Fotoğrafçılık Forumları
Bayrak Fotoğrafları . . .
öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun arkadaşlar. . .
galeri kısmında fotoğrafları gezerken sanki vatan elden gitmiş veya bir sıkıntı içerisinde de koruma içgüsü duyarcasına aynı kişilerin fotoğraf kalitesine bakmazsızın bütün bayrak ve atatürk fotoğralarını kopya yorumlarla gereğinden fazla yorumladıklarına tanık oldum . . .
şahsen fotoğraf kalitesinin bu kadar düşük olmasına rağmen sadece vatanseverlik adı altında bu kadar çok yorumu haketmeyen fotoğrafların olduğu kanısındayım . . .
kaldı ki burada anlık yorumlarla kimseyi vatansever olduğu kanısında övgü veya yergi düşüncesinde olamayız türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının hak hukuk ve düşünce özgürlüğü kıstaslarını benimseyerek ve anayasasına uygun hal ve hareketleri uyguluyarak yarının gençlerine güzel temiz ve geleceği parlak bir ülke toprakları bırakarak bu görevimizi dile dökmeden çok daha verimli bir şekilde de yerine getirebileceğimizin kanısındayım . . .
kısacası fotoğraf kalitesinden uzak eserlerin sadece vatanseverlik yorumu altında gereğinden fazla ilgi ve yorum alması nedeniyle bu görüşümü paylaşmak istedim. . .
şahsen hakeden fotoğrafların bu değeri görmesi dileğimi iletmek istiyorum . . .
yanlış bir düşüncem oldu ise şimdiden özür dilerim . . .
esenlikler dilerim.
Düşüncenize katılıyorum.
Eğer fotoğraf bayrağımıza ait ise rastgele bir çekim olmamalı(zor ve uzak çekimler hariç)
Bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeliyiz.(fotoğrafta olsa)
Ama ekleyenede neden diyemeyiz.Buna hakkımız yok.
Makinasının yada çekim kalitesinin iyi yada kötü oluşundan olabilir.
İçindeki milli duygusundan dolayı ekliyordur..
evet bir ara cadı avı yapılırkende bu yola basvuruluyordu..
nasıl yırtık soluk hasarlı ve nızamı olmayan bayrak asmak yanlıssa gelişiguzel cekilmiş fotografa sırf bu tip korkular yada ne oldugu belirsiz duygularla yorum yazmanında dogru olamdıgını dusunuyorum..
tuall boyle yanlıs anlasılabilecegin bir konu acma cesaretinden dolayıda kutlarım ıyı acıklamıssın durumu...
sizin bu yorumunuzu bu konuda sessiz kalan arkadaşların sesi olarak görüyorum.gerçekten sözüm yanlış anlaşılmasında (atatürk,bayrak;vatan sevgisi)içerikli fotoları yükleyen arkadaşlar acaba bunu gerçekten milli duygular içinde mi yoksa yapılacak yorumların getirdiği sanal mutluluklara mı sahip olacağını düşünerek mi ekliyor bu da onların vicdanına kalmış
fotoğrafı yükleyen arkadaş hadi bir şekilde kendince çok hoş ve güzel gördüğü için yükleme ihtiyacı duyuyor diyelim . . .
peki ya bu fotoğrafa hatta fotoğraflara ve bunun gibi onlarcasına (aynı yorumu kopyalayarak) yorum yapma ihtiyacı duyan arkadaşlara ne demeli . . . sadece güldürüyorlar desem yeterlimi .
çalışıp , üretip ve elde edilen değeri madden (ekonomik) kazanç haline dönüşütüp geleceğini emin ellerde bir düzende kurarak gözlerini bu çatı altında hür bir iradeyle kapatarak bayrağının vatanının ve ulusunun değerlerini gerçekten içinde taşıyarak , yaşayarak gelecek nesillere nakleden bir toplum üyesi olmak çok daha vatanseverlik değilmi . . .
gerçek bir vatansever olmak ve bu bilinçi toplumun fertlerine ulaştırmak dileğiyle. . .
ve son kez yine aynı konuya değiniyorum . . .burası bence fotoğraf sitesidir . . .fotoğrafın kalitesi önemlidir . . . olur olmaz her fotoğrafa sadece vicdani sayduyuya dayanarak yorum yapma ihtiyacı duymamak dileğiyle. . .
gerçekten farklı ve çekim kalitesiyle bir bakış açısı uyandıran fotoğraflar için bütün güzel , sınırsız yorumlarımızı yapmamız gereksinimini hem sanat adına hemde bu ülkenin bir güzelliğinin bir anda hapsolmuşluğunu yansıtan sanatsal kareleri bu yorumumun dışında tuttuğumu bilmenizi isterim arkadaşlar.
esen kalın .
#tualll' tarafından 30.08.2007 17:05:01 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Tuall
benimde galerimde bayrak fotoğrafı var
bu fotoğrafı bayrağa olan sevgi ve saygımdan dolayı galerimde olmasını istediğim için ekledim, Gereğinden fazla ilgi ve yorum almadı, hatta yorum alıp almamasını da çok önemsemiyorum,
gelişi güzel bir fotoğraf değil bana göre, kadrajı için uğraştım, epey zoomlamama rağmen netlik iyi denebilir, rüzgarın dalgalandırdığı esnada görünmesini istediğim kısımlar için zaman kolladım.
Yine de bu eleştirel topicte yazdığınız tarzda olduğunu düşünüyorsanız fotoğrafı kaldırmaktan da gocunmam.
Evet aslında haklısınız, yorum almak için yollananlar da var. Katılıyorum, sırf insanların duygularını kullanıp yorum almak için yollanan başka konuda çekilmiş fotoğraflarda var. Bu başlığı genelleştirirsek İNSANLARIN ZAAFLARINA YÖNELİK FOTOĞRAFLARA HAKETMEDİĞİ SÜRECE YORUM YAPMAYALIM, diyebiliriz.
Saygılarımla...
Tual acaba benimkide kötümü olmuş. Başlıktaki dede ile olan.Gerçi bayrak tam olarak anlaşılmıyor daha ziyade dede var.
pazarbey amca senin fotografında öncelikle dedemizin bir ifadesi hareketi ve anlamı var onun vermiş olduğu harekete bağlı olarak bir sevgi ve bağlılık gösterisi olarak bayrak kompozisyona eşlik ediyor benim gördüğüm fotoğrafınızda bu anlam ve ifadedir . . .
yaptığım yorumda sadece gaijin inde dediği gibi yırtık ölçülere uymayan anlamı bence bir yerde ???? olan fotoğraflara sadece kişilerin bayrak ve atatürk sevgisini göstermek adı altında onlarca bayrak fotoğrafına kopya yapıştır usulu yorum yapmalara itiraz etmek istemiştim kendimce. . .
fotoğrafınız içinde ayrıca kutlarım gerçekten dedemizin ifadesi süpper yakalanmış . . . avatarı hakeden bir çalışma.
tebessümle kalın , ışığınız bol olsun.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1491709 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -
Eski Basılı Fotoğrafları Nasıl Tarayabilirim?
04 Kas. 2022, 15:29 merakli34
1378807 Kas. 2022, 12:42
balcih -
Aile Fotoğraf Albümündeki Fotoğrafları Nasıl Sökebilirim?
04 Tem. 2022, 20:59 merakli34
0133004 Tem. 2022, 21:00
merakli34 -
-
Photoshop'ta Fotoğrafları Kırpma Crop Ve Düzleştir
26 Eki. 2021, 13:27 prodersler
0232526 Eki. 2021, 13:27
prodersler -
Fotoğraflarınız Manifestock'da Yayınlansın!
07 Kas. 2020, 00:30 manifestock
0222007 Kas. 2020, 00:31
manifestock -
Yardım Lütfen Fotoğraflarımı Göremiyorum.
24 Haz. 2019, 11:39 iskiliptv
1357605 Eyl. 2020, 18:24
mete007 -
Silinen Fotoğrafları Geri Getirme
14 Tem. 2012, 09:36 ardabeyaz
44434615 Ağu. 2018, 15:56
kriptopara -