ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Internetime Dokunma

Yav Turkiyede internete dokunuluyomus ne tepkisiz insanlarsiniz.ben gavurdayim rahatsiz oldum...

#ozansan' tarafından 15.05.2011 18:14:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mayıs 2011, 18:14 - İp: 221.***.**3.132
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Tarih: 18 Mayıs 2011, 14:00 - İp: 78.***.**2.200
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Yasakçılar karşılarında beni bulur
Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “İnternetin yaygınlaşması için çok gayret ettim. Kullanıcı sayısı 4 milyondan 39 milyona çıktı. Bunu kimse frenleyemez. İnternete yasak koymaya kalkan karşısında beni bulur” dedi

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet yasakları tartışmalarına ilişkin, “İnternete yasak koymaya kalkan karşısında beni bulur” dedi. Yıldırım, Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) tarafından İzmir Hilton’da düzenlenen 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü’nde gazetecilerin ‘internet yasakları’ tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım şöyle konuştu: “İnternete yasak koymaya kalkan karşısında beni bulur dedim. İnternetin yaygınlaşması için çok ama çok gayret ettim. 4 milyondan aldığımız internet kullanıcısını 39 milyona çıkardık. Bu gidişi hiç kimse frenleyemez, durduramaz. Olsa olsa internetin mağduriyetlere, ocakların sönmesine, insanların mahvolmasına sebep olan amaçla kullanılmasına da bütün toplumun amansız mücadele etmesi lazım. Ama ‘yasak’ diye söze başlandığı zaman karşılarında beni bulurlar.”

22 AĞUSTOS’A YETİŞMEYEBİLİR

Yıldırım, 22 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi beklenen ve kamuoyundan büyük tepki gören İnternetin Güvenli Kullanımı Yönetmeliği’nin o tarihe yetişmesinin de mümkün olmadığını söyledi. Kamuoyundan gelen eleştiriler doğrultusunda yönetmelikte değişiklik yapılabileceğini ifade eden Yıldırım, “22 Ağustos’ta bu kanun çıkmaz. Meclis seçimden sonra o tarihte toplanamaz. O arada gerekli değişiklikler yapılabilir” diye konuştu

“BİZ YAPINCA KIYAMET KOPUYOR”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı ve telekom sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapan Yıldırım, İnternet Kurulu üyelerine, “Toplanın, bir araya gelin konuşun” çağrısında bulundu. Kamuoyunda oluşan tepkilere de değinen Yıldırım, “Bu düzenlemeyi Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı yapsa ‘Ne güzel’ diyeceklerdi. Biz yapınca kıyamet kopuyor” şeklinde konuştu. TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak ise, “Bu yasa iptal olacak. Çünkü olmayan bir yetkiyle yapıldı” dedi.

DANIŞTAY’DA DAVA AÇILMIŞTI

İPS İletişim Vakfı, 13 Nisan’da düzenlemenin iptali için Danıştay’da dava açmıştı. Vakıf, Danıştay’a yaptığı başvuruda BTK’nın aldığı kararın yasal dayanaktan yoksun olduğunu ileri sürerek, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle tanınan temel hak ve özgürlüklerin ölçüsüz şekilde kısıtladığını savunmuştu. İnternetin Güvenli Kullanımı Yönetmeliği, Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca çıkarılan Tüketici Hakları Yönetmeliği kapsamında hazırlanmış ve 22 Ağustos’ta yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. İnternetin Güvenli Kullanımı Yönetmeliği, internet abonelerinin daha önce ücretli olarak kendi istekleriyle aldıkları filtrelerin, internet servis sağlayıcılar tarafından bir tüketici hakkı olarak kullanıcılara ücretsiz olarak verilmesini zorunlu kılıyor.

Tarih: 18 Mayıs 2011, 15:48 - İp: 78.***.**2.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sapık

Tarih: 19 Mayıs 2011, 00:06 - İp: 78.***.**3.172
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

nneeeoollddiii rennggiinn sooollddiiii

Tarih: 19 Mayıs 2011, 06:45 - İp: 88.***.**4.224
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

töpe töpe.

Tarih: 19 Mayıs 2011, 17:32 - İp: 78.***.**3.172
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şuradaki yazıdaki videoda, videonun en sonunda yasaktan konuşuluyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer
http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=32461

sonuç
devlet güvenli internet sunmak zorunludur biz sunarız isteyen bunu seçer istemeyen seçmez diyor.

Tarih: 20 Mayıs 2011, 18:34 - İp: 88.***.**8.144
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Binali Yıldırım : İnternet'e Yasak Koymaya Kalkan Karşısında Beni Bulur Ama İnterneti Başkalarının Hayatını Karartmak için de Kullanmamak Lazım

http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=32453

izlemek lazım

Tarih: 20 Mayıs 2011, 18:34 - İp: 88.***.**8.144