Fotoğrafçılık Forumları
Anadolu Gayfe..
Entel cafe denen yere muhalif olarak açılmıştır
Anadolu ruhu taşıyan her türk vatandaşını gayfemize bekliyoruz
Forum müdavimlerinin pek ortada görünmediği ve forumun bu durgun günlerinde, bu gayfeyi açmak akıl karı değil belki ama..
Olsun, nasip
Anadolu'ya dair herşey, her düşünce, her uygulama müessesemizde geçerli olup, entel hareket ve girişimler yassahtır
HOŞ GELDİNİİİZZZZZZZ....
FOTOĞRAF: Rıdvan Çelik..
BUX, pasta istiyon niye bahane arıyon? istediğiniz pasta olsun yahu, ben de severim hem, şöyyle çay ilen beraber yerik... oohh....
Çay bayattı ama kabul et
PACTOM'um Allah razı olsun ya ne bileyim ben, diğer telefonlar "manuel" programlanmış, benimkisi otomatik imiş
selam patron (ve saz arkadaşları)
azeri diyarına bahar geldi, bu günlerde sıcağı iyice hissetmeye başladık.
burda martın 21'i en büyük bayram. o yüzden bir akşam 1000d yi alıp bir şeyler çekeyim dedim. olmadı. daha öncede yazmıştım, belki resimlerden birini koyayım yorum yapın diye. herhalde ne kadar berbat olacağını herkes hissetmişki kimse bakalım demedi.
efendim şimdi burda martın 21'i herkes kendi mahallesinde ateş yakar. seyredilir alevler azalınca da üstünden atlanır. (uğur getirirmiş )
ben de bi resim çekeyim dedim. şimdi üçayak kurmaya müsait değil. zaten bendeki üçayak biraz küçük olduğu için müsait yer bulamadım. (daha doğrusu milletin meraklı bakışlarından çekindiğim için) ortada ateş yanıyor hertaraf kapkaranlık. ISO yu biraz düşük tutsam hiç bişi görükmüyo. mecburen ISO en yüksek seviyede oldu (1600)
yine de sadece ateşten başka bir şey görünmediği için çekim süresini de biraz artırmak zorunda kaldım. bu da bana oldukça iyi bir sarsıntı olarak geri döndü tabii. dirafyam açıklığının da hangi ayarda daha açık olduğunu keşfedemedim henüz. deneme yanılmayla biraz buldum gibi.
şimdi soru şu: ortada büyük bir ateş varsa ve yandaki nesnelerinde karanlık düşmemesini istiyorsak ne yapmalıyız?
sadece ateşi çekecek olsam çok hızlı bir çekim yapınca üçayak olmasa bile sarsıntı olmuyor (tabii bana göre)
poz telafisini +2 yap, yetmeeeezzz ise ISO yu artıracan ama enstanteneyi makinayı sabitlemediğin müddetçe artırmayacan...
diyafram senin kit lenste en fazla 3.5 olur... bu da en açık diyafram değeri senin için.
Aslında haklısın,bu diyafram benim de çok kafamı karıştırmıştı.
diyaframı kısın diyor adam, "tamam " diyorum. 3.5'a kadar kısalım
E benim suçum değil, TV 'de PC'de tüm elektroniklerde "kıs" deyince biz rakamsal olarak düşücek diye anlarız
Ama fotografta tam tersi BUX. kıs dedin mi, rakam yükselecek.. ters orantı...
cıkcıkcık kafamızı karıltırıyorlar yaaa
şimdi soru şu: ortada büyük bir ateş varsa ve yandaki nesnelerinde karanlık düşmemesini istiyorsak ne yapmalıyız?
bişey karanlıksa ve onu aydınlatmak istiyorsak ne yapmalıyız?
karanlık yere ışık koyacaz...
müm olur, ampül olur...
fotoğrafta ışığın karşılığı softbox türevleri ve flaşınızdır
koymuycaz karanlık yere ışık gelmesini sağlayacağız
bişey karanlıksa ve onu aydınlatmak istiyorsak ne yapmalıyız?
çok güçlü bir ışık kaynağının arkasına düşen nesneler normalden daha karanlık görünür. bunun sebebi de güçlü ışık kaynağı ile arasındaki ışık şiddeti farkıdır.
örnek verecek olursak yıldızlar gece görünür ama yıldızlar çok güçlü bir ışık kaynağının arka planında (arkasında demiyorum) farkedilmeleri zor olur. aynı şekilde gündüz bir odanın bütün ışıklarını da yaksanız 200 metre ilerden evin içini göremezsiniz. ama akşam olunca odada loş bir ışık bille olsa her şey tam aydın şekilde görünür. fotoğraf çekerken de ortada çok baskın bir ışık kaynağı varsa arka plandakileri ışıklandırmak oldukça zor olur diye düşünüyorum.
poz telafisi dediğiniz şey çekim hızı mı? (enstantane) ben +2 den sonra da bayaa bi ileri almıştım.
diyafram meselesi beni de oldukça uğraştırdı, bende yüksek tutacağım diye en yüksek değere getiriyordum
İlgili olabilecek konular
-
Istanbul Anadolu Yakası Yerler?
25 Tem. 2014, 17:13 schwarzqeist
2208912 Eki. 2014, 14:49
boranyildirim -
İst. Anadolu Yakası Fot. Eğitimi
22 Şub. 2005, 13:17 gugux
81226923 Mar. 2011, 02:38
av.ozguryilmaz -
-
Anadolu Yakasında Fotoğrafçılık Derneği