Fotoğrafçılık Forumları
110 Km Hiç İyi Olmadı
HEr bayram olduğu gibi ölümlü kazalarla başladık. Bunların pek çoğunda küçük tedbirlerle kurtulmak mümkün.
MEsala emniyet kemeri. Ölümlü kazaların en az yarısında can kurtaracaktır eminim.
Bu konu başlığı altında hepimize örnek olacak videolar eklemeyi düşünmekteyim. Sizlerde eklerseniz eminim hepimiz için faydalı olacaktır.
İlk videom emniyet kemeri takma ve takmama halinde meydana gelecek etkinin örneklendirilmesi hakkında:
video 1- emniyet kemeri.
Video 2. Kurallara uymazsanız bu olur
#pazarbey' tarafından 07.11.2008 17:26:10 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 03.09.2010 04:52:11 tarihinde düzenlendi.
geçen pazar sol şeritte 40 la giden ve oruçtan mütevellit şu an kendisine sıfat yazamadığım bayanı sollayıp o gazla radar girdim... 90 la radara girip 130 kağıt ceza yedim...
hızına göre şerit seçmeyenlere de ceza yazılmasını istiyorum...
yavaş gitmek hızlı gitmek kadar tehlikelidir... gerekli yerlerde gerektiği hızda gidiniz...
birde şu mefhum şehirsel efsanesine barnak basmak lazım.
110 + 11 keme = 121 demiş pazarsal emmi.
emmi öyle birşey yok. hız sınırını %10 aşabilirsin diye bir kural yok keza. var ise bana da gösterin mevzuat kapsamında. hız sınırı ne ise odur.
benim ceza yediğim yerde limit 70 idi...
benim bildiğim de %10 aşılır diye bir durum yok o insiyatif kullanan memurlar içindir belki...
yav pazar bey şimdi istanbul parkta limit yok senin matruşkayla girsen sanki limitleri zorlayacan...
şimdi durum şu, limit falan hikaye, şehir içindeki radarlara dikkat ediyoruz, şehirlerarası yollarda
radarın olduğu yerleri biliyorsak yavaşlıyoruz, diğer durumlarda gazlıyoruz, örneğin geçen yıl kütahyaya size gelirken saban abiye söz verdim diye 180'i geçmedim
limit 110 çıksa ne olur ki? basan zaten böyle de basıyor vesselam...
emmi şehirler arası yollarda radarın olduğu olacağı yerler gayet bellitir yoldan ilk kez geçiyor olsan da.
lakin ilçe girişlerindeki hıza elverişli noktalardır keza.
il-ilçe girişleri haricinde nerdeyse radar görmedim ömrü hayatımda.
doğru diyorsun
fekat benim ceza yemiş olduğum nokta şehir içinde kalmakta idi, 40 yıl vakit versen önüme şehir haritası koysan radarın burada olacağı aklımın köşesinden geçmezdi...
pazaremmi yarın bursaya gelcen ya istersen peco dört100yediyi test edelim çevre yolu mukabili...
140 mıydı orda limit gerçi bizde limit yok... ibrenin 4/3 nü görme garantisi veriyorum
240/4 - 60 * 3 = 180 ondan sonrası makinanın sıkılığına ve senin vermiş olduğun tepkiye bağlı olaraktan bir miktar daha artar... gel deneyelim....
kırsalemmi 80 den yukarı çıkmaz.
sen adama 140 yaptırsan uçağa bindim sanır inince jetlak olur valla.
o çıkmeycek zaten ben pilot olcem, o sağ koltukta co pilot sürüş esnasında
araçtan isnidiği esnada ise pilot olcek 2 büyük içmiş gibi
çevre yolununa mudanya yolu girişinden gireriz gölbaşı kısmından çıkarız sen o ara hatim indirirsin pazarbey
Aman emmisel beyler kalsın. Ben canımı duple yolda bulmadım keza. Benim matruşka 170 i gördü. Bizim oğlan korkunca düşürdüm. Lakin okyanusun pembişi 90 ı geçememekte imiş opel mukabili.
SEvgili okyanus teamül denen birşey var. 90artı yüzde 10 teamül mukabilidir. teamülde hukuk kaynakları arasında yer alır netekim..
Lakin ben fazla mazot yakmamak için aşmam yüz km yi. keza benim navikasyon şu anda 100 km ya ayar mukabilli.
Okyanus efendi sizin adamlarda yaptırsa idi keşke farklı farklı tonlu kri yollar. Hiçmi yandaşınız yokidi emmi.
Rahmetli kemal SNL emmide yıllarca filmlerde o gri diri montunu giydi,kelvin uğruna..
Pzremmi bak, yıllar evveli İZMT GLCK KnoktaMursel yolunu nato yapmış idi, gıpgırmızı asfalt idi yetmişli yıllarda, 86 da da geçtim üzerinden aynı idi ve bozulmamış ve yamasız dı, sonrada..Şimdi tarihsel olup altta kalmıştır o asfalt.Kaliteyi gördün de mi,istenirse yapılanabiliniyormuş da..
İst yönünden gelipte Bursa otobanına (izmir istikameti) girersen ileride iki yerde kurp şenör hatası var,devrilen kamyon vardı yüklü olup yavaşta geçse,denge tutmuyor o yolda..O iki kısım iyi değil hatalıdır hâla..
Araçlarda savrulabiliyor az sürat etsede..
Emmiler bende aldımdı gecenlerde ceza İZMİRin içinde radar mukabili. BMC nin orda sağlı sollu bira fbrkları var ta orıya gomuşlar radarı vatandaşa tuzak kurar gibin
İlgili olabilecek konular
-
Tahir Uçar [hiç Farkın Yok Şimdi Yoktan] Sen Nefsine Köle Ol
14 Eki. 2021, 20:52 prodersler
12319230 Kas. 2021, 22:23
prodersler -
Podcast - Dernek-mercek Bahane; Fotoğraf Çekmek Şahane!!!
04 Eki. 2021, 17:44 miratcenk
0246104 Eki. 2021, 17:45
miratcenk -
Üst Bar Gözükmüyor Ama Fare İle Üstüne Geldiğimde Gözüküyor.
14 Haz. 2021, 23:33 samcu
0134314 Haz. 2021, 23:34
samcu -
-
Makinem Eskisi Gibi Çekmiyor, Yardımcı Olur Musunuz :)
11 Ara. 2020, 14:22 tfg16
0184311 Ara. 2020, 14:22
tfg16 -
Blackmagic Cinema Camera 2. 5k Lens
25 Eyl. 2020, 11:50 gurdalmihenkli
0175425 Eyl. 2020, 11:51
gurdalmihenkli -
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10505321 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
Nikon Aw110 Sulatı Kameramın Ekran Sorunu