fiatı iki ile çarpıp satıyorsun millete..Sana gene ucuza geliyor mertebe gereği havalar da iyi gitti diye,o da.
(markett arabası olan yer senin orada olamaz emmi, Bkr.kövde fildamı vardı emmi,lakin günümüzde kaybolup gitti biraz, fildamı.. )
Filiyimi demektesin emmi. Filemi kaldıkine.
Alkolik tesfiyeci emmi sende emme içicisin valla. Sazan kılçık mukabilli olur hem.
Fildamı diyorum emmi,file değil..Hem file var, keza günümüzdeki kişiler kullanmasını bilemiyorlar artık..
Oniki eyilül seksen evveli bir pulitikacı eline bir file alıp kaldırıp kaldırıp gösteriyordu,bir diğeride tanklar manklar, gadayıfın altı üstü deyip duruyordu eskiden..Sen çocuktun o zamanlar emmi..
bilirim emmi attılar kadayıfçı emmiyi bi gıyıya.
Evet..
Altununda onsumu ne 61 küsur lira olmuş emmi..Çeyirekler de 98 civarında .
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler