pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Durağan-lazut'u Ziyaret Sorunsalı

Gittik gördük ve geldik emmiler. Tam 1500 Km yaptık ama değdi. Sağolsun süper ağırlandık. NE müthiş biryermiş Durağan.







#pazarbey' tarafından 27.04.2010 19:10:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Nisan 2010, 23:51 - İp: 88.***.**2.77
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör



Hay Allah yoğsam canon 7d den sonra 8 md mi çıkaRmış

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 20:30 - İp: 88.***.**2.186
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi hep piliç çekiyorsun. beypiliç.

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 20:56 - İp: 88.***.**1.243
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben piliş miliç yimiyom okyanus,, hareketsiz ortamda büyütüyorlar suni muni,,nerde o eski kövlerdeki tavıklar felan..

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 22:02 - İp: 85.***.**4.65
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut geçen hafta asastan bataklığa batsa idi iyi çekim yapacaktım demekki..
Demekki bir hafta sonraya batmak kısmet oldu sana orada..
Bari bataklıktan çıktıktan sonra o toprak alanında karesini alsaydın keşke..Mil olan yerin yani..

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 22:05 - İp: 85.***.**4.65
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi bende sevmem ve yemem kolay kolay piliç ve mukabillerini.

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 22:07 - İp: 88.***.**1.243
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Binde bir alıp pilic yiyorum keza..İş olsun diye..Geçende kalkan aldım okyanus, ellibeş lira virdim aldım,tavada bişirip bişirip yidik gali evcek..Biliyorsun kilosu elliden aşağı değil tükanlarda..1,75 kilo geldi idi,net firesiz mertebesinde,ayıklanmışı.

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 22:29 - İp: 85.***.**4.65
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

afiyet olsun emmi.
bende en son bursada arap şükrüde sarıağız diye bir balık yedim geçende.
levreğin büyüğü imiş söylediğine göre.
ilk defa gördüm. yağlı idi ızgara mukabili.

kılıç balığı da pahalı mı emmi ? şişi güzel oluyor keza.

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 22:37 - İp: 88.***.**1.243
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sarıağız iyidir levreğin bir başka çeşididir,buldun mu iyi yaptılarmı ye tabii..Fırında daha iyi olur o asas..[pzremmi bilmez bak bunu]

Kılıcşiş makbul değil,, kazaen yersen ye tabi de,, dil balığı yiyeceksin; onu derisinden sıyırıp şiş felan yapacaksın bir kenarda ya da haşla ye,, çoluk çocuk varsa evde onlara yidir aslında ..Mütayit bilmez verme ona yimesin sakın..

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 23:03 - İp: 85.***.**4.65
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

KILIÇ BALIĞI
Siyah etli olan bu balığın en lezzetli ve yağlı zamanı Eylül ortalarından Kasım sonuna kadardır.
Büyük ve etleri kırmızım tırak olandan ziyade beyazımsı olanları makbuldür.
Yağlı olduğu mevsimlerde ızgaraya,yağsız olduğu zamanlarda tavaya elverişli yapılarak nihayi yemek endikedir okyanus,,17cc ile..

PİSİ [DİL] BALIĞI
Beyaz etli bu balıkların en lezzetli zamanları Ocak ve Nisan ayları arasındadır.Birde bu balıkların benzeri olan dere pisisi vardır ki,etleri gayet lezzetlidir.
Derepisilerinin üst kısımları diğerlerininkinden daha açık renkte,özellikle karınları süt gibi beyaz ve birtakım esmer benekler mevcuttur.Tavaya elverişlidir.İstenirse şiş mukabili yenilebilinirde..

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 23:13 - İp: 85.***.**4.65
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

KALKAN BALIĞI
Beyaz etli olan bu balığın en lezzetli zamanı Mart ~ Haziran sonuna kadar olan zamandır.
En makbulleri 3-4 kilo arasındaki erkek kalkanlardır.Dişileri daha az çivili , fakat etleri daha yumuşaktır.
Bir dişi kalkanda 1/2 ~ 1 kilo arasında yumurta çıkmaktadır.Erkeği daha iyidir..

Bunların 200-750 gr arasında gelenlerine kalkan yavrusu denilir,,yavruların en lezzetli zamanları ise Haziran ~ Ağustos ayı arasıdır.Tavası iyidir..


.

#kumköy34' tarafından 03.05.2010 23:23:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mayıs 2010, 23:22 - İp: 85.***.**4.65