Fotoğrafçılık Forumları
Ekonomık Krız Olacak Mı
cok takıp etmesemde...
borsa 56 lar cıvarına cıkmıstı sımdı 42 lerde.. %30 a yakın bır dusus var. dolar ve euro ıse aynı yerlerde..onlarda bır degısıklık yok ...
dolar 7 yıl oncekı degerınde..
Zamanında Ulkeye bu kıs komınızm gelecek dıyenler varmıs..
Son 5 yıldırda her yıl ulkede ekonomık krız olacak dıyenler var.. ama henuz bır sey olmadı...Hadı lıkıdıde bollugu vardı dunyada ama su an bu durum yavas
yavas kalkıyormus ekonomıst amcalarımın yalancısıyım..
Pekı ne zaman olacak bu krız... dolar cıkarmı 2000 lere...
kriz falan yok.
hersey gulluk gulistanlık.
likidite bollugu vardı,nerde cokluk orda b... diye onuda bitirdik,rahat olun [>:D ]
türkiye'de kriz eylül ayında bekleniyormuş..geçen gün haberlerde söylüyorlardı..
boşverin; zaten deliye hergün kriz...
ekonomik kriz, serbest ve piyasa koşularının hakim olduğu bir sistemde kaçınılmazdır. Deprem gibidir. Doğaldır. Olmaması için bir önlem yoktur. Ama olduğunda az etkilenmek için çareler vardır. Nasılki binalar sağlam demir/beton ile inşa ediliyorsa ve hatta sabit temel yerine sağlam ama esnek temel uygulaması yapılıyorsa, gerçek veya tüzel kişilerinde yapısı ekonomik krize karşı güçlendirilebilir. Bütçeleri ve sermayeleri sağlamlaştırılıp, herhangi bir sarsıntıya karşı dirençli hale getirilebilir.
Birde kayıp tarafından değilde kazanç tarafından bakmak lazım. Depremin yıkım getirdiği kadar olmasada getiriside vardır. Doğal kaynak olarak mesela sıcak su kaynaklarına yol açar. Ekonomik krizlerde ekonomide farklı katma değer fırsatları açar. Farklı iş kolları para kazanma şansı bulur. Depremde harfiyat, prefabrik, inşaat sektörü gibi kollarda canlanmaya yol açtığı gibi, ekonomik krizlerde, finans sektörü, küçük işletmeler, ve yan sanayi gibi alanlarda fırsatlar doğurur.
İyi bir şekilde yönetilmeyi hak eden ülkelerdeki ekonomik krizler, gelir dağılımının düzelmesine yardımcı olur.
Ekonomik kriz olacak diye yanıp yıkılmak doğru değil..
ünlü düşünür ahmet kaya bir manzumesinde
Ecel kapına geldiğinde ah edip vah edip ağlama, çünkü o geldiğinde sen çoktan gitmiş olacaksın demişti.
birde nasıl bir ata olduğunu merak ettiğim biri,
kaderde varsa üzülmek neye yarar büzüşmek diye bir laf etmiş..
bide şemsiye vardı ama onu hatırlayamadım
ekonomik kriz eninde sonunda olacaktır.
zaten şu an ki sistemede dolar vb artmıyor gibi görünebilir ama elzem ihtiyaçlarımızın fiyatları sürekli artmaktadır.
sadece elektronik eşyalar,otomobil gibi dolara endeksli ürünler daha ucuz gibi görünebilir elektronik eşyadan banane.
rokomet in de dediği gibi kriz belki de çok sektöre fayda sağlayacaktır.
özellikle benim kendi sektörüm bundan faydalanacaktır.
milyonlarca insanın ekmek kapısı tekstil sektörünün tek kurtuluşu dolar ve euronun düzenli olarak yükselmesidir.
bıçak kemiğe dayandıyı geçtik artık.
üreterek kazanmayan, paradan para kazanmaya çalışan ekonomik sistemler varsın çöksün.belli bir kitle borsadan kazansın diye bir sistem olamaz.
Krizi siz eylül ayında görün asıl. Bizim gibi güccücük bir ilçenin bile tarım kredi ve ziraat bankasına 25 milyon borcu varmış. Kuraklık had safhada. Ee nasıl ödencek borçlar.
İlçemizdeki fabrikalar birer birer kapanıyor. Büyük esnaflar iflas bayrağını çekti çekecek.
NE krizi bekliyonuz ki daha.
Rokomet efendinin veciz örnekleri pek bi güzel açıklamış meseleyi.
enflasyon düşmüş ya tayyibi bu tatmin ediyo yeter onun için bu rakamlar..
Kriz zaten var, ortada nakit para akışı yok ki.
Evet bir kriz var krizde kaybedenler ve kazanalar var…
Ülke olarak her zaman kriz çizgisindeyiz şimdi bahsedilen kriz ise dünyadaki likidite sıkıntısı aslında son yıllarda sürekli yaşanan bir sorun fakat bu sefer geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıyı engelleyen finans kurumları bu sefer likidite sorununu kendileri yaşanınca klasik olarak da fedin artırımları gelince kriz büyüdü bu durum karşısında önce Amerika bundan prim yapmak için faiz oranlarını artırdı (yapmak zorunda çünkü ekonomik verileri olumlu sinyaller vermiyor) takiben Avrupa piyasaları ve Japonya faiz artırınca (sıcak para çekmek için) içinde bulunduğumuz durum ortaya çıkıyor.
Amerika ekonomisi;
büyük bankaların mortgage fırtınasından dolayı yazdıkları zarar rakamlarının artarak devam ediyor
fed 3 kez üst üste faiz indirimi yaptı devamda edecek ama yeterli olacak gibi değil
kriz karşısında Amerika yıllık enflasyon hedefini 2. planda bırakmak zorunda kaldı
tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı son durum hakkında bilgim yok…
Avrupa;
Çok sayıda banka, Amerika'daki konut kredileriyle bağlantılı yatırımları yüzünden milyarlarca dolar kaybetti.
Toparlanma aşamasında fazla etkilenmediği imajı verilmeye çalışılsa da Avrupa da bir likidite krizi var ve faiz artırım kararı alınabiliyor.
Unutulmamalı ki her ne kadar Avrupa desek de Almanya İngiltere Fransa gibi Ülkerlerin ekonomik ve finans verileri farklıdır. Bildiğim kadarıyla Alman ekonomisi fazla etkilenmeyecektir.
Belirtmek isterimki uzun vadede dolar çıkacak beklentisi var fakat kesin bir cevap vermek gerekirse çıkabilirde düşebilirde (ekonomistlerin kur beklentisi yıl sonu 1.29 – 1.30)
Ama düşük kurda benim düşüncem devletin borç ödeme dengesimidir bilemem düşen döviz kurları hiç Mb. rahatsız etmedi benide etmedi. Yıllarca ödenecek dış borç olduğunu düşünürsek …
Borsalarımız ülke içinden değil ülke dışındaki gelişmelere bağlı düşüş yaşıyor buda çok normal ( finansal piyasalar da yabancı sermayesi ağırlıkda )
Likidite sorunu yıllardan gelen bir sorun Ülkemiz bu durumdan ne kadar etkileniyor endişe edici bir durum yok ki yapılan net bir açıklama yok zaten bu bizide ilgilendirmez ortaya atıyorlar t..... konusunu bu bize yetiyor. (gündem güzel yönetiliyor) 2001 yılı krizi öncesi bişey olmaz diyen ekonomistler krizden sonrada çıkıp paşa paşa demeçlerini vermeye devam ettiler ediyorlar.
‘’Kredi sıkıntısı bir şekilde aşılacaktır. IMF ve Avrupa Merkez Bankaları piyasayı doyuracak kaynak bulacaktır. Yatırım bankaları zor durumda kalsa bile onu almak için sırada bekleyen bir sürü petrol zengini vardır. Bunlar ekonomiyi kısa süreli sarsacak olaylar. Ancak makro düzeyde dünya ekonomilerinde olacak sıkıntılar bu kadar basit çözüme kavuşmayacaktır. Bu sorunlar piyasaya para politikası yönünde müdahelelerden ziyade ciddi ekonomik ve mali önlemlerle desteklenmelidir Trendin yönünün saptanması ve bu büyüme olumsuzluğunun nedeninin keşfedilmesi ile önlem paketlerinin gelecek yıllarda tekrar sıkıntıya uğrama riskini bertaraf etmek gerekir.’’
2008 yılının Ocak ayında 2 milyar 457,2 milyon dolar dış borç ödemesinde bulunan Hazine, Şubat ayının ilk 8 gününde 561,5 milyon doları buldu. Böylelikle, Hazine'nin bu çerçevede yılbaşından bu yana yaptığı ödeme tutarı 3 milyar 18,7 milyon dolar oldu.
Hazine, 2002 yılında 9 milyar 567,9 milyon dolar, 2003'de 11 milyar 498,3 milyon dolar, 2004'de 11 milyar 749 milyon dolar ve 2005 yılında 16 milyar 23,4 milyon dolar, 2006 yılında 18 milyar 7,6 milyon dolar ve 2007 yılında da 17 milyar 102 milyon dolar ödeme gerçekleştirdi.
Bütce açığ : -9.714.832 ytl hedef 16.829.592 ytl
Faiz dışı denge : 37.247.692 ytl hedef 36.116.432
Yıl sonu cari işlemler dengesinde meydana gelecek açık beklentisi, 40 milyar 783,2 milyon dolar
olmaması için elinizden geleni yapın.. inşallah olmaz.. yöneticilerden memnunum.. 26 yıldır ilk defa devlet kokusunu alıyorum.. evet devlet burnumun dibine kadar gelip tozlu yollarımı asfaltladı.. Allah devlete millete zeval vermesin..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Podcast - Ne Olacak Biz Fotoğrafçıların Bu Hali?
25 Eyl. 2020, 08:25 miratcenk
0140725 Eyl. 2020, 08:25
miratcenk -
Sony Mc 2500 Den Sonra Neler Olacak ?
12 Nis. 2018, 13:27 zafergrbz
2368329 Tem. 2018, 10:27
hikmetgungor -
-
Çok Klasik Bir İstek Olacak Ama...
29 May. 2013, 19:52 mzffrcom
521114926 Tem. 2013, 00:27
theyapici -
Sony Mc2000ehakkında Bir Sorum Olacak
05 May. 2013, 15:44 karayel68
1208211 May. 2013, 15:30
yalvacyesilcam -