Fotoğrafçılık Forumları
Dolphinproject. Org
http://www.dolphinproject.org/
linki aldığım sayfayı kaynak göstererek devam etmek istiyorum:.. Tıklayın....
Richard O’Barry'nin yunusları korumak ve rehabilite etmek için olan faaliyetleri.. Acaba doğrumu diye ilk anda tereddüt ettim.. Bizim, Bergamalı köylülerimiz gibi bilmediği amaçlara hizmet ediyor olabilirmi diye, aklımdan geçti.. Fakat, japon balık endüstrisinin balina konusundaki sabıkasını düşününce, bu linkleri paylaşmam gerektiği kanısına vardım..
Yunusları havuzlarda, sakat çocuklara moral vermek için kullananlarda var.. Madalyonun birçok yüzü olsada, bu hayvanlar esir edilmemeli.. Marmara'yı feribotla geçerken yunus görmüş olan varmı aranızda bilmiyorum.. Fakat benim çocukluğumda, her yolculukta gördüğümü hatırlarım..
Onları esir etmeyelim, sadece fotoğraflayalım ..
Dalınca da görülebiliniyor, yanına gelip gidiyorlar marmara da belli yerlerde,yunuslar..
Var yani..
Bu da zelzele analizi..
Zelzele evveli denizde genelde balıklar,canlılar olmuyor, alayı biryerlere kaçıyor, bilgin olsun.
Yani, şu riçırd oberi denen adamla anlaşsak, bize elçi olsa, yunuslara deseki; "alın burası sizin tımarınız olsun, sallanma aşamasında bizi uyarın, mutlu mesut yaşayın desek, işi kıvırabileceğiz herhalde..
yunus sorunsalı var emmi.
lakin ben önce kendimi rehabilite etmek ister idim.
rehabilite edilebilitesi düşük bir insanım keza.
#okyanus' tarafından 04.10.2010 22:34:15 tarihinde düzenlendi.
mete kardeşim bem mudanya da gördüm..körfezi dolaşıyorlarmış...okyanusu tdk nın başına getirelim..
Evet Şaban ağabey.. Okyanusu rehabilite için, işin stresini tamamen ona yıkacak bişiler bulalım. Benzer bir durum askerdeyken olmuştu; bir arkadaş "-satranç oynamak istiyoruz." deyince, bölük komutanı; "-4 tane satranç takımı getirip bu adama zimmetleyin." dediğinde bayağı koptuyduk..
Sadece yunuslar değil, bütün canlılara karşı dikkatli davranmalı aslında.. Balinaların başına gelenleri düşününce
ya bizim başımıza gelenler metesel emmi ?
balinalarda bizi düşünüyormu ?
stresliyim emmiler cümleten.
iskender yemedim kaç gündür
okyanus miyop olabilirim..harflerin sesini duyamayacak kadar sağır değilim......buyurun bekleriz..
Eskiden bir kuş vardı evde,zelzeleden evvel haber verir idi, o kuşu birine verdim iki sene evvel, sağa sola gitmekten seferi olmaktan ziyade o kuşa bakılamamakta idi..
Şimdide parkenin altında bir taktakurdu var, geçen günkü zelzele evveli bir dk evvel kırrt kırrt diye hızlı hızlı ses çıkarrtı, sonrasında bir hafif sarsılma tabii,, bitti geçti o taktakurdu da bir dk sonra sesini kesti..
Okyanusemmi denizde hiç hakiki serbest gezen kapkara yunuslarla yüzdünmü sen hiç..Gelseydin yüzerdin onlarla yazın, silivri mapusanesine gittiğinde dönüp uğrasaydın eğer..
birazdan yine silivriye gidiyorum emmiler.
hakkınızı helal edin gali.
İlgili olabilecek konular
-
Sürücü Sertifikası Sorgulama E Devlet'ten
22 Eyl. 2024, 15:52 prodersler
024922 Eyl. 2024, 15:52
prodersler -
E Devlet'ten Nöbetçi Eczane Sorgulama Nöbetçi Ecza
01 Ağu. 2022, 21:47 prodersler
0127301 Ağu. 2022, 21:47
prodersler -
-
E Devlet'ten [dava Dosyası Sorgulama] Nasıl Yapılı
13 Haz. 2022, 14:48 prodersler
0181613 Haz. 2022, 14:49
prodersler -
E Devlet'ten Dernek Üyeliği Sorgulama Ve Sonlandır
13 Haz. 2022, 00:45 prodersler
0101613 Haz. 2022, 00:45
prodersler -
İlaç Kullanım Süresi Bitiş Tarihi Sorgulama E-devlet
16 Mar. 2022, 19:23 prodersler
0110416 Mar. 2022, 19:23
prodersler -
İlaç Kullanım Süresi Bitiş Tarihi Sorgulama E-devl
14 Mar. 2022, 13:25 prodersler
0105414 Mar. 2022, 13:25
prodersler -
Podcast - Bu Instagram Hesabı Hormonlu Mu, Yoksa Organik Mi?
18 May. 2021, 13:44 miratcenk
0120718 May. 2021, 13:45
miratcenk -