harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Evet Mi Hayır Mı?

Referandum öncesi netfotoğrafın nabzı nasıl atıyor?
Kişiselleştirmeden,kırmadan,dökmeden,hayatın içinden...
EVETse neden?
HAYIRsa neden?

Tarih: 25 Temmuz 2010, 02:36 - İp: 78.***.**2.255
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Niğde’de, Anayasa Değişikliği Paketi referandumuyla ilgili anket yapılan yerel televizyonda, üniversiteli öğrencilerin tarih bilgilerinin test edildiği sorulara verilen yanıtlar duyanları utandırdı.

Kent merkezinde yayın yapan yerel televizyondaki programın sunucusu Yakup Sağlam, referandumla ilgili halka görüşlerini sordu. Yapılan tüm kampanya ve programlara rağmen halkın büyük çoğunluğunun referanduma olan ilgisizliğini gözleyen Sağlam, üniversite öğrencilerini de test etmek istedi. Mikrofonu ile sokağa çıkan Sağlam, 5 üniversite öğrencisine, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü, referandumda ‘evet’ diyeceğini açıkladığı için Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partiden ihraç edilecek. Sizce bu demokratik bir hareket mi?’ sorusunu sordu.

Aralarında Hukuk Fakültesi'nden öğrencilerin de bulunduğu 4 kişi, ‘İsmet İnönü’nün ‘evet’ diyeceği için partiden ihracı yanlış, demokratik bir ülkede yaşıyoruz düşüncelerini söylemekte özgür’ ve ‘İhraç edilmesi bana göre yanlış’ gibi cevap verdi. İstanbul’da Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğunu söyleyen genç, ‘CHP ihraç ederse oy kaybeder mi?’ şeklindeki soruyu ise ‘Sanmıyorum kaybetmez’ diye yanıtladı. Diğer öğrenci ise önce tereddüt yaşadı sonra da sorunun farkına vardı.

Daha önce de ilginç sorularıyla öğrencilerin bilgilerini test eden Sağlam, “Televizyonlarda yayına katılan herkes kendi görüşünü anlatıyor ve halkı yönlendirmeye çalışıyor. Anayasa değişikliğine oy verecek gençlerin bu referanduma ne kadar ilgili olduklarını göstermek istedim. Referanduma dair fazla bilgi sahibi olmadıklarını görünce, böyle bir soru geldi aklıma. Gördük ki, durum içler acısı” dedi.

Tarih: 10 Eylül 2010, 12:27 - İp: 88.***.**8.222
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ne güzel.

Tarih: 10 Eylül 2010, 23:52 - İp: 78.***.**6.191
sunaturk
sunaturk (üye)
İstanbul / Amatör

ne? ne güzel.

Tarih: 11 Eylül 2010, 10:44 - İp: 88.***.**2.193
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

12 eylül'de demokrasinin kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği, referanduma sunulacak metne son şeklini yargının bir ayağı olan Anayasa Mahkemesinin vermiş olması, yasama erkinin yetki gaspı ve anayasal ihlali eşliğinde garip bir refandum olacak

Kişisel Fikrim Bu maddeler için referandum fazla bile,bu sıcakta bu kadar ufak şeyler için sandığa gitmeye üşenirim.

Genede Mevcut bu hantal,zayıf anayasanın şu ya da bu maddesini değiştirerek, özlediğimiz demokratik hukuk devletini asla tesis edemeyiz,toptan değişmeli.Değiştirme cesaretini ve gücünü birgün X birileri önüme getirebilsin diye tercihimi EVET'ten yana kullanp onlara cesaret verebilirim.

Yargıya yapılan değişiklikler çok ufak br yama şuanki sistem için;

Bağımsız yargı, ülkemin demokratikleşmesi konusunda bence atılacak en önemli adımdır. Bu yöndeki gelişmeyi tıkayan Anayasa ve Anayasanın egemen kıldığı totaliter zihniyettir.Anayasa Mahkemesi topyekün kapatılmalı,kaldırılmalı,tarihten silinmeli yerine Yüksek Mahkeme kurulmalı...

Ben gerçekten Hukuka saygılı dürüst bağımsız uluslararası hukuka hakim hiçbir Türk savcısı ve hâkiminin mevcut sistemden yana olduğuna hiç inanmıyorum.

Referandumdaki Bazı değişiklikler bunu biraz olsun hafifletiyor,

Ordu'ya gelince ilgili maddelerdeki değişiklikler olumlu fakat YETERSİZ,

Kısa sürede ORDU halk oylaması ile seçilmiş Devlet Başkanı'nın Savunma Bakanı'na bağlanmalıki sallanma olmasın.

Denklemi toplarsak bu referadumda değişikleri tek tek incelemem sonucunda (maddeleri açık açık yazmaya üşendim taslak her yerde bulunabilir) ***EVET***'ten yana tercihimi kullacağım.Tekrarlıyorum bu değişiklikler böle uzun ve ağır bir dille yazılmış bir anayasa için ÇOK AZ ŞEY ifade ediyor.

Şu ankı sistemden Örümcek bağlamış kısır bir kalıptan çıkılıp Başkanlık Sistemine'de geçilmeli vee birey haklarını ve özgürlüklerini teminat altına alacak sade dille yazılmış bir yepyeni taze Anayasa cesurca yapılmalıdır.

Tarih: 12 Eylül 2010, 10:34 - İp: 78.***.**1.143
ozhanoz
ozhanoz (üye)
İzmir / Amatör

öncelikle gelecek olan yani gelmesi olması gereken tek yasa Dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır, bunu sunsunlar meclise, kamuoyuna. çıkacaksa önce bu yasa çıkmalı. bakalım kaç kişi buna karşı çıkacak. Allah katında herkes bir derler değilmi, yada derler ki sende benim gibi insansın. Eee kimi insanlara dokunulmuyor sebep????? O da benim gibi insan ise herkes yargılanacak. O yüzden bir çok insan gibi ilk önce dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayım......

Tarih: 12 Eylül 2010, 11:55 - İp: 88.***.**5.252
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

kürt kökenli vatandaşların mahallesinde babamın görevli olduğu sandıktan full evet çıktı...

meraklılarına duyurulur...

ben de o mahallede öğretmenlik yaptım geçen dönem... bu insanlar evet dediyse , ben iyi hayır demişim... çünkü bunların yarısı pkk lı , yarısı hırsız , çok ufak bir kısmı ise devlet dairesine girmiş, akıllanmış uslanmış kesim ( yani diğerlerinin deyimi ile asimile olmuş kesim ) ...

yüzde 40 akp , yüzde 5 sp , yüzde 2 bbp , yüzde 5 bdp , yüzde 3 diğer... evet yüzde 55 , hayır yüzde 45 çıkar...

ama bu yüzde 45 en yakın seçimde koalisyon yapar akp den hükümeti alır... iyi ki evet çıkacak sandıktan, gelecek hükümet akp olmadığı için, sorun yok, hsyk yı , anayasa mahkemesini ele geçiremeyecek badem bıyıklılar...

seçim yasağı netfoto için geçerli değil , değil mi, ben konuştum serbestçe ama... saat daha 18:10

Tarih: 12 Eylül 2010, 18:13 - İp: 46.***.**3.58
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

Yorgan Gitti Kavga Bitti......şimdi aklı selimle düşünme hareket etme zamanıdır...

Tarih: 12 Eylül 2010, 20:27 - İp: 85.***.**5.115
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hayırlı akşamlar arkadaşlaar..

Hesabını yeniden yap Mustafa..

AKP =Yüzde 40

Chp+mhp+......=45

Bu tablodan bile nasıl kendinize zafer payı çıkarıyorsunuz anlamış değilim..

NOT:Sanırım Aziz Nesinden bi alıntı yaparsınız şimdi..
Bu halkın yüzde 40 .......

Tarih: 12 Eylül 2010, 21:27 - İp: 88.***.**2.50
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

evette çıksa sonuç hayırlı olmuştur emmiler.

yarından itibaren 12 eylülle hesaplaşma başlayacak ve ertesi günü bütün 12 eylül darbesinin sorumluları ve failleri hakim önüne çıkartılarak derhal tutuklanacaktır.

bu da mühim bir gelişmedir netekim.

Tarih: 12 Eylül 2010, 21:40 - İp: 85.***.**4.144
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

netekim paşa intiyar etcekmi kendini acap.

Tarih: 12 Eylül 2010, 21:55 - İp: 78.***.**6.191