fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Bir Bardak Su (ilk İzlenimlerim)...

Bu benim uzun zamandır yaptığım ancak bir türlü kaleme almadığım bir testtir. (test kelimesini yasaklamıştık ama bi ayrıcalığım olsun artık.) Test sürecinin çeşitli evrelerinde 2.nci, 3.ncü kişlerin görüşleri alınmıştır kullanılan benzetmelerin gerçek hayatta kimseyi temsil etmemektedir.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce bir sehpanın üzerine "bir bardak su" koydum. İlk zamanlar eşe dosta bir şekilde gösterdim bu "bir bardak su"yu. İlk tepkiler "bu nekine" edasındaydı. Bir dostum: "bu böyle olmaz sen bunu biraz süsle bu şekilde sadece eşin dostun bakacak" dedi. Mantıklı geldi, gittim küçük ve hoş bir sehpa aldım üzerinede mavi bir örtü. Eşime dostuma da dedimki "bir bardak su"yu ben koydum sizde birşeyler ekleyin bakalım ne olacakk. Derken bizim "bir bardak su"ya tanımadığım kişilerde bakar oldu, hatta suyun minerallerine, sertliğine eklemelerde başladı ufak ufak. Sonra bir dostum: "bak her şey iyi hoşta bu örtü gitmemiş başka bir renk örtü al buraya". Baktım hakikatten bizim "bir bardak su" bu örtüde çokta iyi durmuyor. Kahverengi tonlarda bir örtü aldım sehpanın üstüne. Çok tepki aldı örter örtmez. Tepki sert olunca hemen değiştirdim "bir bardak su"yun altındaki örtüyü. Çoğunluk gri olsun diyordu örtü, suyu gösteren grimiş, bu griyide beğenmeyen çok oldu daha sonra ya ama almış bulundum artık. Herkesi memnun edecek bir renk bulmanın çok zor olduğunu ilk o zaman anladım. Neyse bizim "bir bardak su" hiçte fena durmadı bu örtünün üstünde. Bakanlar çoğaldı... çoğaldı... çoğaldı... sehpanın çevresi yetmez oldu. Çok ciddi bir masrafla daha büyük bir masa almak zorunda kaldım. Sonra biri çıktı "ya... senin bu "bir bardak su"yun bardağı kalın" dedi. Suyun tadı ince bardakla çıkarmış. İnce bardak aldım arkasından biri "buda içki bardağı.. haram dedi". Alla alla iyi hadi değiştirelim bardağı. Yeni bardağı koydum, bir başkasıda çıktı "bu bardağın altında Paşabahçe yazıyor reklam kokan hareketler bunlar" dedi. Herneyse çektik sineye...

Sonra bu "bir bardak su" çok izlenince yanına yönüne kendi bardaklarını sıkıştırmak isteyen kişiler türedi. Öyleki bardak fabrikası sahibi olanlar bile vardı içlerinde. Hele biri vardı ki, kendi bardağımızı koruyacaz diye tepki gösterince dayak yemediğimiz kaldı. Sırf o kişi bana göre daha marka olduğu için her istediğini yapabileceğini savunanlarda hatrı sayılır rakamlara ulaştı.

Ara-sıra dışardan eklenen bazı maddeleri ayıklamaya kaltığımda "anti demokratiklik"le beni suçlayan arkadaşlar, kendi ekledikleri maddelerin tepki alması sonucu büyük bir hassayiyet! gösterip çıkartanlarda oldu zaman zaman bu "bir bardak su"dan.

Bu "bir bardak su"yun tadı yavan... Tamam fitre taktıralım musluğa...
Bu "bir bardak su"da mineral kalmıyor fitreden geçince... İyi tamam damacanayla alalım...
Bu "bir bardak su"yun markası ne ot gibi... Tamam değiştirelim şaşal olsun.
YaaAaAaa ben şaşal sevmiyorum... İyi tamam pınar madran alalım...
Bardakta su lekesi var... çok ayıp yaaaa.
Dudakpayına bak yaaa...
Silme doldursaydı keşke...
Cık cık cık şuna bak suyun damacanasını masanın yanına koymuş reklam yapıyor...
.
.
.

Masa para... örtü para... bardak para... su paraaa... nereden gelecek bu bardağın suyu... Hiçmi dolu değil bu bardak... Yada boş taraf dolu tarafa göre dahamı büyük..

Arkadaşlar ben bu "bir bardak su"yu test edemedim. Su hala masada içen içsin içmeyen kirletmesin....

Tarih: 14 Eylül 2006, 21:27 - İp: 81.***.**8.46
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sanırım buna argoda laf sokmak deniyor. Bu kadar edebisini ilk defa gördüm. Genellikle bunu kontras yapardı ama bu sefer patrondan gelmiş. [>

Tarih: 14 Eylül 2006, 21:54 - İp: 85.***.**5.125
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Bardak güzel su dolu.Daha ne olsun.Örtü de çok iyi duruyor.Ben de pazarbeye katılıyorum. Ben de bu sehpayı, bu bardağı ve içindeki suyu seviyorum. Bazen su değişsede kaletesi içimi sertliği değişsede. Olsun diyorum hep. Bu vesile ile sevgi ve selamlar Fikret bey.

Tarih: 14 Eylül 2006, 22:00 - İp: 88.***.**1.6
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben bu bardagın hep boş kısmını görüyorum.

sanırım biride boş kısmını gormeli. dimi yani azarbey.. azarbey sende bana cıktan laf koymusun yani. BU arada benim klavyemin p harfine bir bardak su dokuldu o yuzden size azarbey demek zorunda kalıcam bi sure özür dilerim.

Tarih: 14 Eylül 2006, 22:03 - İp: 88.***.**0.177
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sende pek bi maharetlisin maaşallah.Bir bardak suyun tamamını p harfine dökebilin dünyadaki tek insan olmalısın. Tebrik ederim. Hemen diğer konuya gidiyorum. Oyumu kullanacağımda. Azarbey ha..

Tarih: 14 Eylül 2006, 22:35 - İp: 85.***.**5.125
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

diğer konudan geliyorum PPPPPPPPPazarbey... klavyedeki suyu halettim.. Ben cok sevimliyim dimi pazarbey abi [>:D

Tarih: 14 Eylül 2006, 22:46 - İp: 88.***.**0.177
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben bu bardagın hep boş kısmını görüyorum.
kontras bakıyorumda görmeye başlamışsın.Sevindim buna. Görünce daha sevimlisin.
Sizin gibi insanlar şeytana benzer teşbihte hata olmasın. Yada nefsi emmareye.
F. eker in hobi amaçlı başladığı sitesinde muhakkak bazı eksiklikler olacaktır.Bunların zaman zaman bazı arkadaylar tarafından dile getirilmeside normal. ancak bunun bazıları tarafından uslubsuz bir biçimde ortaya konması hoş olmuyor ve bazı arkadaşların tepkisini çekiyor.Ardında sen daha sevimsizsin ben daha sevimsizin tartışmaları başlıyor.Elbette sevimlisin kontrassssss.

Tarih: 14 Eylül 2006, 22:54 - İp: 85.***.**5.125
demoon
demoon (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sevgili fdiker, sizin izlenimlerinizden onceki, izlenimleri cok iyi izlemis olacaksiniz ki; siteminizi bir bardark su, masa ve insana dayali (tabi ifade seklinide unutmayalim) cumlelere dokmussunuz.

O kadar youldunuz demek.

Yalniz uzulerek belirtmek istiyorum, bahse konu bardagin;.. bos yani, hep bos kalacak sanirim.

Umarim dusundugum gibi olmaz.

#demoon' tarafyndan 14.09.2006 23:29:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2006, 23:28 - İp: 85.***.**3.22
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

anlayan anlamıştır umarım.

bu arada masa halen duruyormu.

Tarih: 14 Eylül 2006, 23:47 - İp: 88.***.**9.158
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Hiçbiryerde dolu bardak bulmanız imkansızdır... Berdağı bardak yapan o bardağa bakanlardır... bardağa değer katan yine etrafındakilerdir...
Bardağın kendi kendini güzel bulması yeterli değildir. etrafında bardağı izleyenlerin de bardağı güzel bulması gerekir.. bardağı sıcak bulması gerekir..

etrafındakiler aradabir dönüp baktığında bardakdaki suyun dahada dolduğunu görür ise o bardağı boşaltmak çok zor olur. ancak suyun içine böcek veya pislik düşer ise bardak nekadar dolu olsa içindeki su içilmez hale gelir... böceklerin içinden alınarak suyun arıtılması gerekir.. bu arada suya aroma versin, diye içine katılan değişik tatların, ve minerallerin bu arada pislik diye sudan çıkartılmaması veya bu güzelliklerin suya kattıkları tadın nötralize edilmemesi gerekir...
Su ne kadar saf ve temiz olsada atrafındakiler durağan bir su yerine aromalı ama temiz bir suya bakmak isteyeceklerdir...

Etrafındakiler masaya bir bardak su koyan kişiye minnetle bakarken , masanın ve bardağın büyümesi nedeniyle sudaki pislikleri temizlemeye yardımcı diğer kişilerin temizlik yaparken ardında pislik bırakmamaları da beklenir.. temizlik yapmayı beceremeyenlerin suya temizlik yapmak için sokulmaması gerekir..

Bu arada fotoğraf ile ilgisi olmayan .. otomobil meraklılarının oluşturduğu bir mekanda bir bardak var... bu bardağı izleyenlerin sayısı 500 ' e ulaşmadı... masa örtü su para ve 500 seyredeni bile olmayan bu bardağın suyunun seyredenlerden gelmesi talep edildi... günlük ziyaret sayısı 20 yi bile bulmayan bu mekanda bardağın suyuna izleyiciler katkı yapmaya karar verdi öylesine bir katılımla karar verildiki katılacak su ile bardağın ve masanın büyütülmesi mümkün olabildi...
500 seyredenli mekandaki bardak bu sayede su bulabiliyorsa.. 50.000 seyredenli bardak isterse ne kadar gönüllü su veren katılımcı bulabileceğini düşünebiliyormu....

Tarih: 15 Eylül 2006, 00:21 - İp: 85.***.**9.36
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sayın f. eker;
Benden duymuş olma ama diğer izlenimde eylem planlıyor arkadaşlar. Benden duymadın bak.

Tarih: 15 Eylül 2006, 08:46 - İp: 85.***.**5.125