panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Anadolu Gayfe..

Entel cafe denen yere muhalif olarak açılmıştır

Anadolu ruhu taşıyan her türk vatandaşını gayfemize bekliyoruz

Forum müdavimlerinin pek ortada görünmediği ve forumun bu durgun günlerinde, bu gayfeyi açmak akıl karı değil belki ama..
Olsun, nasip

Anadolu'ya dair herşey, her düşünce, her uygulama müessesemizde geçerli olup, entel hareket ve girişimler yassahtır

HOŞ GELDİNİİİZZZZZZZ....

FOTOĞRAF: Rıdvan Çelik..

Tarih: 28 Ocak 2011, 03:21 - İp: 94.***.**2.78
milagro
milagro (üye)
Bursa / Meraklı

SÖYLEDİĞİN YADA SÖYLEYECEĞİN BAZI ŞEYLERE KATILMIYORUM

AMA SÖZ SÖYLEME HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNUYORUM...

Gittim ben başka gece bakıcam galeriye

Tarih: 23 Şubat 2011, 00:06 - İp: 85.***.**7.252
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ben kurtlar vadisi ve çocuklar duymasın haricindeki dizilerde konu göremiyorum hatta hiçbişey göremiyorum.

aşk-ı memnu bile izleniyordu bunların yanında peeehhh.

bol ikon berekettir dirler atalarımız duymadın mı a oğul

(arada bir bol keseden sallamak lazım)

Tarih: 23 Şubat 2011, 00:22 - İp: 88.***.**7.62
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

EZEL'de de konu var ...hem de ne konu...
İnsan zekasının hareleri parıldıyor dizide. Mevlana vaaar, Hasan Sabbah var...
Ve ozamanlardan bu zamana tarih nasıl tekerrür eder, o var...
Daha ne olsun..

yalnız , dizinin biraz karışık anlatımı olmasından kaynaklı, izleyici kaybetti. kime sorsam, "yaw ben o diziden bişey anlamıyorum. o ne zaman oraya geldi, öteki kimdi, bu niye öyle dedi... amaaan ona mı kafa yoracam " diyor...

Senaristler de bunu farketmiş olsa gerek ki, artık gayet anlaşılır işleniyor herşey.
Gerçi bana göre işin büyüsü kaçtı ama napalım...

neyse, kim ne isterse onu izler de mi ama...

herkes de gitmiş... hu huuu... bi uğrayayım dedim. haydi kaçtım...

Tarih: 23 Şubat 2011, 01:42 - İp: 88.***.**2.6
glavbux
glavbux (üye)
Yurtdışı / Amatör

her zamanki gibi tek başıma günaydın.....
biraz yorum yapayım.
remi maşşallah çok mütevazi. hiç bir zaman bir anlayış seviyesi yakalayamayacakmışız... üzüldüm.
heves olduğu muhakkak... çünkü bu yaştan sonra fotoğraf çekip para kazanmayı düşünmüyorum.
bir fotoğraf makinesiyle hava atacak yaşı çoktan geçtim. (fotoğrafta biraz genç görünmüş olabilirim)
burası sohbet ortamı, her şeyi ciddiye almadan samimi ortamda görüşlerimizi belirtebiliriz.
ama bazı şeyler geç anlaşılabilir ama o seviyeye sanıldığından da çabuk gelenler olabilir. (sohbet ediyoruz haaa... polemik falan değil)
benim anlamak istediğim makinanın nasıl çalıştığı. evet objektifi kapağını yeni açtım. makinanın nasıl kullanıldığını bilmiyorum. ama bilmediğim sadece makinenin nasıl kullanıldığı ve teknikler. makinanın nasıl çalıştığını sorarsanız.....
isterseniz fotoğraf çekilirken çekme süresine göre (siz enstantane mi ne diyorsunuz) ışık hızını baz alarak her birim alandan geçen foton sayısını (ışık tanecikleri) hesaplayıp, sonra ışığın geçtiği kesitle (o da diyafram herhalde) çarparak bir fotoğraf çekiminde içeri kaç tane foton girdiğini hesaplayabilirim.
hatta üniversiteden kalma bilgi kırıntılarıyla her fotonun değişik şekilde salınım yaptığını bu salınımların haliyle de fotonların değişik yönlerde gittiğini, fotonları salınım yönlerine göre sınıflandırıp fizikte polarizasyon denen yöntemle her bir fotoğrafa değişik renk ve ışık efektleri verebileceğimizden de bahsedebilirim.
hatta kullanmayı bilmediğim manon fotoğraf makinasının odaklamayı nasıl yaptığı, 7 ayrı odak noktasından birini odaklarken nasıl mantıksal ve optik işlem yürüttüğü, aldığı 10 milyon noktacığı hangi mantıksal islemle matrikse dökerek bellek kartına aktardığı, ışığın havada yol alırken geçtiği ortamın yoğunluna göre nasıl sapma yapacağı, hızlı cisimlerin basit fotoğraf makinelerinde neden uzun şekilde göründüğü vs. vs. vs. hakkında uzun yıllarını fotoğrafçılığa vermiş arkadaşlara saatlerce konferans verebilirim.
hiç bir şeye profesyonel başlanmaz.
ama fotoğrafçılığa hep meraklıydım. bazılarının işi budur, bazılarının hobisi.
ama hobiyi de ciddiye alacaksın ki hayattan zevk alasın.
ama hiç bir işe ben seviyye katetmeyeceğim diye başlamam.
bana gereken seviye, göz alışkanlığı, teknikler ve kullanım klavuzu.
diğer konularda bununla ilgili fikirlere katılmıyorum.
burası hoş bir gaave, hem de anadolu gavesi, biz anadolulular belki çok kibar konuşamayabiliriz ama kimseyi kırmayız. kırmamaya çalışırız.
sabrımız yetiyorsa bilgiyi paylaşmak güzeldir.
hepinize hayırlı günler.

Tarih: 23 Şubat 2011, 09:53 - İp: 109.***.**6.143
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

Günaydın GLAVTOOOOOOOM...
Çay var mı çay ? yok yok anlatacaklarımla ancak kahve içilir dur ben bize bir kahve yapaym... geliyorum...

Tarih: 23 Şubat 2011, 13:20 - İp: 88.***.**2.6
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

glavtom, döktürmüşsün hee

desi benimki orta olsun.
bir de falcaz bakabilirsen memnun olucem

Tarih: 23 Şubat 2011, 13:49 - İp: 94.***.**0.98
glavbux
glavbux (üye)
Yurtdışı / Amatör

eee desi, psikolojik olarak kahvenin kokusunu almaya başladım ama hala bekliyoruz. az şekerli lütfen

Tarih: 23 Şubat 2011, 14:00 - İp: 109.***.**4.78
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

GLAVTOM, kahve kalmamış, kahve aldım... uzun sürdü işim.

Şimdi , sen REMİ'ye alınmışsın galiba ama sen bakma ona, O bu ara delirdi
Aslında bu forumdaki en yardımsever adamlardan biridir. Ama tevazu konusunda bazen zorlanıyor

Ben ,"obejktifin kapağını yeni açtın" derken, daha yeni başladığın için lens konusunda çok da acele etmemeni tavsiye etmiştim.
Ben de aman aman fotograflar çekemiyorum, sadece belli bir birikimim var ama ben de, lens almak konusunda ağırdan alıyorum.
kit lens kullanıyorum şu an ve şu meşhur, Scott Kelby'nin bir sözünü çok severim.

Lens konusunu kafamıza çok takmamamızı söyler ve der ki " hatta kit lensinizi kullanmaya çalışın. Lensin sizi zorladığı anlarda, yaratıcılığınızı geliştirirsiniz."

Burda ve her yerde ve her sektörede , amatörlere ya da meraklılara bir önyargı oluyor.
Sen zekice davranıp, "teknik" kısımda bunlara maruz kalmak yerine, sohbet ortamında öğrenmeyi seçtin. iyi de ettin

Herkes bazı konularda ,birbirinden üstün olabilir ama bu insanın egosunda fırtınalar estirmemeli.
Bilgili olmakla , bilge olmak arasındaki o ince çizgiyi farkedemeyince, bildiklerimizin de bir kıymeti kalmıyor.

Neyse boşverelim yaa.. sohbet edelim...

Tarih: 23 Şubat 2011, 14:06 - İp: 88.***.**2.6
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

kahve aldın da hani nerde desi

glavtom, biz remiye alıştık artık
iyi ve yardımsever bir insandır.
onlarca kişiye, saatlerce emek verip dökümanlar bulur, araştırmalar yapar, yardım eder.
onun yardım için verdiği emekleri, bir başka kişide görmedim ben..
emek işçisidir remi..

amaaaa..
birazcık mutevazı olmayı öğretemedik bi türlü bu yaramaza
aha manisaya elbet gidicem, kulaklarını çekicem
bugünlerde kudurdu evet..
iyice zıvanadan çıktı

ama o yazdığı kırıcı diye algıladığımız şeylere aslında kırılmamak lazım..
çünkü niyeti kirli değil bu adamın
yani ben alıştım şahsen patavatsızlıklarına..
çünkü, art niyetle yapmıyor, zamanla tanıyacaksın.

ama işte bugunlerde extra kudurdu
ne yapsak bu adamı, ne ceza versek ki

Tarih: 23 Şubat 2011, 14:30 - İp: 94.***.**0.98
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

buldum...

remiyi kazanda yahni yapalım, inek yahnisi

VİDEOSU İÇİN BURAYA TIKLAYIVERİN

Tarih: 23 Şubat 2011, 14:37 - İp: 94.***.**0.98