lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

film bitmek üzere emmi.
lakin son acı olabilir.
mamafih kim açısından.

geçende milletvekilliği teklifi gelmiş idi.
lakin ne kabul ettim ne de ret ettim emmi.
mamafih 10 bin ile 20 bin tl arası para gerekmekte imiş masraf katılım payı mukabili.
siz bu meblağı aranızda toplasanız seçilince bende sizi dsi ye sokar idim emmiler cümleten.
siz esasında toprak malzeme ofisi (tmo) yahut devlet mahsulleri ofisi (dmo) ne daha çok yakışır idiniz.

Tarih: 12 Ocak 2011, 18:22 - İp: 85.***.**9.252
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

birazdan avukat mukabili arkadaşlar gelecek. onlara bu espiriyi yapıp gülmesinde bozulayım okyanus mukabili. Emmi hassss partidenmi adaysın.

Tarih: 12 Ocak 2011, 18:26 - İp: 78.***.**3.66
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kıyafeti çıkartırken ne soyunuyorsun derler,, kim seyasete soyunmakta ki şimdide..

Tarih: 12 Ocak 2011, 19:44 - İp: 78.***.**8.210
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hata emmi ben de durup duruken kulağım neden kaşınbıyor diyordum kendi kendime..Hatta hasta olacağım diye antibiyotiğe bilem bşlamaıştım..

Tarih: 12 Ocak 2011, 22:49 - İp: 78.***.**9.232
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bilende bilmeyende anti hayatsal kullanmakta.

Tarih: 12 Ocak 2011, 23:31 - İp: 78.***.**3.66
okyanus.
okyanus. (üye)

dün gece yatağa girende
bazı arkadaş bildiklerimin beni faceboktan sildiği şüphe ve endişesine kapılarak dehşetle yataktan fırladım.
keza aklıma gelen bazı kişilerin uzun süredir paylaşımlarını görmemekte olduğumu farkettim o an.
ya beni sildilerse !!!
beni sileni bende silerim. de diyemiyorum.
keza bir kişi sizi feyzbukundan silmiş ise siz de onu silemiyorsunuz, zaten silinmiş oluyor. feyzbuk bize böyle bir imkan tanımalı emmiler. bizi sileni biz dünden silebilmeliyiz ( ondan bir gün eski tarihli olarak ).
lakin bugün kontrol edecek idim arkadaş bildiğim o kişiler beni silmiş mi diyende.
mamafih feyzbuka giremedim emmiler.
sosyal paylaşım siteli kabuslar beni beklemekte bu gece.

Tarih: 12 Ocak 2011, 23:50 - İp: 85.***.**9.252
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Hapınızın tidaviye ıhtiyacı varmış demekki, anlaşıldı gali,, saplantılar mukabili..

Okyanus az gelsen ya seni gizmeye götürem bari..

Tarih: 13 Ocak 2011, 00:07 - İp: 78.***.**8.210
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi havalar biraz ılımanlaşanda
gezelim tozalım keza yimeli içmeli mahiyette

emmi Tarzan Çetin namlı bir sanatçı var idi
sen bilirsin hayattamı

Tarih: 13 Ocak 2011, 00:09 - İp: 85.***.**9.252
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Hayatta sağ emmi. , süttçüde hayyata ve sağdır..Buraya uğrar ara sıra, eski semti onların lâkin, ondan..

ılıman ya zati havalar, pazirkünü pzremminin idirne şansına hava yağmırlı olacak az az .. görüntü çeker haş ikş beşi ile ama.

evet dediğin gibi okyanus, bunlar tez gelip nammaz gılıp hemencecik kaçecekler gene kırsala..tıpkı arba faarındaki olay gibi..

Tarih: 13 Ocak 2011, 00:24 - İp: 78.***.**8.210
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Feysbukuma daha fazla arkadaş kabul etmesemmi diye düşünmekteyim
zira her gün 300 - 500 yeni ileti diyor kim ne demiş ne etmiş takip edemiyorum sonra maraz çıkıyor.
Ben fesbukuma şunu yazdım şu paylaştım oralı olmadın diye serzenişler geliyor.

Birde iki tane feysbuk hesabı olunca x2 durumu ortaya çıkıyor.

İsteyen beni silebilir hiç ses etmem hatta memnuniyetlerimi iletirim.

Tarih: 13 Ocak 2011, 11:00 - İp: 88.***.**4.213