royf1
royf1 (üye)
İstanbul / Meraklı

Sandisk Ultra Iı

sandisk ultra II 256 Mb Cf kartım var. Bu kartla orijinal Canon 32 kart arasında kendi çapımda bir test yaptım. İkisi de 20 saniye boyunca aynı sayıda ardarda fotoğraf çekiyor. Bu normal mi? Sandisk'in daha hızlı olması gerkmez mi? Normal bir sandisk Cf kartla çekseydim daha az mı resim çekebilirdim 20 saniyede?

Tarih: 19 Nisan 2005, 13:35 - İp: yok
royf1
royf1 (üye)
İstanbul / Meraklı

makinam canon a80

Tarih: 19 Nisan 2005, 13:36 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Sandisk Ultra II tabiki daha hızlıdır ama compact digital makinalar genelde o hıza ulaşamazlar. Başka bir deyişle, o tür makinalarda Ultra II kullanmak bir avantaj sağlamaz.

Tarih: 19 Nisan 2005, 15:31 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

D70 te yaptığım test bana açık farkı göstermişti

Tarih: 3 Mayıs 2005, 00:22 - İp: yok
braveheart
braveheart (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de aynı konuya takmış durumdayım. CANON S1 IS'de özellikle video kaydında daha performanslı olması bakımından 512KB veya 1GB SANDISK Ultra II CF kart almayı düşünüyorum. Sanırım bu hızlı kart (fotağraf çekim ve kayıdında fazla olmasa da) özellikle video-kayıt performansını artırır. ÖYLE DEĞİL Mİ?????

Tarih: 17 Haziran 2005, 06:40 - İp: yok
braveheart
braveheart (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de aynı konuya takmış durumdayım. CANON S1 IS için özellikle video kayıdında performansı artırır düşüncesiyle 1GB SANDISK Ultra-II CF kart almayı düşünüyorum. Acaba Ultra-II gerçekten video kayıt performansını (hız açısından) artırır mı? Yoksa herhangi bir normal CF kart da aynı işi görürür mü?

Tarih: 17 Haziran 2005, 06:48 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

braveheart,

640x480 boyutunda 30 fps movie kaydı için kesinlikle hızlı bir hafıza kartı gerekir.

Tarih: 18 Haziran 2005, 23:46 - İp: yok
xphh
xphh (üye)
Zonguldak / Meraklı

royf1
senin gibi bende canon kullanıcısıyım.(A95).Bende cf kart almayı düşünüyorum ama araştırma safasındayım.Dpreview.com da bu makine ile ilgili makaleyi okudum.Hızlı kartların bu makinede pek avantaj sağlamadığı yazıyordu.Sanırım fazla para ödememek için bunu dikkate almamız gerekiyor..

Tarih: 23 Haziran 2005, 13:29 - İp: yok
  • 1