Fotoğrafçılık Forumları
Eskielrden Kimler Var..
Herkese merhaba..
İlk fotoğrafa başladığımda ilk buraya üye olmuştum 7 yıl önce falan.. Bir gireyim bakayım dedim ne var ne yok.. Eskilerden kimler hala burada acaba ?
Merhabalar. Çok zaman geçti yaşlandık. Hatıralara dönmek belkide iyi gelir.
selamlar
#fuji34' tarafından 12.12.2014 13:44:41 tarihinde düzenlendi.
Geldin, bir kac forumda " kimse DSLRye para vermesin - ben aldim bir yilda 50 kare cektim zararina sattim " dedin, cep telefonlarinin fotograf icin yeterli oldugunu soyledin . Simdi de fotografseverleri cep telefonu/PC/donanim agirlikli siteye davet edip - artik ne kuyruk acin varsa - NetFotograf'a girmeyin tavsiyesinde bulunuyorsun ...
"Eski dost"um , icini dokup rahatladiysan biz seni tutmayalim artik ...
#fuji34' tarafından 12.12.2014 13:43:30 tarihinde düzenlendi.
Yazdiklarinin ilk kismi dogru ; cogu soruya artik cevap verme ihtiyaci duyulmuyor - aynisina onceden 20 defa cevap verildigi icin. Cogu soru soranin da, cevap verildigi halde bir daha siteye girmedigi ve cevama bile bakmadigi goruldugunden, foruma oylesine girdigi hissedilen kisilere cevap verirken de insan iki defa dusunuyor. Hele bir de " abiler - kit lens alcam, hangisi iidir " gibi kirik/bozuk/ozenti Turkce kullanilinca, el cevaplamaya pek gitmiyor ( yas itibariyla )
Gerisine gelirsek - yanlis... 6-7 yilda, forumda ciddi tartismaya girdigim kisiler bir elin parmaklarini gecmez. Tartistigim kimsenin NF'den, o tartisma sebebiyle atildigini hatirlamiyorum. Ayrilanlar kendiliklerinden baska zamanlarda ayrildilar - artik aradiklarini bulamadiklari icin. Tartistiklarim arasinda bana sinir olup da NF'den ayrilan bir kac kisi varsa, o konuda yapabilecegim bir sey yok. Ona bakarsak, benim de cok sinir oldugum insan oldu - ben ayrilmadim ?
Benimle degil ama baskalariyla hakaret/kufur seviyesinde tartisanlar oldu. Onlarin da yazdiklari silindi buyuk cogunlukla( Ozellikle saldirgan tutum izleyen belki 2-3 kisi haric ) . Ayrilanlar, kizip kendileri ayrildilar ya da ayrilmis gibi yapip yeni nickle yazmaya basladilar.
Ornek verdigin Buzlucam ile hic bir tartismamiz olmadi; ayni olgunlukta, bilgi seviyesinde insanlariz. O da benim gibi yazarken artik 2 defa dusunuyor - sebebini de yukarida yazdim.
FOTOGRAFCILIKLA ilgili aranan her bilgiye ulasilabilecek en zengin site hala NetFotograf - su anlik ilginin daha fazla oldugu bir cep telefonu/yazilim/PC/elektronik haber sitesi degil.
Fotograf sitelerine/forumlarina katilim dusuklugu de NF veya Turkiye'ye has bir sey degil. Evvelce dedigim gibi, son on yilda yayilmis yeni bir teknolojide, 1-2 yil onceye kadar olabilecek tum yenilikler oldu ... Bilgiler tartisildi, sorulmadik soru , bilinmeyen teknik kalmadi - meraklilarin acligi bitti. Ilginin azalmasi garipsenecek bir durum degil.
#fuji34' tarafından 12.12.2014 13:44:14 tarihinde düzenlendi.
aslında yazmayacaktım, Fuji, paperman ama adım geçmiş yazayım aslında sizlerin bu yazdıklarını yazdığınız gün okudum ama bu sitede eskisi kadar katılıma istek duymadığım için yazmadım.. zaten daha önce bu sitede paylaştığım fotograflarıda sildim.. @Fuji aslında, paperman inde dediği gibionunla hiçbir kırgınlığım yok.. paylaşım yApMAYIŞIMIN en önemli nedeni malesef bazılarının uslup ve seviyeyi çok bozmaları amacın sanki bir paylaşım yapmak değil hakaret etmekmiş gibi davranmaları kendi ego tatminleri için bilgi paylaşmak yerine kufre varan hakaretlerde bulunmaları , bilgiye deneyime önem vermek yerine sürekli insanı sinirlendirmek ve hakaret etmek için FORUMA UĞRAMALARI, VE MALESEF DAHA VAHİMİ BİZİM BUNLAR KARŞISINDA YÖNETİM TARAFINDAN HİÇ kollanmayışımız uslubun giderek daha bozulması İNSANI PAYLAŞIM KONUSUNDA çok isteksiz yapıyor....
İnsanlar istedikleri hakaretleri defalarca yapıyorlar, amaçları zerre kadar paylaşım olmayan insanlar hakeret edip sinirlendirip gidiyorlar., ve bunlara yeterince önlem alınmıyor..
forumda paylaşmak üzere HAZIRLADIĞIM ve paylaşmadığım 10 A YAKIN PAYLAŞIM KONUSU vardı resimlerle örneklerle anlatım şeklinde, aama son paylaştığım konularda özellikle belli bir gurubun sürekli saldırısına yönetim tarafındanda hiçbir müdahele edilmediğini görünce gerek olmadığını ve bu kadar yalnız bırakıldığımız bir ortamda burada paylaşımlarımlarımı yapmanın anlamsız olduğunu düşündüm açıkçası... Sanki yönetimi olmayan bir sitede kördöğüşü vaziyetine dönüşen konulara cevap yazmaktan bıktım, yönetimden yerinde müdaheleler ya hiç yapılmadı yada zerre kadar paylaşımı olmayan art niyetli 1 hafta önce üye olan kişilerle aynı kefeye konulduğumu görmek beni rahatsız etti.. ozaman bu paylaşımlarında bir gereği olmadığını düşündüm ve bir süredir sadece okuyorum izliyorum... Sürekli kıymet bilmeyen bilgiye saygı duymayan insanlara neyin paylaşımını yapacaksınız ki, pek çok site ego tatmini arzusuyla her türlü hakareti sanal ortam nasıl olsa rahatlıkla yaparım diyen bir güruhla doldu keza burası da öyle,... Bir koruma mekanızmanızda yok aynı kefeye konuyorsunuz sanki ortada hiç yönetimde yok kaf dağının arkasında iletişim sıfır, bir süre sonra sizde sinirlenmeye başlıyorsunuz , iyisimi kendimizide üzmeyelim, başkalarınıda , Muhatap bile alınmadığımız yönetim Site için nasıl bir rota izler bilmiyorum ama, ben artık sinirlerimi daha fazla yıpratmamak adına bir süredir sadece izliyorum .... Bizler bulunmaz bursa kumaşı değiliz , yenileri gelir veya siteler değişir, kapanır açılır vs....SİZLERE DE SELAM OLSUN....
#buzlucam' tarafından 10.12.2014 19:16:15 tarihinde düzenlendi.
#fuji34' tarafından 12.12.2014 13:45:06 tarihinde düzenlendi.
" ...Bunların aksini ispat edemezsin.Mesela bir isim vermek gerekirse en eskilerden bir buzlucam arkadaş bile arada bir uğruyor buraya, ama kesinlikle kızgın ve küs olduğu için forumda yorum yapmıyor.Bunun gibi daha nice saygıdeğer insanlar yok oldu. NETFOTOĞRAF Sitesi ve senin gibi bir kaç arkadaşın yüzünden site bu durumlara düştü."
Ne bileyim, kusen kisinin adini verip ( arada bosluk olmadan ) sucu da tamamen bana atinca ... Nasil anlasam ki baska ?
Neyse bak, sen de yazacak baska adamakilli bir yer olmadigi icin donup yine burada takiliyorsun ...
İlgili olabilecek konular
-
-
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
035409 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
067516 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
084628 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -