pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Durağan-lazut'u Ziyaret Sorunsalı

Gittik gördük ve geldik emmiler. Tam 1500 Km yaptık ama değdi. Sağolsun süper ağırlandık. NE müthiş biryermiş Durağan.

#pazarbey' tarafından 27.04.2010 19:10:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Nisan 2010, 23:51 - İp: 88.***.**2.77
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

lazut hocam bişeydaha diyecekim, lensleride satıyormuşsunuz. Lserisi lens almayamı kararverdiniz hocam?
mesela 70-200 f4 L gibi

Tarih: 29 Nisan 2010, 15:23 - İp: 85.***.**7.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

tamam buldum buyur hocam link:

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=41010&syf=2

--------------------------------
7D kullandığım kısa bir dönem içinde kişisel görüşlerim şu şekilde oluştu:

Ben bu dönemde 7D'yi %99 400mm ile kuş çekimlerinde kullandım.

Kuş çekmek için gerekli bazı özellikler var makinalarda bana göre, çok önemli hususlardan biri fokus hızı ve takipte yakaladığı fokus noktasını bırakmaması, yani hızlı fokus kadar sürdürülülebilir hızlı fokus da önemli, bu açıdan 7D'yi ben gayet başarılı buldum, bilenler vardır önceki ekipmanlarım 30D ve 40D idi. Bunlarla karşılaştırıyorum elbette gayet başarılı buldum derken.

Yine seri çekim hızı da gayet başarılı. Makina mekanizmasında değişiklik olmuş olmalı ki, shutter sesi daha farklı 40D'den, daha yumuşak şekilde çakıyor seri çekimlerde, kulağa gelen sesi hoş.

Ama 7D bence resim kalitesi olarak hayal kırıklığı yaratmış durumda.
Ben kaliteli bulamadım, noise ya da benzeri bir problem var fotoğraflarda, 200 ISO da güzelim mavi gökyüzünde noise'e benzer ya da farklı bir problem olarak portakal yüzeyi gibi bir arka plan veriyor,
kalitesine ısınamadım henüz, kaliteli bulmadım,
40D üzerinde bir fotoğraf kalitesi getirmiyor, götürmüş aksine bence,
18MP RAW çekimlerin orjinalinde, 200 ISO'da 40D'de olmayan kadar noise görüyorum ben çekimlerimde.

Bundan rahatsız olduğum için bir süredir, medium RAW yani 10MP RAW modunda çekiyorum fotoğrafları, bu modda bir miktar daha tolere edilebilir sonuçlar aldığımı düşünüyorum. Ama halen fikrim 40D kalitesinde resim alamadığım yönünde. Bu benim şahsi fikrim elbette.

Bunun dışında artıları, gerçekten hızlı fokus/netleme, gerçekten hızlı çekim, lazım olursa güzel HD video çekiyor, daha sağlam bir body ... Tabii video çekiminde size doğru yaklaşarak ya da sizden uzaklaşarak giden konularda fokus kayboluyor tekrar fokus yapma hızı, fotoğraf çekerken uygulanan teknikle olmadığı için çok yavaş, o arada konu ekrandan kaybolup gidebiliyor, kontrasta göre fokus yapıyor sanırım ve dediğim gibi gayet yavaş. Bunu belki manuel olarak fokus yaparak bir miktar aşabilmek mümkün olabilir, onu fazla denediğimi söyleyemem.

Sonuç olarak bağlarsam, ben resim kalitesine bakıyorum, şu an için mutlu değilim bundan. En son firmware'i (1.1.0) yüklemiş olarak bu sonuçları aldığımı da ifade edeyim.

husmenaga

Tarih: 29 Nisan 2010, 15:28 - İp: 85.***.**7.148
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bahsettiğin topiği gördüm remi emmi..
Ağama o zaman ki görüşlerinle şimdikiler arasında bir fark var mı diye de sordum..

Ama dediği şey evet..

"çok iyi koşulalrda çekimler yapmamıştım aslında hava şartları bakımından, ama gene de salt fotoğraf kalitesi ise elde edilmek istenen 40D'nin 7D'den aşağı kalır yanı yok"

Ağamın fikirlerine çok saygı duyuyorum

Tarih: 29 Nisan 2010, 15:36 - İp: 212.***.**2.134
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Avukattan az kullanılmış d300 var gelinlik kız gibi emme satılık değil ilgilenirsen.

Tarih: 29 Nisan 2010, 16:12 - İp: 88.***.**4.107
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kaça satmıyorsun hata ?

takas mukabili olur mu benim hurda d200 ile ?

yahu bu aralar fotoğraf çekme isteği gelmiyor emmiler içimden.

yaklaşık beş altı yıldır böyle bu.

Tarih: 29 Nisan 2010, 17:41 - İp: 85.***.**6.81
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Hiçbir fiyata satmıyorum Okyanus.

Tarih: 29 Nisan 2010, 18:06 - İp: 88.***.**4.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Lazut hoca etme eymeme alma 40 d. SAna verelim temiz mukabilinden bir k20. Sistem aynı kalır en azından.
Ülen bi durağan gezisi yaptık adamı makinasından soğuttuk vesselam anadınmı. Lazut hocam bi k10 ile çektiklmerine birde bizim sony ile çektiklerimize baktı anadın mı buz gibi soğudu makinasından. Keşke okyanusun hurdası ile gitse idik. O zaman makinasını taa çok severdi.
Okyanus sana bi tane slr layk alam.Aslında o bile fazla sana. d300 falan aşar seni.

lazut hocam aklını başına devşir. Ev yaparken senin neyine makina değiştirmek. k10 iyidir. Biz seninle eylendik.

Tarih: 29 Nisan 2010, 18:07 - İp: 88.***.**2.77
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pazaremmi sen lazutemmiye şu KAyirmi ikxsi yolla derhal onla idare etsin bari..

Tarih: 29 Nisan 2010, 20:03 - İp: 78.***.**4.102
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sınop dizisi başladı tevede lazutemmi.

Tarih: 29 Nisan 2010, 20:06 - İp: 78.***.**4.102
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok emmi ben hayata küsmüşüm..

Hiç umurumda değil sinop dizisi ninop dizisi..

Ben mahvolmuşum..

Arkadaşlar hakkınızı helal edin..

Artık bundan sonra nf benim için bitmiştir

Daha olsa yazmm buraya

Tarih: 29 Nisan 2010, 21:02 - İp: 88.***.**9.251