Fotoğrafçılık Forumları
Karbon Testi
http://yesil.ntvmsnbc.com/CevreTesti/Test.aspx
Bildiğiniz gibi küresel ısınma,yeşilin azalması,kirlilik vesaire dünyanın geleceği açısından çok önemli linkteki testi yaparak ne kadar ağaç dikmeniz gerektiği yazıyor lütfen yapın YAPTIRIN ve en önemlisi gerçekleştirin.
28 ağaç dikmem gerekiyormuş benim.
http://yesil.ntvmsnbc.com/CevreTesti/Test.aspx
walla yalan buuuuuuuu :D en çevreci cevapları verdim :D genede
Bu durumda yaklaşık 46 ağaç dikmeniz gerekiyor. dedi
Tayfun biraz toplu taşıma aracı kullanman lazım
Sultan;
O zaman akşam arabayla eve geldikten sonra en az 2 saat otobüse binecem söz Nasıl faydası olur mu dersin
Şaka bir tarafa geçen sene Almanyaya bir fabrikaya gitmiştim, etrafı ormanlarla çevrili. Fabrika kendisi dikmiş hepsini. Otoyolların kenarları hep sık ormanlarla çevrili, kıskandım resmen.
Potera ne alakası var çevrecilerle asgari ücretlilerin ablacığım.
Biraz bilinçli olmak gerekiyor.
Mesela naylon poşet az kullanma konusu, mesela elektrik eşyaların fişinin çekilmesi, TV'nin stand by'da bırakılmaması gibi örnekleri çoğaltabilriz.
Tayfun senin için söylemiyorum ama iki adım öteye araba ile giden o kadar insan tanıyorumki.
Adam nerdeyse tuvaletede arabayla gidecek.
Biraz yürüme alışkanlığı elde edilmesi lazım.
Sultan abla :D özel uçağımla gezmek gibi zevklerim var diye şık var :D bence en çevreci ülkelerden biriyiz... Halkın büyük bir çoğunluğu açlık sınırının altında :D
özel uçağımdan inmediğimi söyledim, bana ağaç dikmene gerek yok dedi
acaba sarkastik bi tavır mı bununki
DAHA AZ TÜKETİN, SİZ AMERİKALI MISINIZ?
Amerikalılar gibi yaşıyorsunuz ama unutmayın onlar kadar kazanmıyorsunuz. Yaşam standardınız endüstrileşmiş ülke vatandaşlarıyla hemen hemen aynı. Küresel ısınmanın artmasında endüstrileşmiş ülkelerin payının çok daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Hayat tarzınıza dikkat etmelisiniz. Yapacağınız birkaç temel değişiklik zararınızı azaltacak. Çok büyük fedakarlıklar yapmanıza da gerek yok. Benzinden elektriğe birkaç kalemde tasarruf etmeniz yeter.
GÜNAHINIZI KAÇ AĞAÇ KURTARIR?
Küresel ısınmaya olan etkimizi azaltmanın bir yolu da ağaç dikmek. Ağaçlar atmosfere bıraktığımız karbondioksiti ürettikleri oksijenle dengeliyor. Ve ne kadar çok ağaç dikilirse, küresel ısınmanın etkileri azalıyor. Peki siz ne kadar ağaç dikeceksiniz? Testi çözdünüz, sonucu biliyorsunuz.
Bu durumda yaklaşık 71 ağaç dikmeniz gerekiyor.
Herşeyin en kötüsünü girince 356 ağaç dikmen lazım diyor. Hatta bir de "oo David Becham la mı yarışıyorsunuz" yazmış Önerdiği çözüm de "çevreci bir sevgili bulun" şeklinde.
BU test iyi de bazı sorular da iki şıkkı birden işaretleyemiyorsunuz.
Mesela ben hem et-balık yerim hem de sebze-meyve,
Gerektiğinde arabayla dışarı çıkarım, onun dışında toplu taşıma aracı kullanırım.
İki şıkkı birden işaretleyemediğime göre bu test biraz adaletsiz bir test gibi geldi bana.
52 ağaç dikmem gerekiyormuş..
56 ağaç..
Oysa en az ben çıkacam diye düşünyordum..
Hemen işe koyulmalı..
İlgili olabilecek konular
-
E Nabız Covid 19 Test Sonucu Öğrenme Pcr Testi Son
03 Eki. 2021, 16:07 prodersler
0135103 Eki. 2021, 16:08
prodersler -
-
Team 32gb Class10 - 62tl : Hız Testi
26 Tem. 2012, 14:36 kalpakci
0294826 Tem. 2012, 14:36
kalpakci -