Fotoğrafçılık Forumları
Yurtdışında Fotoğrafcılık Nasıl
yurdışında yaşayan dostalar lütfen yurtdışında fotoğrafcılıkla ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.
mesala dijital fotoğraf baskısı az mı cok mu? vesikalık vb südyoculuk hizmetleri nerden nerelere geldi, fiyatları ne kadar, stüdyolar artıyormu azalıyormu?
yurtdışı fotoğrafcıları nerelerdesiniz
bildiğim kadarıyla orasıda bizim gibi burda nasılsa ordada öyle.
vs işini sanırım muhtarlara vermişler yada verceklermiş?.çünkü orda vs lerde baya sorun yaşanıyormuş yok cepeden yok kulaklar yok gözler falan bunlar benim duyduğum yanlış'da olabilir doğruda ola bilir.
onlarında elinde kalan bir düğün fotoğrafı
Cancaner ve Eminakca , yurtdışından.. bu konuyu görmemişler demekki..
BEn Almanyada yasiyorum ve Studio Fotografcilik yapiyorum.
Söyle anlatiyim: Genel olarak burda Fotografci olarak is yapmasi zor, cünkü Fotografcilarin Kalitesi git gide artiyor, yetismek cok zor gercekten. Müsterilerin istekleri Türkiyeden bence cok farki daha degisik yeni Motivler isteniliyor, Nü cok moda bu aralar mesela. Siradisi ve Kreatriv olmak sart diger Fotograficilardan önde gitmek istiyorsaniz. Vesikalik büyük bir sorun durmadan yeni yeni seyler cikiyor, yok kafa ölcüsü. Gözlerin Fotografdaki ölcüzü, cocuklar icin ayri, yetiskinler icin ayri.
Vesikalik isini "Kara murat" dedigi gibi en azindan Almanyada muhtarliklar yapmiyor ve yapamaz bence, ölculerden dolayi, problemler cikiyor.
Genel olarak KEndi Tarsinizi müsteri sevdirmeniz gerekiyor, yeni ve degis seyler sunmaniz gerekiyor, Kendi Reklamninizi yapmadan is yapamiyosnuz burda... Hersey tanitim ve Reklmama bagli.
yurtdışı özelikle avrupanın bugünkü fotoğrafcılığı zamanla bizede ulaşaçağından mesleğin geleceği konnusunda fikir verebilir düşüncesindeyim
sanırım 2008 3. ceyreğinden itibaren nufus cuzdanları ve ehliyet için fotoğraf istenmeyecek
sayın a.haydar sıkma canını hiç bişey olmaz bence bu meslek bitmezzz ben okadarda karamsar değilim
olur mu öyle şey yaa bitmez bitemez bu meslek yada sanat !!
biterse ne yaparım ben? tüm geleceğimi bu mesleğe sabitledim.
Studio fotografciligi hakkinda Sayin Demi arkadasim birinci agizdan tum bilgileri vermis...Bende acizane kendi gozlemlerim dogrultusunda Digital baski hakkinda birkac sey yazayim..Digital cekim yapan kisilerin Studiolarda baski yapdirdiklarini hic sanmiyorum...bir cok kisinin evinde Digital baski aletleri mevcut,deyilse bile bir cok buyuk kucuk dukkanda insanlarin bu ihtiyaclarini karsilaya bilecegi makineler var.Sanirim Studiolar suan sadece demi arkadasimda belirtdigi gibi ozel ve vesikalik cekimlar yapiyorlar...
Merhaba arkadaslar fotograf cılık denınce neden Dıjıtal fotorafcılık akla gelıyor Almanyada elıne fotograf Maınesını alanlar ben fotograf cıyım dıyor fotografcı olmak bu kadar basıtmı ben bunu cözemedım.
benim bulundugum köy cok kücük bir yer, ilk baslarda tek basina basladigim fotografciliga simdilerde kurdugum redwitz türk fotografcilar dernegi altinda devam ediyoruz.
bizim yapmak istedigimiz fotografciliktan cok cevremizdeki gencleri bazi kötü ortamlardan fotograf sayesinde kurtarmak.
almanya da fotografcilik sanilandan cok daha büyük ve altyapisi genis dernekler tarafindan organize ediliyor.
bizdeki organizasyon sadece hafta sonlari yapilan grup halinde manzara ve hayatin icinden enstantanelerden ibaret.
önümüzdeki yildan itibaren 18 üyemizle birlikte avrupa turuna cikacagiz ve fotografciliga gönül veren bireysel türk fotografcilari bir cati altinda toplayip dergimizi cikarmak ve avrupada türk fotografcilarinda oldugunu duyurmak.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
021119 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
022508 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
-
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
019105 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
E Nabız Hesabı Açma E Nabız Hesabı Nasıl Açılır Pc
15 Ağu. 2024, 16:13 prodersler
038915 Ağu. 2024, 16:14
prodersler -
Drone Teknolojisi Fotomuhabirliği Nasıl Etkiliyor?
17 Eki. 2023, 14:29 miratcenk
068217 Eki. 2023, 14:29
miratcenk -
Morluk,kanama,dikiş Nasıl Eklenir??
21 Eki. 2006, 14:35 kosovali
13667704 Tem. 2023, 17:10
masal24 -