okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben doldururum gali,, daha yaz ayında sefere çıkınca seyret sen asıl..

Emmi 50 mm 1.7 aldım,,arka planlar da öyle çıksın diye ..

Tarih: 13 Haziran 2010, 00:20 - İp: 78.***.**8.112
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

oh oh. hayırlı olsun. ben yatıyom. yarın murat dağına piknike gitcez.

Tarih: 13 Haziran 2010, 00:42 - İp: 78.***.**4.178
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gidin bakam.

Tarih: 13 Haziran 2010, 00:44 - İp: 78.***.**8.112
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

gitme mukabiliyiz şimdi emmi.
okyanus nerde yav. öldü ise mevlüt okutalım gali. hevlada dağıtırız gali.

Tarih: 13 Haziran 2010, 09:54 - İp: 78.***.**4.178
okyanus.
okyanus. (üye)

emmiler cuma günü sabah 6,30 da evden çıkmak sureti ile 8,25 de adapazarı karasu da idim. lakin iş ve işlemler var idi hukuki mahiyette.
keza ordan adapazarına geçtim.
akşamüstü işler bitince iki porsiyon ıslama köfte mukabilinde g.afrika - meksico city maçını izledim tezahüratsız ve ağırbaşlı bir şekilde.
dünde düğün var idi emmiler viktor levi şarapevinde.
arkadaş kıymetli idi, keza kendisine yüklü meblağda borçlu olduğum için bir altın bilezik taktım. lakin fiyatı çeyrekten az biraz pahalı idi. mamafih buna rağmen kalın ve gösterişli idi.
d200 ü de bağaja koymuş idim adapazarı istikametine hız sınırlarını aşarak yol alırken.
lakin üstübü bulamadığım için d200 e elimi süremedim emmiler. keza açık renk giyinmiş idim ve yağlı barnak izi olursa hanım kızar idi.

Tarih: 13 Haziran 2010, 16:50 - İp: 85.***.**9.94
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hoşgeldin emmi. haftaya cuma kaçta çıkarsınız. keza bursa mukabili şaban emmiyi alacaksınız. ordan bozüyük üzerinden kütahya altındeş. arabayı benim garage ye çekeriz.

Tarih: 13 Haziran 2010, 20:27 - İp: 78.***.**4.178
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

kestane şekerini 350 grama çıkarmıştık..adam başı bi danecik tekabül eder,ağız tadını buldurma mukabili olması içün.......bi şeyler düşünmeli..hele istanbul dan gelip alacaklarını düşününce.....

Tarih: 13 Haziran 2010, 21:51 - İp: 85.***.**4.156
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bir mir emmi. farketmez keza.

Tarih: 13 Haziran 2010, 21:56 - İp: 78.***.**4.178
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Okyanus emmi karasuya gitmişken benim eve de bakaydın ya savabına..Kaynarcaya uğramadın değil mi..

Tarih: 13 Haziran 2010, 22:00 - İp: 88.***.**5.192
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi kaynarcaya uğramadım lakin bir iki kaynarca tabelası gördüm.

kaynarca herhal yol üzeri bir yol olsa gerek.

senin eve bakmadım lakin başka evlere baktım emmi mimari itibariyle ilgimi çekenler mahiyetinde.

Tarih: 13 Haziran 2010, 22:02 - İp: 85.***.**9.94