lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Şaban emmi durma..
Şaka bir yana ne söyleyeceksen hiç çekinme..
İçinden geçen neyse başımızın üstünde yeri var..

Tarih: 11 Ekim 2010, 23:09 - İp: 95.***.**4.83
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben çok mutluyum renklerimden , dandik 18-55 ve upucuz 50mm bana yetiyor hocam... bence biraz doğru ışık peşinde koşsan, bahar geldi, dehşet manzaralar çekeceğinden eminim... bilmiyorum pentaks sıradan bir manzarayı bile inanılmaz renkli mi veriyor ama , canon manzaranın renkleri gerçekten güzelse, ışık iyiyse sana güzel fotoğraf veriyor... yani gözün gördüğüne yakın veriyor genelde... işin boyama kısmını kesinlikle yapmıyor, git fotoşopta yap diyor canon... bak bu fotolar makineden çıktığı gibi neredeyse, sadece level ayarı , keskinlik ayarı yaptım, renkler tamamen gözümle gördüğüm orjinal renkler... hatta kale fotosu direk makineden çıktığı gibi... bilmiyorum daha ne yapacak bu makine ?

Tarih: 12 Ekim 2010, 02:54 - İp: 46.***.**4.33
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bu da çivit mavi,çivit mavi vermiş amelini orada..

Tarih: 12 Ekim 2010, 03:48 - İp: 85.***.**6.130
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Gerçekten portre fotoğraflarına lafım yok.İnsan tenini mükemmel yansıtıyor..
Ama sevgili mustafa iğne yapraklaı bir ağaçın yapraklarını 18 mplik bir makine tane tane göstermeli..

.....................................................................................

Öte yandan bu konu lastik gibi fazla uzamaya başladı..

Sonuça geldikten sonra dönüp dönüp aynı şeyleri demeyelim..

Sık sık dediğim gbi..7d renklerin neyse onu veriyor.Ancak detay vermiyor.k10d gölgeleri silip süpürüyordu, detay metay bırakmıyordu ancak 7d optimizer sayesinde gölgelredeki detayı yakalrken bu sefer ışıklı ortamlardaki detayları silip süpürüyro..

Ha bunu yaparken deözellikle yeşilde yapıyor bunu..

Karar:Makinemi satmıyorum ancak en kısa zamanda bir tane k10d veya muadili alınıyor..

Tarih: 12 Ekim 2010, 06:44 - İp: 78.***.**7.101
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

k10d gölgeleri silip süpürüyordu, detay metay bırakmıyordu ancak 7d optimizer sayesinde gölgelredeki detayı yakalrken bu sefer ışıklı ortamlardaki detayları silip süpürüyro..

Optimizerle ilgisi yok. K10D ile aydınlık bölgeden, 7D ile gölgeli bölgeden ölçüm yapmışsın.

Tarih: 12 Ekim 2010, 11:30 - İp: 213.***.**5.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Eminim öyledir emmi

Tarih: 12 Ekim 2010, 11:35 - İp: 212.***.**2.139
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

7D hem gölgelerdeki hem ışıklı bölgedeki detayı yakalıyor deseydin o zaman optimizerin avantajını vurgulamış olurdun. Ama böyle dedin mi benim dediğim sonuç çıkar.

Tarih: 12 Ekim 2010, 11:48 - İp: 213.***.**5.242
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

Hocam picture style ile gerekli ayarları yaptıktan sonra emin olun istediğiniz verimi alırsınız.Geçenlerde burda bir arkadaşım aldı 7D memnun olduğunu söylüyor.Fakat ben tam güvenemiyorum O'na.çünkü 550D'si varken 2 ay sonunda bana yetmiyor deyip sattı 7D için forumlarda ki yorumlar oldukça dayanıklı bir gövdesi olduğu,ele oturan bir yapısı olduğu yönünde.-ki benim gördüğüm kadarıyla da baya sağlam bir gövde görüntüsü var.7D için genel şikayetler ise; özellikle 3 şeyde yoğunlaşıyor.bunlar iso performansının 50D'den pek farklı olmadığı yönünde.Bence bu saçma bir eleştiri.ikincisi otomatik beyaz ayarının sağlıklı olmadığı yönünde.Bu belki güncellemelerle düzeltilir ileride.Çünkü çok şikayet var forunmlarda bu yönden.Üçüncüsü ise; en çok şikayet edilen netlik problemi.Sağlıklı bir netleme yapmıyor yada zor netliyor gibi şikayetler var forumlarda.Özellikle yabancı sitelerde bu şikayet oldukça fazlaymış.Fakat bu sorununda aslında öenmli bir sorun olmadığı söyleniyor.çünkü ''C.Fn III -5 AF Microadjustment'' ayarları ile ilgiliymiş.Kullanım kitapçığında çok gerekmediği sürece bu ayarlarla oynamayın deniliyor.Zor durumda kalındığında burada ince ayar yaparak netlik ayarı üzerinde oynama yapılabiliyormuş, fakat gerekmedikçe ortada yani 0(sıfır) olarak kalması gerekiyor.Bu zaten odak noktasının ince ayarı bölümü.Bu yüzden netlik sorunu da gitti

15-85 lens ile alacağım yazmışsınız.Bu lens için yorumlar orta diyebilirim.Genelde iyi denilse de fiyatının pahalı olmasından yakınılıyor.ebay ve buy sitesinde fiyatları genelde 700 dolardan başlıyor.birde tamronun 17-50 2.8 lensinin VC'li modelini düşünün bence.o zaman iyi bir ikili olabilir 7D ve 17-50 tamron.tabi tercih alıcının Dediğim gibi arkadşaımda 7D var fakat kullanmadım.ama görüntüsü güzel bence.umarım iyi bir seçenek bulursunuz.fakat ben olsam lens+makinaya 2000-2500 liradan fazla vermezdim sevgiler,saygılar...

#raulgs21' tarafından 12.10.2010 12:20:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2010, 12:18 - İp: 217.***.**0.133
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmi görüntüsü ele oturuşu hızı falan gerçekten çok güzel..
Hele ağırlığı..
7d aldım alalı tripot falan kullanmadım..

Tarih: 12 Ekim 2010, 17:46 - İp: 212.***.**2.131
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ya lazut hocayı ya beni atın siteden. artık hankimiz hankimiz karıştırıyom.

Tarih: 12 Ekim 2010, 17:56 - İp: 78.***.**2.2