Fotoğrafçılık Forumları
Evet Mi Hayır Mı?
Referandum öncesi netfotoğrafın nabzı nasıl atıyor?
Kişiselleştirmeden,kırmadan,dökmeden,hayatın içinden...
EVETse neden?
HAYIRsa neden?
ankara da 3 okulun bulunduğu yerde, camide oy kullanacak insanlar... ilginç
daha hayır'lı bir oy atacakları kesin...
Neyse allahtan AIHM varda hic degilse itiraz edecegimiz baska bir kurum kaliyor Hokomet haricinde...AIHM de Turkiye icinde bir mahkeme olsaydi inan hemen solcu mahkeme derdiniz adim gibi eminim...Yani olayi siz biz,sizin cemat,bizim cemaat meselesi yaparak memleketi kutuplara ayirmaktan baska birsey yapmadi bu zihniyet.Yaradilani severiz yaradandan oturu falan lafi yerine basbakan yaradilani severiz eger bizim cemaatten ise dese idi cok daha gercekci olurdu.Kafalardaki art niyetten cikan sonuclar bunlar.AKP hukumetinden once sanki sol daha cok iktidara geldide o adamlari yargiya sol koydu.Adamlar okudular,calistilar,kafalari basti hak ederek o koltuklara oturdular...Sizinkilerin kafasi baska islerle ugrasiyodu sanirim ozamanlar...
Tatarbey'e aynen katılıyorum. Bir örnek de ben vereyim. Referandumdan "evet" çıkması durumu sonrasında hükümet kendine yakın bulmadığı bir bürokratını veya memurunu sürgüne gönderdiğini varsayalım. Yeni yapılan değişiklikle memurun hakkını bağlı olduğu sendika arayamıyor. Memurun kendisi arayacak. Yani kendisinin dava açması gerekiyor. Zaten zor geçinen, aybaşını zor getiren memur bir de mahkeme masrafları ve avukat ücretini karşılamak zorunda kalacak. Bu durum sendikayı etkisizleştirdiği gibi çalışanı da devlet karşısında yalnızlaştırmaktadır.
Yeni anayasa ile memurlara toplu iş sözleşmesi hakkı getirilecek. Peki grev hakkı olmadıktan sonra sadece toplu iş sözleşmesi hakkı ne işe yarayacak?
Böyle saçmalık olur mu?
#ercan43' tarafından 24.08.2010 13:37:08 tarihinde düzenlendi.
#ercan43' tarafından 24.08.2010 17:53:45 tarihinde düzenlendi.
Grevsiz toplu sözleşme külliyen palavradır.Hiçbir işe yaramaz.Zaten yıllardır tolu görüşmeler yapılıyor.
Toplu görüşme ile toplu sözleşme arasındaki fark eğer anlaşma olursa bunun sözleşme haline getirilip imzalanmasıdır.
Fakat anlaşma olmadığı takdirde uzlaştırma kuruluna gidilecek.Uzlaştırma kurulunun vrdiği karar kesin olacak.
Mevcut durumda uzlaştırma kurulu tavsiye veriyor,bakanlar kurulu kesin kararı veriyor.
Çalışanın lehine görünüyor değil mi?
Aslında değil...
1.Uzlaştırma Kurulunun üyeleri kim olacak,sayısı ve yapısı nasıl şekillenecek belirsiz.(İktidar diyor ki 'hele bir evet çıksın,hallederiz.') Nasıl halledeceksin?Yandaşlarını doldurup memuru %2'lere mahkum edeceğini herkes biliyor.
2.Uzlaştırma kurulu kararları nihaidir.Mahkemeye taşınamaz.(Yani,ben ne verirsem o olur.)
Grevsiz toplu sözleşme hiçbir işe yaramaz.ILO Sözleşmelerini imzalamış bir ülke emekçinin en temel hakkını göz göre göre gasp ediyor yıllardır.
Üstelik şimdi de çıkıp 'size grev hakkı yok ama iki sendikaya birden üye olabilirsiniz.' diyor.
Sendikalar siyasal örgütlerdir.Bireysel çıkar örgütleri değildir.Ancak yerleştirilmeye çalışılan sendikacılık anlayışı bireysel çıkarlara ulaşmak için her yol mübahtır'a dönüşmüştür.2 sendikaya üye olabilirsin,oportunistlik,karaktersizlik serbest...
örtmene ne işçi haklarından yav. Allah Allah.
ttara nerdesin 40 alcek gibiyim bişeyler sormam lazım.
sor istediğini paşam.
sen derin sitemisin nesin. yazar yazmaz çıktın.
emmi sıfırının komfortunu 46 bine vercekler. benim arabanın üstüne 20 -22 falan veririm. bunun ikinci eli gavatlımıdır. alırsam elimde kalırmı. karantisi kaç sene. ne gadar yakar. moturu benim matriksinki kadar gavutımıdır. sessizmidir motoru benimki gibi. yol tutuşu nasıldır.
komfort alma derim. Donanım açısından çok zayıf. Bende pazartesi günü sıfır executive 1.6 hdi tam full olanın pazarlığını yaptım 58'e bırakıyorlar. comfortun ikinci eli zayıf 1.6 hdi motor ş.a. 100km/4.2 yakıyor ş.i. 100/ 5-6 falan yakıyor dur kalka bağlı. sen ankara iftarına gel cumartesi sabahtan sana bi test sürüşü ayarlayalım. hatta al arabanı git.
emmi benim gücüm konforta ancak yeter. sen benim içinde bi pazarlık yap. benim arabanın üstüne ne isterler. vergi levham var malum. matriks en üst donanım seviyesinde. 2009 model. 55 bin km de. orcinal. iftara gelemem zira antalyada atildeyim. sponsor olursan gelirim belki. parayı havale yaparsan ama.
Ben Amerikada iken Honda Civic ile 8 senede 156.000 mil yaptim(KM degil dikkatinizi cekerim Mil),adamlar 55.000 KM de araba degistiriyor yahu
İlgili olabilecek konular
-
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
04010 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
010108 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Hüseyin Ceyhan - Erol Çöke Sarı Yazma Yakışmazmı Güzele
04 Ara. 2024, 19:43 prodersler
07504 Ara. 2024, 19:44
prodersler -
-
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
019902 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
022805 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
079204 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1494909 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -