tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Deli Topiği

Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam

Milleti birbirine kırdırsam

Canım sıkılıyor…

Tarih: 7 Haziran 2007, 14:16 - İp: 213.***.**2.98
suenomer
suenomer (üye)
Trabzon / Amatör

haha
keşfet bakimm
kaçıncı yüzyıldanmışş

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 13:08 - İp: 88.***.**9.14
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

TİKKATTTT!!


SÜBYE SATIŞLARI BAŞLAMIŞTIR.. [>:D

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 16:51 - İp: 85.***.**5.153
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

tık tık tık...hadi bakalım kelime haznemiz zaten tıka-basa dolu...şimdi birde "sübye" ye yer açmaya uğraş...nehirden satılığa çıkardıysa mutlaka iyi bir şeydir...iyi bir şeyin ucuz olduğu pek görülmemiştir...kocaman bir soru...

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 22:04 - İp: 88.***.**3.66
suenomer
suenomer (üye)
Trabzon / Amatör

sübye ne yaaa

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 22:11 - İp: 88.***.**0.42
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

delinin biri kuyuya taş attı hadi çıkarabilirseniz çıkarın

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 09:42 - İp: 81.***.**7.150
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bilen var mıdır bilmiyorum ama bizim buralarda İzmir civarında özellikle Tire'de eskiden sokaklarda sübyeciler dolaşırdı. Çok meşhur sübyeciler vardı. Şimdi sabahları İzmir'de de satılıyor. El arabalarında sokaklarda özellikle Alsancak - Çankaya civarında dolaşan sübyeciler var.



Sübye ne derseniz anlatatım size.

"İzmir'e özellikle tire'ye has bir içecek olan sübye öncelikle kavun çekirdeklerinin kuru iken iyice ayıklanmasıyla yapılmaya başlanır. Kalburda çalkalanıp yeniden en az 1,5 saat ıslanmaya bırakılır Suda kaldığı süre içerisinde posası yarım saat kadar tokmakla dövülür. Sonra 1e 1,5 oranında şekerle döğülerek kavun çekirdeği kalmayacak şekilde karıştırılır, macun şeklini alır. Bu hali yıllarca bozulmaz. Kullanmak istediğinizde ihtiyacınız kadar alın ve bir miktar su ile ıslatın. Eriyen macunu ince bir elekten veya tülbentten en az dört beş sefer geçirerek sekiz ila on saat arasında tüketin. Tadını çok seveceksiniz. "


Ama siz evde yapmak isterseniz aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Öyle de çok güzel oluyor.

Gerekenler:

1 bardak yıkanmış kurutulmuş kavun çekirdeği
4 bardak su
3/4 bardak şeker
Kavun çekirdeklerini su ve şekerle birlikte blendere koyup 10 - 15 dk, iyice püre olup da bembeyaz olana kadar çekin. Üzerine tülbent koyduğunuz süzgecinizden geçirip sürahiye aktarın. İyice süzüldüğünde şekerini kontrol edin, azsa ekleyip eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında iyice soğutup servis edin.



Dün gece de aklımıza geldi. Gecenin bir vakti sübye yapalım dedik. Bu çok sıcak günlerde buz gibi olunca çok güzel oluyor.



Şimdilerde Tank gibi toz içeçekler var. Keşke bir firma da subiyeyi toz halinde yapıp satsa.

Çok satarlar herhalde.



Alıntı...

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 09:48 - İp: 88.***.**9.135
suenomer
suenomer (üye)
Trabzon / Amatör


bende kendime ait bi favori listesi oluşturmak istiyorum ama olmuyooo yaaa
tıklamıyo tık yapmıyo
help me pls!!!


biliom bu konu buraya ait diil ama biriniz yardım edersiniz heralde

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 11:59 - İp: 88.***.**0.42
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı



#alyen.' tarafından 12.02.2014 19:20:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 12:02 - İp: 88.***.**5.187
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

tokatlı msn gelsene

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 12:46 - İp: 81.***.**7.150
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Hala içemedim şu sübyeyi...

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 13:04 - İp: 213.***.**2.98