lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Dokunulmazlık İstiyorum

Başlıkta da dediğim gibi, özgürce fotoğraf çekmek istiyorum..Hiç kimseye hesap vermeden.Açıklama yapmak zorunda kalmadan..
Hiç kimsenin özel hayatını belgelemek gibi bir niyetim yok amma sokaktaki yaşamı , kamuya açık alandaki hayatı da rahatça fotoğraflamak istiyorum.
Bana söyler misiniz bir yol çalışmasını fotoğraflamanın neresi sakıncalı?
Bir şantiye şefi neden buna izin vermek istemez?
Şu aşağıdaki fotoğrafı çekmenin ona ne zararı var?
Kısacası sarı basın kartı gibi GRİ FOTOĞRAFÇI KARTI istiyorum..

Tarih: 19 Eylül 2010, 11:38 - İp: 81.***.**7.241
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Evet emmiler ya bu alatı ustaca kullana bir emmi ile tanışacam ya da bu alatı at gitsn al de300 diyen bir emmi ile..

Ondan sorra da artık yapacağız yapacağımızı..

Tarih: 6 Ekim 2010, 09:05 - İp: 212.***.**2.137
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

sefer hocam alalım sana nikon d3000..nasılsa çekim hız sayısı çok elzem değil senin için..şöyle akıllı-başlı makul fiyatlı iyi bir lens..seyrele gümbürtüyü..geriye üç-beş parada kalır.....yok yok sinop a gelirde yeriz diye bir derdim yok..onu zaten fazlasıyla yaptın ; her halü karda yinede yaparsın..300 ü s i boşver.....hadi bilgiçlikte taslayıvereyim : onlarda cimos sensör var......sana sisidi li olandan lazım.....lazım diye illada hasselblad alacağım diye emekli ikramiyeni ipotek altına filan alma....şayet aldın,makinayıda aldın,bir makinaya bakarsın bir duruma çekimde yapamazsın....şimdi dersinki ben bunun ilim tahsilini yapıyorum....

Tarih: 6 Ekim 2010, 10:04 - İp: 85.***.**3.39
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok emmi ne demek.estagfurulah..Başımın üstnde yeini var..Yeriniz vaar.
Ama abi gerçekten bu makineyi ustaca kullana bir arkdaş ile tanışmak istiyorum.
Ama bence ustaca kullana birin elinde de bu detay kaybı var..
Bir tek acab lensden mi diye düşünüyorum ama o onu da hiç sanmıyorum.
k10d nin çekim hızı ve ıso başarılı olsa yeminle diyorum başka hiç bir makineye bakma..
O eski fotoğraflarıma bakıyorum bir de şimdikilere..Kendimden nefret eder oldum..
Çok kötü bir durum..

Tarih: 6 Ekim 2010, 11:09 - İp: 212.***.**2.140
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

lazut emmi canonun karekteridir o.
keza o yüzden hiç sevmem canonu.
daha önce kullanmış idim netekim.

Tarih: 6 Ekim 2010, 11:31 - İp: 85.***.**0.176
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

lazut emmi canon 7d makinana 2500tl veremmi bayağı eskidi yenisini alırsın emme 17x85 objektifiyle he unutma takım olarak.

Tarih: 6 Ekim 2010, 11:35 - İp: 78.***.**1.163
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

zeysil 2500 çok değilmi. piyasayı yükseltme durduk yerde.

Tarih: 6 Ekim 2010, 12:45 - İp: 78.***.**4.59
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben nikon d300 kullanıyorum arasıra, ucunda tamron 17-50 var... bir farkını göremedim daha canondan...

makineler ortak bizim ekipte, herkes herkesin makinesi ile çeker, sonradan toparlarız fotoları, hangisi kimindi diye...

7d il ede çekilse, d300 le de çekilse, hatta şimdi 7dsi olan 1d mkIII aldı, onunla da çekilse, fotoşopa giriyor fotoğraf... cillop keskin renkli olarak çıkıyor fotoşoptan... ha 1d nin fotosu daha kısa zamanda çıkıyor fotoşoptan o ayrı konu

geçen belki tanırsınız net aleminden, Emre Kasap geldi bu taraflara , arkadaşları ile...

ellerinde 5d II ler , 1Ds II ler , 17-40 lar, 70-200 2.8 ler, 85 1.8ler , 24-70 2.8 ler vs. vs. bir çok lens makine filan...

insanın başı dönüyor biraz hepsini kullanınca... L serisi lenslerin renkeleri bir ayrı keskin... hatta çok keskin renkleri var...

özetle , sana 17-40 L lazım hocam... ya da pentaks a geri dön hocam... ama en iyisi (ben de öyle yapacağım sanırım aralık ayında) canon 5d ve 17-40 L ... eski 5d nin kalitesine daha ulaşabilen bir alet yok, yenisi zaten çok pahalı...

selamlar, uzun yazdım sanırım

Tarih: 6 Ekim 2010, 15:33 - İp: 188.***.**7.250
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut bu işten para kazanmıyorsun ki, naapacan pahalı alatları..

Tarih: 6 Ekim 2010, 19:25 - İp: 85.***.**4.117
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Zeysil emmi 3250 TL.....

Sevgili mUstafa..Şu an kesin kararımı vermek için bir L serisi lens ile deneme atışı yapmak kaldı..

Onu da yaparsam artık ne yapacağıma ne alacağıma kesinolarak karar vereceğim..

Bu arada kumköy emmi sen de haklısın.Ancak insanın bu dünyadan veya hayatından zevk alması mutlu olması 3000 TLlik birmakineye bağlıysa sence değmez mi?

Tarih: 6 Ekim 2010, 22:16 - İp: 88.***.**1.53
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sürekli ekmek yiyeceksen al,o başka şey. Sekizyüz çarpı altıyüze indirip ekleyip paylaşacaksan değmez zati..
Hem ilerideki yıllarda resim paylaşımları demode olacak teknolojide yerini video paylaşımları artacak ve ona bağlı bir sürü siteler çıkacak.
(dünyada var halen)

Tarih: 6 Ekim 2010, 22:19 - İp: 85.***.**2.220