Fotoğrafçılık Forumları
5-6 Makara Protokolü
Sürekli ikinci el SLR/D-SLR ilanlarını kurcalıyorum. Dikkatimi çeken birşey var: Herkes en fazla 5-6 makara fotoğraf çekmiş. Adam 20 yıllık makine satıyor ama en fazla 5-6 makara çekmiş. 1 ay önce aldığım makineyi satıyorum diyor, yine 5-6 makara. Acaba makine satıcıları satış işlemi sırasında alıcıya "Makineni satmadan önce maksimum 5-6 makara film kullanmış olmalısın!" şeklinde bir protokol imzalattırıyorlarda benim mi haberim yok?
topik maqara'nında katılımı ile bambaşka birboyuta yelken açabilir.
Polaroid firması Orwo firmasına fason yaptırmıştı.. gelipgeçici bir ürün olmuştu.. eğer banyo edilmemiş bir örneğini görürsen, en az 10 senelik olmalı..
Satılık canon S2 IS var bende...
daha henüz 1 makara bile kullanılmamış hemide...
benim merak ettiğim 24x36 mm (artık kaç tane poz varsa makarada 36 - 24 - 12) lik filmi makinaya taktığımızda çektikten (makarayı bitirdikten) hemen sonra çıkarıp bakabiliyormuyuz..
çalışma mantığı nedir.. eğer makaradan çıktığı anda pozlanması gerekiyorsa bu benimki gibi çoğu SLR de işe yaramaz.. neden ? çünkü eos500n bir makara filmi önce kendi makarasına (içine) sarar sonra teker teker çektikçe film makarasının (örn: 36'lık teneke yuvarlak kutu) içine sarar..
bu poloroid nasıl oluyor(du) ki ?
sonra ikinci bir merak konusu : bu filmi (polaroid) karta bastırabiliyormuyuz (muyduk)
Kusura bakma Rokokmet.. polaroid in bir aralar sattığı layka filmler aklıma takıldı.. polaroid in kendisine patentli acil fotoğraf sistemini hep göz ardı ettim..
O konuda konuşma hakkı herhalde Fikret beyin olmalı.. Zamanında, o firmanın çalışanı olduğu için daha etraflı bilgisi vardır.. polaroid'in en çok revaçta olduğu zaman bile stüdyocular pek kullanmazdı.. İş işte.. tam açıklayamdım..
adam 5 makara kullandım diyosa öyle kabul edicez..
bunun aksini ispat edebilirmisiniz ?
hı? edemiyosunuz dimi ?
mesela ben manuel fokus halkasını çok iyi kullanabilen bir fotoğrafçıyım ben bile bu halimle bir makina kaç kere kullanılmıştır anlayamıyorum. çok zor ...
Hadi hayırlı olsun..
eski analog makinelerinizi atmayın..
dijital film yapıldı..
16 mp Fulframe foveon sensör
50-7200 ISO
1/520 flash senkronizasyonu
SS veya AS motorlu
USB 3,0 ve FireWire motoru
42 GB hafıza
Raw-jpeg-mov-mpg-tif-eps-bmp-wmf-ppt resim ve video formatı kayıt seçenekleri
Kızılötesi ve Blûtut iletişim olanakları
MP3 converter