okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
okyanus.
okyanus. (üye)

benim araç buzdolabı yok emmi.
hanımın arabasına almış idik.lakin o da ya amcaoğlusuna vermiştir ya kayınbiladere. emanet olaraktan. gelmemiştir mutlaka.
yinede eve bir bakarım ama olsaydı görürdüm bugüne kadar.

keza dolapta buz aküleri var. onları getirebilirim bila bedel.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:08 - İp: 88.***.**9.204
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sopotçular çarşısında satılıyor okyanus, yeni bir metreküplü bişi al işte,,altı biyaz üstü mavi olandan..

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:11 - İp: 88.***.**3.101
okyanus.
okyanus. (üye)

kırsalemmi alsın. o pek hevesli öyle kendini lüküs insan gösteren alet edevat ve aygıtlara.
keza benim corsa küçük. içine buzdolabı koysan bacak koyacak yer kalmaz.
emmi ne yapıp edip aldıralım kırsallıya buzdolabı. keza efes kolilerini doldururuz yolda giderken.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:13 - İp: 88.***.**9.204
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

tamam tamam bin dereden su geterdin bi buzdolabı için. emmiler pamıkkalada iş çıkar kumköye. emme siz bilirsiniz.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:14 - İp: 88.***.**1.119
okyanus.
okyanus. (üye)

pambıkkaleye hangi gün gidilecek mekkeye hangi gün.
keza peri bacaları da var sırada.
benim için farketmez nasıl olsa yime içme atın arpası sneden. yatma da dahil.
emmi ful pansiyon adamsın valla.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:17 - İp: 88.***.**9.204
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

valla birini seçmek lazım. şaban amcayada sormalı. keza o çekmez ama olsun.
yeme içme sponsoru sensin hem. ben yol sponzoru.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:19 - İp: 88.***.**1.119
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pamıkvadide gidilir olur da,sen evvela bize buzluk al biyerden pazaremmi,,aldım geldim diye de yaz sonram buraya,alayım mı şu mu bu mu dersen alat elinde kalır alsan da,nazar icabı..

Buzluk almazsan gelmem bak pazaremmi..
Bizim çocuk konserde sahada imiş,,gürültü had safhada metalvari mantalitelerinde.. Okyanus senin yigen yandı gari..

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:19 - İp: 88.***.**3.101
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

gelin siz. alırız yoldan sovuk sovuk.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:20 - İp: 88.***.**1.119
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Taze film lazım mı analok içün,en geç çarşimbaya kadar deyin,,bidaha çıkmam dışarı o tarafa gali..Haş iks beşin de gelirse alırım çarş kadar..

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:21 - İp: 88.***.**3.101
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

tamam emmi. lazım değil. aldık keza.

Tarih: 27 Haziran 2010, 22:22 - İp: 88.***.**1.119